Overloon

Ysselstijn

De Veteranen

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
woensdag 14 maart 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Overloon en Ysselstijn

Overloon en Ysselstijn en de Veteranen
door Pim Becks
Wilt u vaker deze krant kopen ga dan naar www.zelfkrantmaken.nl
De Veteranen
was heel interessant veel geleerd en erg dat zo iets moest gebeuren
.
.
.

Overloon

door Wikipidea
Na de Slag om Overloon bleef op het slagveld een enorme hoeveelheid oorlogsmateriaal, waaronder tanks en andere voertuigen achter. Overloner Harry van Daal was zo geschokt door de gebeurtenissen dat hij voorstelde het slagveld intact te houden en er een museum van te maken. Op 25 mei 1946 werd het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum geopend door de Britse generaal Whistler (1898-1963), de bevelhebber over de 11e Britse Pantserdivisie en de 3e Britse Infanteriedivisie die Overloon hadden veroverd. Het museumpark werd in 1946 geopend als Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, vrijwel zonder gebouwen. In 2006 kwam daar de collectie van het Marshall Museum uit Zwijndrecht bij met meer dan 200 militaire voer-, vaar- en vliegtuigen, waarvoor onder de naam Liberty Park een apart museum werd ingericht. Daarmee stelt het museum zowel de Tweede Wereldoorlog als het verkrijgen en beschermen van de vrijheid centraal.
Dit is de kop voor de foto hieronder
De jongste burger was 1 dag oud en de jongste soldaat was 14 jaar De Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn Limburg is met 31.598 doden de grootste militaire begraafplaats in Nederland. Het is ook de enige Duitse militaire begraafplaats in Nederland. Er liggen voornamelijk omgekomen Duitse militairen van de Tweede Wereldoorlog begraven. Ook liggen er Nederlanders die in Duitse krijgsdienst zijn gesneuveld
YSSELSTIJN
Dit voer-/vaartuig is gigantisch, ga zelf maar na: het is 21 meter lang, 8 meter breed en 6,50 meter hoog. Of kijk alleen al naar de wielen, met een doorsnede van 3,20 meter! Echt een mega-amfibievoertuig.

Of van deze Duitse Panther-tank die na de Slag bij Overloon hier midden in het dorp achterbleef en die hoorde tot de eerste museumstukken?
DE BARC

Wat Vond ik er van

door Pim Becks
Ik vond het heel interessant alle twee de dingen wil wel vaker zon dingen allen de bus reis dat je de tassen onderin moest doen vond ik onzin want wij de enigste dat dat moesten maar verder veel geleerd en heb me vermaakt

Ysselstijn

door Wikipidea
Naast Duitse soldaten liggen er ook Polen, Nederlanders en Russen begraven die hebben gediend in de Duitse strijdkrachten.

Eveneens zijn hier graven te vinden van overleden mannen, vrouwen en kinderen uit Kamp Vught, het Duitse concentratiekamp nabij 's-Hertogenbosch dat vanaf september 1944 als interneringskamp voor Duitsers, collaborateurs en oorlogsmisdadigers werd gebruikt.