Wateroverlast treft Tsjechië

Koninginnedag in Zeewolde en Almere

Balkende op bezoek in Australië

Het weer
vrijwel bewolkt
Temp: 7,5 C°
Wind: W
APRIL 2006 | Gratis editie voor geheel Nederland

Geboren Mitchel Ebben

In de vroege ochtend begon Mitchel langzaam aan te kondigen, dat hij klaar was om zich te laten zien aan de wereld.
Maandag 3 april
Veenendaal/Ede - In de vroege ochtend wilde de vader van Mitchel naar zijn werk gaan, hij werd tegengehouden door zijn vriendin.
De weeën kwamen op gang en ze zei; "volgens mij kun je beter thuisblijven" Dit deed de vader van Mitchel dan ook, nadat de verloskundige was gebeld, werden ook de oma's gebeld. De oma's wilden graag bij de geboorte van hun kleinzoon zijn. De grote zus van Mitchel is naar de peuterspeelzaal gegaan om daar met haar vriendjes te spelen. De verloskundige Hennie Bokje kwam om 09:15uur naar het huis van de familie Ebben na controle bleek dat de bevalling langzaam op gang kwam.
Er werden tijdsafspraken gemaakt dat ze om 12:00uur weer terug zou komen. Ondertussen was het een gezellige boel in huis met de beide oma's die gearriveerd waren. Er werd een bakje koffie gedronken en een lekker broodje gegeten. Om 12:00uur kwam de verloskundige weer langs, de vliezen werden gebroken en Mitchel kon elk moment komen. Mitchel was alleen sterren aan het kijken, hij lag met zijn gezichtje omhoog en kon daardoor niet naar buiten komen. Er werd besloten naar het ziekenhuis te gaan.
De spullen werden snel gepakt, en moeder werd naar de auto gebracht. Tijdens het autorijden is Mitchel gaan draaien en kwam wilde in de auto al komen, zijn moeder heeft dit tegen gehouden. 1 oma heeft hierdoor last van haar arm en een ieder had piepende oren. Vader heeft iedereen snel bij de hoofdingang van het ziekenhuis afgezet en is de auto gaan parkeren. De moeder is zo snel mogelijk naar een verloskamer gebracht, er kwam ondertussen al een arts aanlopen die de bevalling in de gang van het ziekenhuis wilde doen.
Dit hoefde niet gaf de verloskundige door. Zodra de moeder en oma's op de kamer waren, kwam de vader er ook achterna, op het moment dat de vader binnenkwam werd Mitchel al geboren 2 minuten nadat iedereen het ziekenhuis in kwam. Na een uur mocht Mitchel al naar huis, daar stond zijn grote zus Rachel al op hem te wachten met een mooie grote knuffel.

Binnenlandse gebeurtenissen

Wikipedia,2006
2 april:
De voorzitter van GroenLinks, Herman Meijer treedt af vanwege de affaire - Pormus.

De Nederlandse minister-president Balkenende legt de komende vijf dagen een officieel bezoek aan Australië af.

4 april:
De vos heeft in Nederland niet langer een beschermde status.

In het proces tegen voormalige voorlieden van Ahold waaronder oud-voorzitter Cees van der Hoeven, worden gevangenisstraffen van 12 tot 20 maanden geëist.

5 april:
Rita Verdonk heeft zich op een persconferentie tijdens de BouwRAI in Amsterdam officieel kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de VVD.

6 april:
De aanleg van een snelle treinverbinding, de zogenoemde Zuiderzeelijn tussen Schiphol - Amsterdam en Groningen gaat niet door.
Geboren Mitchel
Koninginnedag in Zeewolde en Almere op 29 april 2006:


Hare Majesteit de Koningin en leden van de Koninklijke Familie vieren zaterdag 29 april 2006 Koninginnedag mee in de provincie Flevoland en wel in Zeewolde en Almere.
Het is de tweede keer dat de Koningin en haar familieleden de Koninginnedagviering in Flevoland bijwonen. In 1994 bezochten zij de feesten in Emmeloord en Urk.
BUITENLANDS NIEUWS:

Een schip met waarschijnlijk meer dan 200 passagiers aan boord is voor de kust van het Afrikaanse land Djibouti gekapseisd. Ten minste een zeventigtal mensen hebben dit niet overleefd, de rest wordt nog vermist.

Er vallen 10 doden en 49 gewonden bij een aanslag met een bomauto in Irak.

Overleden:

in liefdevolle herinnering 3-4-2006
Overleden: Marion Eames (86), Welsh romanschrijfster.

Overleden: Frederique Huydts (38), Nederlands actrice.

Overleden: Ida Vos (74), Joods-Nederlands dichteres en schrijfster.

Noodtoestand in deel van Tsjechië

maandag 3 april
In zeven door wateroverlast getroffen Tsjechische regio's is gisteren de noodtoestand uitgeroepen. Inmiddels hebben de overstromingen in Tsjechië aan zeven mensen het leven gekost. Ook elders in Midden-Europa, van het oosten en zuidoosten van Duitsland tot in Roemenië, kampt men met wateroverlast.

De noodtoestand in Tsjechië is afgekondigd voor een week. Onder de bepalingen van de noodtoestand kan de vrijheid van beweging van mensen worden ingeperkt en zijn stakingen of economische activiteiten die reddings- werk hinderen, verboden.

Premier Jirí Paroubek waarschuwde gisteren dat het ergste nog moet komen, omdat in de bergen nog veel sneeuw ligt - op sommige plaatsen meer dan anderhalve meter - die nu snel smelt. Hij verwacht dat de wateroverlast nog wel tien dagen tot twee weken zal aanhouden.