tijd voor strip!

advetentie

advertentie

Het weer
tempratuur:22 graden
Wind:N3
12 mei 1940 | het Volk , sinds 1922 |

de tweede oorlog begint

de Britten en de fransen beginnen een oorlog met duitsland .de britten en de fransen geloofden niks van het duitse verhaal.daardoor begint een oorlog .
door:'Aya Amer'
AMSTERDAM - Op 31 augustus 1939 rond 20.00 uur werd bij de Poolse grens een Duitse radiostation aangevallen. Het Duitse radionieuws meldde die avond dat poolse militairen Duitsers hadden gedood ,
en de zender hadden vernietigd.Een paar uur later viel het duitse leger polen binnen.Hitler gaf Polen de schuld:'Polen heeft vannacht eerst op ons eigen grondgebied geschoten , sinds 5:45 uur wordt teruggeschoten! nu wordt bom met bom vergolden.Zei Hitler.De britten en de Fransen geloofden niets van het Duiste verhaal, en verklaarden Duitsland de oorlog.De tweede wereldoorlog begint.
Hitler bedreigde polen.tot verbijstering sloot de Nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie een niet-aanvals-verdrag .duitsland viel een week daarna polen binnen met een overmacht aan tanks en vliegtuigen. polen was kansloos tegen deze bliksemoorlog.
.
.

Mein Kampf

door:'Aya Amer''
Na hitlers mislukte staatsgreep, met de NSDAP in 1923, werd hij veroordeeld tot 5 jaar gevandingsstraf. De NSDAP werd verboden.Van zijn straf zat hij bijna 10 maanden uit; Hij kwam op 20 december 1924 weer vrij.

Tijdens zijn gevangenschap, dankzij de familie wagner in alle comfort, schreef hij met behulp meedeveroordeelde oppasser en chauffeur ;Rudolf Hess zijn eigen boek''Mein Kampf''. Het eerste deel getiteld ''Eine abrechnung(Een afrekening) werd in juli 1925 uitgebracht. Het tweede deel , Die national-sozialistische bewegnung, in 1926.De oorspronkelijk titel was :''Vier en een half jaar strijd tegen leugens , domheid en lafheid.
de duitsers in polen
.
.

Dominee zou Hitler beledigt hebben

door':'' Aya Amer''
Dinsdag morgen moest de predikant A.M.B uit de provincie Brabant voor Den Haagsen politierechter terecht staan. Wegens belediging van Hitler. De verdachte zou Nl in een vergadering te voorschoten. Bij de Bespreking van godsdienstige vraagstukken , ten aanzien van Hitler het woord ''Boef'' gebruikt hebben. De perdikant werd daarom vervolgd wegens het beledigen van een bevriend staats hoofd.

Duitse inval

door:'Aya Amer'
In de vroege ochtend vrijdag op 10 vielen de Duitsers Nederland aan .het Duitse leger drong over de oostgrens het land binnen. Tegelijk werden duizenden Duitse parachutisten boven West-Nederland gedropt. Zij moesten de koningin en de ministers gevangen nemen, zodat Nederland zich nog dezelfde dag zou overgeven. Dat mislukte. Het Nederlandse leger leed zware verliezen, maar vocht door. De Duitsers kregen snel het hele oosten in handen Op 13 mei viel in het midden van het land de verdedigingslinie op de grebbeberg. Kort daarna bereikte een Duitse legermacht vanuit Brabant Rotterdam.Hoewel de oorlog nog maar vier dagen durde , werd Hitler ongeduldig.Hij vond dat Nederland gdwongen moest worden zich meteen over te geven. Desnoods moesten Rotterdam en daarna andere steden kapot worden gebombardeerd.