Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Nederland, Groningen | Woensdag 14 februari 2018 | Gemaakt door: Nilla Wentink | Lucia Marthas MBO1 |

Nieuws in het buitenland

Ahmad Khan Rahimi, de 28-jarige dader van de aanslag van 2016 in New York, is dinsdag veroordeeld tot levenslang.
NEW YORK USA
In het centrum van New York heeft een man tijdens de ochtendspits geprobeerd een zelfmoordaanslag te plegen. De dader liet in een tunnel van het metrostation een explosief afgaan.
De aanslagpleger, een 27-jarige man, raakte gewond, net als drie anderen. Niemand is in levensgevaar, meldt de politie in New York. Burgemeester De Blasio spreekt van een mislukte terreuraanslag.

Op sociale media circuleren beelden waarop is te zien dat een man een explosief op zijn lichaam draagt, waarna een explosie volgt. De authenticiteit van de beelden is niet door de autoriteiten bevestigd. De man heeft volgens de politie een zelfgemaakte pijpbom laten ontploffen.
De verdachte, Akayed Ullah, woonde in de New Yorkse wijk Brooklyn. Hij zou een aantal jaar geleden als migrant naar de VS zijn gekomen. Verschillende Amerikaanse media zeggen dat de man afkomstig is uit Bangladesh. Over zijn motief is niet veel bekend.

Kop artikel linker kant

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Explosie metrostation Manhattan
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Transgender toch welkom in leger

Alano Fidan
Transgenders zijn toch welkom in het Amerikaanse leger. Federale rechter Colleen Kollar-Kotelly legde het verzoek van Trump om eventuele toelating van transgenders tot het leger uit te stellen maandag naast zich neer.
Trump wil af van militairen die zich niet identificeren met het geslacht dat ze bij hun geboorte hadden. In juli draaide hij een besluit van zijn voorganger Barack Obama terug. Kollar-Kotelly blokkeerde die verordening eind oktober.

Thais strand moet dicht om koraal te redden

door Mijn Naam
Maya Bay in de baai van Koh Phi Phi is misschien wel de beroemdste toeristenattractie van Thailand. Duizenden toeristen per dag bezoeken het strand en komen terug met een jaloersmakende foto die al snel een jaloersmakende ansichtkaart wordt. Die hordes toeristen hebben ook een keerzijde: het koraal is in gevaar. Daarom gaat het strand dicht.

Volgens News.com dankt Maya Bay zijn populariteit onder andere aan de film The Beach met onder andere Leonardo DiCaprio die daar is opgenomen.

Volgens de nieuwssite komen er 5.000 toeristen per dag met hun bootje naar de baai. Al dat vaarverkeer heeft veel impact op het koraal, dat er slecht aan toe is. Nu moet het strand zeker drie maanden dicht om het koraal de nodige rust te geven.