Nieuwe informatie over de oorlog! Onze verslag-gever ter plaatse!

Italiaan speelt met fraude?!

In memoriam: Danielle Darrieux

Het weer
Zon
Temp: 22 C°
Wind: N3

Franse vrijwilligerstrots!

De oorlog die momenteel in Spanje woedt heeft ook invloed in ons land! Onze verslaggever ter plaatse!
Door A. Estévèz
Wanneer je over dit verlaten deel van de Pyreneeën loopt, merk je dat de oorlog zijn werk doet! Overal zijn gaten in de grond van granaatinslagen en alles is doorzeefd met kogels. En verder niets dan leegte.
De mensen die hier woonden zijn weg, gevlucht, of weggejaagd! Zodoende is het hier in een spookstad veranderd! Alle huizen zijn leeg, niemand op straat. Bij sommige huizen staat het eten nog onaangeroerd op tafel, alles wijst op een haastig vertrek!
Deze ravage is een van de vele gevolgen van de nog durende staatsgreep! De invloed hiervan is dus ook goed op Frans grondgebied te merken! Naar mijn waarnemingen kon ik concluderen dat het front zich iets richting Spanje heeft verplaatst! Zulke, en nog meer nieuwtjes kunt u lezen in het interview! Ik was hier deze middag, en ik heb wat rondgelopen met de opdracht om een interview met een vrijwilliger te regelen
Zulke, en nog meer nieuwtjes kunt u lezen in het interview! Ik was namelijk hier deze middag en ik heb wat rondgelopen met de opdracht om een interview met een vrijwilliger te regelen! En plots kwam daar iemand aanlopen! Precies op het juiste moment, uw verslaggever is natuurlijk direct voor u op zoek gegaan naar de meest recente informatie! Tijdens het interview heb ik onder andere het emotionele jeugdverhaal van deze Fransman aangehoord! Ook heeft de persoon in kwestie tijdens het interview een half-dode man langs de weg geholpen! Deze man was namelijk niet zomaar een vrijwilliger, het was een afgestudeerde werkloze arts!
Deze man was namelijk niet zomaar een vrijwilliger, het was een afgestudeerde werkloze arts! De man vertelde ook over zijn lange tocht naar Spanje toe, en in zijn verhaal kunnen zich waarschijnlijk veel jonge lezers herkennen! Na afloop van het interview ben ik trouwens snel naar het Figueresziekenhuis gereden, en dokters zeggen dat het levensgevaar bijna is geweken! En dat allemaal dankzij het moedige optreden van deze Fransman, van wie de naam Jean-Christophe de la Porte luidt!
Maar, ga nu maar snel naar pagina 3! daar en meer kunt u namelijk het hele interview lezen! Naar aanleiding van dit interview: Iedereen, jong en oud, geef gehoor aan de oproep die Jean-Christophe doet! We kunnen namelijk alle hulp goed gebruiken om die @#$% van een Franco tegen te houden! Leve het communisme! No Paseran!

Nieuwe Rolls-Royce op de markt!

Door: I. Pineaut
Een nieuwe spectaculaire auto op de markt!

Volledige naam: Rolls-Royce 25/30 h.p. 'Wraith'. Niet te verwarren met de eerdere kleine pk (Goshawk) auto, de 25/30 hp; omdat de 'Wraith' simpelweg een vooruitgang hiervan was, werd het voor het grootste deel niet gezien als iets om volledig opnieuw te denken.

Fabrikant
Rolls-Royce Ltd
Productie
1938-39 (chassis)
491 auto's / 492 chassis gebouwd

Wraith is een oud Schots woord dat Ghost of Spirit betekent, Rolls-Royce's nieuwe (ish) naamgeving die ze hebben aangenomen, met behulp van woorden die betrekking hadden op stil, gracieus, elegant en zelden gezien na deze redenen. In feite is de Wraith-naam afkomstig van een 40/50 h.p, (Silver Ghost) die oorspronkelijk de naam 'The Wraith' kreeg
De Italiaanse voetballers, die afgelopen jaar het WK voetbal gewonnen hebben, worden beschuldigd van fraude! Er is door verschillende getuigen aangifte gedaan van omkoping en dopinggebruik! Er zijn meerdere spelers beschuldigd, waaronder Silvio Pola en Gino Colaussi. De spelers die beschuldigd zijn lopen nog rond, maar het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk opgepakt worden voor verhoor en misschien voor de uiteindelijke rechtszaak! Een van de getuigen die er ook mee te maken heeft gehad: 'De speler zei mij dat ik zo veel mogelijk in hun voordeel moest fluiten, het zou anders niet goed met mij aflopen...'
'Ook moest ik voor hem de dopingtest frauderen, maar desondanks zou ik niet zeker kunnen weten of hij inderdaad doping gebruikt had!' De FIFA-president reageerde als volgt op de beschuldigingen: 'Het is toch triest dat landen zulke dingen doen, om maar een toernooi te winnen! Het is, en blijft maar een spelletje! Ik ga hier zeker werk van maken, en als deze beschuldigingen terecht blijken te zijn, zal Italië dit toch moeten bekopen met een straf, maar dat zal de rechter uitwijzen!' Uw krant houdt u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het onderzoek.

Het weerbericht

Het weer wordt wat minder onstuimiger, de temperatuur gaat iets omhoog. Rond het Front enkele kogelregens tijdens de middag. Er is een kleine kans dat het gaat sneeuwen omdat de temperatuur niet onder 0 komt. De zon breekt ook nog even door, maar dat gebeurt waarschijnlijk pas tegen de loop van de middag.
Bij vlagen heb ik de weersvoorspellingen goed, maar helaas waait het hier binnen niet zo vaak.

Danielle Darrieux in Rage of Paris.

door, M.Geromo
Danielle Darrieux in Rage of Paris (1938)

De Franse actrice Danielle Darrieux is dinsdag op honderdjarige leeftijd overleden. Ze overleed in haar woning in Bois-le-Roi, schrijven Franse media donderdag.