in deze krant hebben we het over de zwarte panter

de top 3 giftigste dieren op de wereld

de leeuw en de wolven

Het weer
zon en wolken
11 graden
dinsdag 9 januari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Het Dierenrijk

geachte lezers van het Dierenrijk.
veel plezier met het lezen van onze krant.
Gemaakt door: Julian,Nienke,Florine,
Thyme en Pim
om je eigen tekst in te voeren. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.

top 3 gifstigste dieren

door Mijn Naam
1. Dooskwallen

jlambus

Sinds 1954 zijn er al minimaal 5567 gevallen bekend van dodelijke vergiftiging door een dooskwal. Het gif van deze kwallen behoort tot de sterkste in de wereld, en het grote probleem is dat het zoveel pijn doet dat slachtoffers vaak de kust niet meer halen.
2. Koningscobra
De grootste giftige slang kan wel 5.6 meter worden. Een beet kan gemakkelijk een mens doden. Geef deze slang 3 uur met een olifant en ook deze is eraan. Het gif van de cobra is niet zo sterk als dat van andere slangen, maar hij kan het wel vijf maal sneller injecteren wat leidt tot een snelle dood
3.Conus marmoreus
Het gif van deze slak is zo sterk dat een druppeltje genoeg is om 20 mensen te doden. Ze komen voor in warm zout water. Er is geen antistof, maar er zijn slechts 30 gevallen bekend van dodelijke menselijke slachtoffers.
dit is een zwarte panter

leeuwen

van Nienke Thyme Pim Florine Julian
wat zijn de kenmerken van de leeuw
Van alle roofdieren is het mannetje van de leeuwen het best te herkennen. Het mannetje heeft opvallende manen, het vrouwtje daarin tegen mist deze. Aan het gebit van de leeuw is te zien wat voor leven hij leidt.Een leeuw met een goed gebit heeft 30 tanden. Waarvan 12 snijtanden ( 6 boven en 6 beneden), 4 hoektanden ( 2 boven en 2 beneden), 6 valse kiezen boven en 4 beneden en 2 ware kiezen boven en beneden. Sommige tanden worden gebruikt om stukken vlees van een karkas af te scheuren, terwijl anderen er toe dienen die stukken te verkleinen.

de zwarte panter

van Nienke Thyme Pim Florine Julian
De zwarte panter is een zeldzaam, krachtig en intelligent dier en is een van de meest agressieve dieren in de wereld. Ook zijn ze de sterkste klimmers van de katachtigen. Hun donkere vacht geeft ze een uitstekende