Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
woensdag 7 februari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Feyenoord kampioen

Feyenoord is na achttien jaar weer kampioen van Nederland. De Rotterdammers stelden zondag de landstitel veilig door in De Kuip met 3-1 te winnen van Heracles.
door Yannick Besseling
Dirk Kuijt maakte alle drie de treffers voor Feyenoord. De kampioenswedstrijd van de Rotterdammers kende een stormachtig begin, want al in de eerste minuut schoot Kuijt prachtig de 1-0 binnen.
Nog binnen het kwartier was de wedstrijd al zo goed als beslist dankzij opnieuw Kuijt, die ditmaal koppend scoorde. Pas in de absolute slotfase was het weer raak.

Vanaf de strafschopstip completeerde Kuijt zijn hattrick, waarna het feest losbarstte in De Kuip en de vijftiende landstitel uit de clubhistorie een feit was. De tegentreffer vam Peter van Ooijen was alleen voor de statistieken.

Nadat het vorige week op bezoek bij Excelsior hopeloos mis ging (3-0 verlies) voor Feyenoord moest er ook gewonnen worden van Heracles, want concurrent Ajax was tegelijkertijd met 3-1 te sterk voor Willem II.
verlies) voor Feyenoord moest er ook gewonnen worden van Heracles, want concurrent Ajax was tegelijkertijd met 3-1 te sterk voor Willem II. Feyenoord sluit het seizoen af met een punt meer dan de Amsterdammers. De Rotterdamse club stond het hele seizoen bovenaan in de Eredivisie en alleen Ajax wist dat eerder te presteren in het seizoen 1997/1998.

Meteen na de wedstrijd werd de schaal uitgereikt in De Kuip. De huldiging van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst op de Coolsingel is maandagochtend.
In de kampioenswedstrijd tegen Heracles groeide Kuijt al snel uit tot de held van de wedstrijd. Er stonden nog maar 39 seconden op de klok toen de 36-jarige routinier, die mocht starten omdat Tonny Vilhena geschorst was, doeltreffend uithaalde. Hij profiteerde van het uitglijden van Heracles-verdediger Mike te Wierik en ramde de bal in de verre hoek.

Feyenoord kende zo een droomstart en al snel volgden kansen voor Eljero Elia en Bart Nieuwkoop, die als rechtsback de voorkeur kreeg boven Rick Karsdorp. Zij scoorden niet, maar Kuijt deed dat wel weer. Na twaalf minuten kopte hij een voorzet van Elia binnen.
maar Kuijt deed dat wel weer. Na twaalf minuten kopte hij een voorzet van Elia binnen.

De Kuip ontplofte opnieuw. Met 2-0 op het scorebord beseften de supporters dat het kampioenschap bijna zeker was en ook bij de ploeg was de echte spanning weg.

25-jarige Anne Faber spoorloos

door Yannick Besseling
De politie is in Baarn een buurtonderzoek gestart. Van de vermiste Anne Faber is in die plaats voor het laatst iets gehoord. Ze stuurde op vrijdagavond om 18.50 uur een selfie naar haar vriend. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen. Agenten bellen aan bij huizen aan de Hilversumsestraatweg. De politie hoopt dat omwonenden en bedrijven in Baarn camerabeelden hebben waarop Anne te zien is. Gisteren was er een zoektocht georganiseerd door vrienden en familie, maar die leverde niets op. De vrouw vertrok vrijdagavond op de fiets uit Utrecht voor een lange fietstocht. Haar vriend sloeg alarm toen hij geen contact meer met haar kreeg. Zondag zocht de politie al in Baarn, waar Anne vrijdag 18.50 uur nog een selfie maakte en naar haar vriend stuurde. Uit onderzoek blijkt dat deze foto genomen is op de hoek van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg in Baarn. Er zijn geen signalen die erop wijzen dat de vermiste Anne Faber een tijdje zou willen verdwijnen. Uit verhalen van familie en bekenden komt een beeld naar voren van iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat staat in het onderzoekdossier van de politie dat gisteravond deels online is gezet.
58 doden na grootste schietpartij uit de geschiedenis VS
LAS VEGAS - Bij de schietpartij op de wereldberoemde Strip in Las Vegas zijn zeker 59 doden en 527 gewonden gevallen. Daarvan zijn er twaalf in levensgevaar. Dat maakte de politie in de stad bekend. Sommige slachtoffers liepen schotwonden op, terwijl anderen gewond raakten terwijl ze probeerden te vluchten. Dat maakte de politie in de stad bekend. Sommige slachtoffers liepen schotwonden op, terwijl anderen gewond raakten terwijl ze probeerden te vluchten. De lokale sheriff, Joseph Lombardo, zei op een persconferentie dat nog eens achttien wapens, explosieven en duizenden kogels zijn aangetroffen in een huis in Mesquite.
een huis in Mesquite. De 64-jarige schutter Stephen Paddock kocht in 2015 een woning in die kleine plaats, die vlakbij de grens met Arizona ligt. De sheriff vertelde dat de schutter ,,een apparaat dat vergelijkbaar is met een hamer'' gebruikte om ramen in te slaan in een hotelkamer, zodat hij naar buiten kon schieten. De politie trof later zestien vuurwapens aan in die ruimte, waar Paddock zich van het leven had beroofd. Aan sommige van die wapens leek te zijn gesleuteld, zodat ze als automatische wapens gebruikt konden worden.

Hersenschade Abdelhak Nouri

Door Yannick Besseling
Ajacied Abdelhak Nouri heeft ?blijvende en ernstige hersenschade? opgelopen door de hartstilstand die hij vorige week kreeg tijdens een oefenwedstrijd van zijn club. Dat meldt Ajax donderdag. De twintigjarige aanvallende middenvelder viel zaterdag neer tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in het Oostenrijkse Zillertal en werd ter plekke gereanimeerd. Hij werd daarna kunstmatig in slaap gehouden op de intensive care in Innsbruck.

Trump begonnen als president Amerika

door Yannick Besseling