Bruid zegt
kloosterleven
vaarwel


1

Bruidegom
denkt na over
aanzoek


1

Wijndrinker kan goed met bier overweg


1

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
Vrijdag 19 juni 2009 | Editie 1, Kudelstaart en omgeving

Huwelijk blijkt populair

KUDELSTAART - Het huwelijk blijkt steeds meer in trek. Ondanks de economische crisis is trouwen nog altijd een populaire bezigheid onder Nederlanders.
door V. E. R. Standvanzaken
Steeds meer mensen verliezen hun baan, komen op straat te staan en kunnen hun hypotheek niet meer betalen. Toch blijkt dit uit onderzoek van het bureau Huwelijk en de Maatschappij (HedM) geen reden om
niet te trouwen. 'We hadden dit eigenlijk niet echt verwacht, maar inderdaad, zelfs de crisis die op dit moment heerst heeft geen enkele invloed op de hoeveelheid huwelijken die momenteel worden afgesloten', aldus directeur Jan Willem Hendrik de Jong, directeur van HedM. 'Sterker nog, wij hebben zelfs het idee dat juist door de crisis mensen sneller gaan trouwen. Even een soort zekerheid inbouwen zeg maar.'

Of dit ook de reden van het huwelijk van Bastiaan en Ivette is wordt niet duidelijk, maar zij zijn één van de
bruidsparen die zich van de economische neergang niets aantrekken. Vrijdag 19 juni 2009 stapten de tortelduifjes in het huwelijksbootje.
'Ach, je kan je er wel door laten weerhouden, maar uiteindelijk moet het er toch een keer van komen', zegt de overduidelijk zeer geëmotioneerde bruidegom. 'Ik wist het vantevoren al, je ziet het toch een beetje aankomen. En dan maakt een paar euro meer of minder natuurlijk ook niet meer uit.'

Ook de bruid lijkt zich van een gebrek aan zekerheid niets aan te trekken.
'Het is altijd al een droom van me geweest om ooit eens te gaan trouwen. Als een prinses in zo'n mooie witte jurk weggegeven worden en al die mensen die speciaal voor jou naar de kerk of het gemeentehuis komen. Dat had ik voor geen goud willen missen. Ook in deze tijd niet.'

Een typisch voorbeeld van modern denkende Nederlanders, vindt De Jong. 'Je ziet ook aan dit bruidspaar duidelijk dat ze er wel over na hebben gedacht, maar dat het ze gewoon niets interesseert. Zelfs al hebben ze het niet makkelijk, trouwen blijft toch nog
altijd een zeer belangrijke gebeurtenis die ze zichzelf niet zo snel af laten nemen.' Wel ziet De Jong verschuivingen als het om de invulling van het trouwfeest gaat. 'Restaurants spelen hier steeds meer op in. Zo zit in Nieuw-Vennep De Rustende Jager. Dit restaurant biedt een totaalconcept op het gebied van trouwen. Alles er op en er aan zeg maar. Een prima plek om een supergaaf feest te geven.' En daar zijn zowel bruidspaar als feestgasten het 100 procent mee eens.

Wijndrinker blijkt goed
met bier

door T. Elelens
AALSMEER ? De combinatie Ivette en alcohol klinkt voor de hand liggend, maar de vrolijke blondine staat bepaald niet bekend als een bierdrinker. Toch weet zij zich goed te redden met een dienblad gevuld met dit goudgele vocht. Of het nu haar echtgenoot is die vanaf de bank om een versnapering roept of stamkroeg Joppe die om ervaren serveersters zit verlegen, Ivette draait haar hand niet om voor een hoeveelheid wankele bierglazen.
Haar vaste hand en snelle tred kwamen dan ook goed van pas toen de kroegen in Aalsmeer besloten een kelnerrace te organiseren. Samen met enkele andere stamgasten en wat personeel was Ivette de collega?s van café de Praam ruimschoots te snel af.
Huwelijk Bastiaan en Ivette in stijl van start
KUDELSTAART -
Foto: T.Elelens

Bruidegom denkt na
over aanzoek

door de redactie
KUDELSTAART - Er zijn nog niet eerder bekend geworden beelden opgedoken van bruidegom Bastiaan Pecht in aanloop naar zijn aanzoek. Bastiaan vroeg de liefde van zijn leven 12 juli 2008 ten huwelijk. Naar nu blijkt heeft hij vooraf de nodige twijfel gekend. Bastiaan werd door onze fotograaf gesnapt tijdens een eenzame denksessie in een horecagelegenheid in Amsterdam. Met een glas bier binnen handbereik zette onze toekomstige bruidegom die avond de voors en tegens van een huwelijk op een rijtje.

Bruid zegt ´nee´ tegen
zelfgekozen
kloosterleven

door J. Ournalist
KUDELSTAART ? Ivette Stokkel is vrijdag 19 juni 2009 in het huwelijk getreden met haar Bastiaan Pecht. Dat haar leven ooit nog eens een dergelijke wending zou nemen bleek echter nog niet zo vanzelfsprekend. De bruid moest hiervoor zelfs het kloosterleven vaarwel zeggen.
Na onderzoek door de redactie is gebleken dat Ivette in een niet zo ver verleden reeds ingetreden was in een onbekende orde in het westen van het land. Haar liefde voor Bastiaan was echter sterker dan haar liefde voor het geloof en dus besloot ze het klooster alsnog de rug toe te keren.