Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
lekker zonnig
dinsdag 9 januari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Oplader iPhone6 ontploft

Julide (12) is zich wezenloos geschrokken. Toen de Rijssense (Overijssel) de splinternieuwe oplader voor haar iPhone 6 ontplofde
door nu.nl
Julide zegt dat ze de oplader bestelde op iparts4u.nl. De site afficheert zich als zakenpartner van Bol.com en wekte bij Rowenia de indruk goedkopere Apple-kabels te mogen leveren.
Nadat ze positieve reviews las, liet ze voor 10 euro een setje afleveren. Betrouwbaar, dacht ze.In paniek
Moeder van Julide
Bij de eerste keer ging het mis. ?Mijn dochter nam stiekem de telefoon mee naar haar slaapkamer. Opeens schreeuwde ze, helemaal in paniek?, zegt Rowenia. Alle stoppen in huis sloegen door, Rowenia en haar zoon namen met de zaklamp-app poolshoogte.
Het kastje lag geblakerd op de grond. Ik moest porren om de stekker eruit te krijgen.? Julide was zo overstuur, dat ze haar slaapkamer niet meer in durfde.Een medewerker van een installatiebedrijf mat na de ontploffing het elektriciteitsnet door. Daar zat niet het probleem. Rowenia legde contact met iparts4u.nl. Dat ontkende de lader te hebben geleverd. Dan had het Apple-logo erop gestaan, kreeg Rowenia te horen. ?Ze hielden me voor de gek.
Haar klacht, die ook aan de consumentenprogramma's Radar en Kassa is gemaild, is door deze krant voorgelegd aan de klantenafdeling van iparts4u.nl. In de reactie per e-mail houdt woordvoerder Jan Reijnders vol dat de ontplofte oplader niet door hen is geleverd. ,,Op de ontplofte stekker is aan de binnenzijde onder andere een heel ander logo zichtbaar", zo staat in de mail.
Gebruik originele oplader
Het Verbond van Verzekeraars adviseert originele opladers voor smartphones en tablets te gebruiken. ,,Het gebruik van alternatieve bedradingen geeft problemen", aldus directeur Richard Weurding. Eerder verbood de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) 24 soorten opladers vanwege brandgevaar.

Man (86) rijdt op scootmobiel door raam

door AD
Een bejaarde man van 86 is dinsdag met een scootmobiel door het raam van de eerste verdieping van een verzorgingshuis op de Diaconessenlaan in Naarden gereden. De ernst van zijn verwondingen zijn niet direct bekend.
Er werd een traumahelikopter opgeroepen en de trauma-arts heeft samen met andere hulpdiensten het slachtoffer behandeld. De bejaarde man is inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis.De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. De man is met zijn scootmobiel door een ruit gereden boven de ingang en op het wegdek terechtgekomen. De politie laat weten dat een verkeersongevallen analyseteam onderzoek doet naar het ongeluk.

Er bevonden zich geen mensen op straat tijdens het incident. Het incident vond plaats bij wooncomplex De Flank. Hierin zijn zogenaamde zorgwoningen gevestigd.
vinnen aangespoeld
Op het Iraanse eiland Shif zijn de afgelopen dagen honderden doden haaien aangespoeld. De dieren zijn vermoedelijk gevangen voor hun vinnen en daarna terug in het water gegooid en richting het eiland gedreven.
Een kilo haaienvin levert de illegale vissers zo'n 1,70 euro op, zei een woordvoerder van een Iraanse milieubeschermingsorganisatie tegen het Iraanse persbureau IRNA.
Het vissen naar haaien is sinds drie jaar verboden in Iran, omdat de dieren dreigden uit te sterven. Wie wordt betrapt krijgt een boete van circa zesduizend euro.<br>
het is niet zeker om welk soort haai het gaat.ze denken dat het witte haaien <br> ze zijn nog met onderzoek bezig om te kijiken wat voor haai het is maar ze vermoeden een witte haai. het is ook al in een ander land gevonden en daar zijn de daders al gepakt..
door AD

scheld politie uit

door Mattias
Toen afgelopen zaterdag met een vriendin de stad in ging, zette hij zijn auto op een invalide parkeerplaats. Een politieauto stopte en de dienstdoende verkeersagent vroeg geirriteerd: "Zeg, wat is je handicap?!" riep terug: "Gilles de la tourette..., klootzak!"

weer

door Wouter
Het weer in Almere is lekker warm met een graden van 26 graden met veel zon. Verder is het in het zuiden van Nederland is het 28 graden, dus lekker buitenspelen met de Waterpistolen. er is een orkaan opkomst in Ijsland en kan heel wat mensen verwonden of nog erger doodmaken dus hun zijn nu aan het evacueren. Verder is er code rood in het zuiden van Chili is er een Hittegolf. De Hittegolf kan een graden bevatten van 45 graden celcius. Maar er is komende weken is het in Nederland lekker weer.