hagenpreken

Maarten Luther

Willem van Oranje

Het weer
Zon en wolken
Temp: 15 C°
zondag 19 november 2017 | door Sharena Kats

de geheime opstander

De katholieken geven niks om de kerk! Ze hangen rond in de kroeg, en vragen zoveel mogelijk geld
Door Maarten Luther
Katholieken vragen geld aan gelovigen om hun zonde af te kopen....SCHANDE!!
AFLATENHANDEL


Het is bedrog! Hoe kun je nou in de hemel met een stukje papier die je koopt?! Je kan alleen in de hemel komen door oprecht in god te geloven, en niet door een stukje papier te kopen! Hoe groter de zonde hoe meer geld het kost het slaat helemaal nergens op, dus alle arme mensen komen niet in de hemel als ze een keer iets fout hebben gedaan?!!
De katholieke kerk moet stoppen om aan mensen geld te vragen voor een stukje papier of aan iemand waar een dierbare van is overleden. Ze gebruiken mensen alleen maar voor geld! En wat doen ze van dat geld... Ze gaan naar de kroeg en worden dronken!
VERHAAL VAN MR DEN HAGEL:

Meneer Den Hagel is ook slachtoffer geworden van de katholieken...
Meneer Den Hagel: Ik had een keer iets te veel gedronken in de kroeg en was vergeten te betalen, dus de volgende dag ging in naar de kerk en heb gebeden. Toen kwamen er 2 priesters naar me toe en vroegen waarom ik zat te bidden, daarna zeiden ze dat bidden helemaal geen zin had en dat ik een aflaat moest kopen om te zorgen dat god m'n zondes vergeet..

beeldenstorm

door de protestanten
WE ZIJN HET ZAT!!!!
Wij mogen niet geloven wat we willen, en de katholieken zitten ondertussen gewoon geld van mensen af te pakken! Ze aanbidden god niet maar beelden, er staat nergens in de bijbel dat je beelden moet eren. De katholieken maken hun eigen regels en houden zich niet aan god regels, het is een schande. De katholieken geven geld uit aan dure beelden om die vervolgens te eren, een schande!
de beeldenstorm
We zijn echt blij dat de beelden nu weg zijn. Je hoort geen beelden te eren maar god! Je moet de bijbel altijd volgen. We hebben nu ok eindelijk plaats om onze kerkdiensten te houden in de kerk.
OPPASSEN!!!

Mensen pas op voor de katholieken ze zijn gevaarlijk, en ze willen ons straffen en waarom? Omdat wij in god en de bijbel geloven!

het bloedplakkaat

door Mijn Naam
"iedereen die over de bijbel praat word gestrafd''. Belachelijk! We worden dood gemaakt omdat we over de bijbel praten en dan nog de ergste straffen: levend begraven, brandstapel etc.

Filips II

Door een protestant
Filips II heeft Alva laten komen met een leger om ons (de protestanten) te vermoorden met zijn leger.


WILLEM VAN ORANJE:

Hij werd lang geleden benoemd tot stadhouder door Filips II. Maar toen Filips naar Spanje vertrok, werd hij het steeds minder eens met het koninklijk beleid. Hij vond dat Filips ons te streng aanpakte en toen Filips dat hoorde werd hij woest, al z'n bezittingen zijn afgepakt. Daar was Willem het niet mee eens en hij werd leider van de opstand.