Belgische Trouwkleding (man en vrouw)

Marokkaanse Smoking

Indische Smoking

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3

trouwkleding verschilende culturen

LogBoek
Elise,Marja,Erik,Kimberly,NatasjaLOGBOEK!!!
MAANDAG: vandaag zijn wij bezig geweest met het kledingstuk. hier hebben wij de hele ochtend aan gewerkt. smiddags hebben wij de workshop visagie gedaan. hier bij hebben wij geleert hoe wij elkaar moeten opmaken voor de modeshow. wij hebben geleerd bij het maken van de kledingstuk om rustig voor jezelf te werken en erg creatief te zijn! de middag hebben wij geleerd hoe we elkaar op kunnen maken en samen werken. we hebben afgesproken voor de volgende les om alles zo ver mogelijk af te maken.
DINSDAG:

S' ochtends hebben we onze kleding af gemaakt. en we hebben een tas op gepimpt. we waren hier erg creatief mee bezig. S' middags hebben we geleerd catwalk te lopen. en we zijn bezig geweest met de krant. bij het maken van de krant hebben wij geleerd afspraken te maken en taken te verdelen. de volgende les gaan we de logboek verder invullen, en verder met de tas bezig.
WOENSDAG:

In de ochtend hebben we de tasjes afgemaakt, en de kleding uitgezocht. We hebben ook de kleding gepast, en overal de naam opgezet wie het draagt. De maskers hebben we ook gemaakt. S? middags hebben we alles klaargezet voor de modeshow en hebben de kantine versierd. We moesten alle stoelen en tafels goedzetten voor de catwalk.
DODONDERDAG:


DE MODESHOW!!!!!!!!!

BELGISCHE BRUILOFT

Elise,Marja,Erik,Kimberly,Natasja
BELGIË- Onze zuiderburen zijn waanzinnig modern als het op trouwen aankomt. Niet alleen hebben ze de mooiste designers tot hun beschikking voor het ontwerpen van hun 'trouwkleding'. Ook hebben de Belgen hun Antwerpen: sieradenstad tot hun beschikking. Wie aanwezig is bij een Belgische bruiloft, zal dus vooral een goedgekleed bruidje zien met een ring die je zal verblinden. Verder is de Belgische bruiloft qua traditie grotendeels hetzelfde als de Hollandse variant.
Belgische Trouwjurk
MAROKKO - Aan Marokkaanse bruiloften wordt heel veel geld uitgegeven. Er worden op z'n ong. 200 mensen uitgenodigd. Die moeten allemaal lekker eten, drinken en snoepen, want dat hoort erbij. Er komt met zo'n bruiloft heel wat bij kijken bijv. make-up, kapsels, bruidsjurken, hennaversiering, hapjes en drankjes, aankleding van de zaal en nog veel meer. Marokkanen willen dat zo'n bruiloft altijd perfect verloopt. Dus inclusief bedienden, minstens 5 verschillende bruidsjurken en kapsels, mooie henna versiering en afwisselende muziek.
De Marokkaanse bruiloft kun je niet vergelijken met een Nederlandse bruiloft. Als je in Nederland een Marokkaanse bruiloft wil houden, moet je heel veel plannen. Want meestal duurt zo'n bruiloft drie dagen. Dat zijn de Nederlanders niet gewend en dat kan dan storend zijn. De Marokkaanse bruiloften die hier worden gehouden, zijn meestal minder traditioneel dan dat ze in Marokko zelf worden gehouden.

Indische trouwjurken.

erik,natasja,elise,marja.
INDIA- De Indiaanse trouwkleding bestaat vooal uit velle kleuren en een soepele stof en is ook erg bloot. Bij de Indiaanse bruiloft is het vooral zo dat het bruitspaar verwent word. Als bruitspaar zit je de hele dag op een bankje terwijl er voor je wordt gezord. Daarbij veel optredens en iedereen bewondert je. daarbij krijg je erg veel cadeautjes en geld. Iedereen komt overal van daan om op de bruiloft aanwezig te zijn. iedereen is van de partij, gezellig hoor!

Vervolg Marokkaanse Bruiloft

Elise,Marja,Erik,Kimberly,Natasja
DE EERSTE DAG De henna dag is de eerste dag van de drie dagen bruiloft. Deze dag brengt er een Nakacha -een vrouw die gespecialiseerd is in henna tatoos- de henna aan bij de bruid. Henna wordt in veel islamitische landen gezien als krachtbron. DE TWEEDE DAG, is de officiële trouwdag. Op het begin van deze dag, draagt de bruid een gewone witte bruidsjurk en de bruidegom een smoking. De bruid en bruidegom gaan 's middags allerlei foto's maken. 's Avonds gaan ze naar de feestlocatie waar ze het grote traditionele feest houden. Tijdens de bruiloft wisselt de bruid minstens 5 keer van kapsels, sieraden, schoenen en takshita. (Jurk) Dit is een Marokkaanse feestjurk. DE DERDE DAG De laatste dag van de bruiloft, is de dag waarop de bruid, het huis van haar ouders verlaat, en bij haar man gaat wonen. Meestal duurde het feest van de tweede dag, tot 6 uur s' morgens, dus rijdt iedereen achter het paar aan om hen naar hun nieuwe huis te brengen.