Wie is Adolf Hitler?

Eerste wereldoorlog

De NSDAP (De Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij)

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
zondag 16 april 1947

De opkomst van Hitler

Alles wat je wilt weten over NSDAP
Isatu Barrie
De NSDAP werd opgericht op 5 januari door Anton Dexler, lees verder als je er meer over wilt weten
De Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij, afgekort NSDAP, was de politieke partij die onder leiding stond van Adolf Hitler.

De partij kwam voort uit de door Anton Drexler opgerichte DAP, Duitse Arbeiderspartij. In 1920 werd de naam veranderd naar Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij. De NSDAP groeide uit tot een nationaalsocialistische partij met extreem-rechtse en extreem racistische denkbeelden met als leider Adolf
De partij kwam voort uit de door De partij kwam in 1933 in Duitsland aan de macht doordat het Duitse volk de leiders van toen zat waren. Een van de eerste dingen die werden gedaan was het beperken van de vrijheid van meningsuiting en het verbieden van andere politieke partijen.
Volgens het Nationaal Socialisme kon alleen een krachtige leider het volk leiden. Deze beweging was opgekomen als reactie op het democratiseringsproces dat in Duitsland op gang was gekomen,
Het Nationaal Socialisme verheerlijkte de onderlinge kameraadschap en solidariteit en het opofferen van de eigen persoon daarvoor.

Adolf Hitler

Isatu Barrie
Hitler Hitler werd geboren op 20 April, 1889 in het Oostenrijkse stadje Braunau. Toen Hitler 3 jaar oud was, verhuisde de familie naar Passau, aan de Duitse kant van de grens.
Twee jaar later kreeg Hitler nog een broertje, Edmond, de familie verhuisde nog een keer (in 1895) naar het dorpje Hafeld. In 1896 kreeg Hitler nog een zusje, genaamd Paula.In mei 1913 vluchtte Hitler terug naar Oostenrijk om zijn dienstplicht te ontlopen, echter toen hij hoorde dat zijn tante op sterven lag, ging hij daarheen.
Eenmaal daar, kwam de politie hem ophalen wegens ontvluchting van dienstplicht, maar tijdens de rechtbank vonden ze Hitler niet geschikt voor het leger. Hij was te zwak en niet geschikt om een geweer te hanteren.
Het is symbool van De NSDAP
Toen de eerste wereldoorlog uitbrak, naar aanleiding van de moord op Franz Ferdinand, groeide Hitler's haat voor de buitenlanders. Hij besloot toen om het leger in te gaan. In oktober, 1916 raakte Hilter gewond in een gevecht tussen Engeland en Frankrijk. Toen hij genezen was moest hij nog 4 jaar lang werken in de loopgraven werken.
Kort na de oorlog voegde Hitler zich bij de Duitse Arbeiders Partij. Eerst was de partij gewoon een kleine groep die bij elkaar kwam om bier te drinken en zich niet echt met politiek bezig te houden. Hitler bracht hierin verandering.

De dood van Hitler

Isatu Barrie
Een dag voordat Hitler zelfmoord zou hebben gepleegd in de bunker in Berlijn, trouwde hij met Eva Braun. Hitler schoot zich vervolgens door zijn hoofd. De lichamen van Hitler en Eva Braun werden hierna buiten de bunker overgoten met benzine en in brand gestoken.

De NSDAP

De NSDAP
Omdat Hitler een grotere doelgroep wilde aanspreken stelde hij voor de partijnaam te veranderen in de Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij. Hiermee wilde hij de indruk wekken dat zijn partij ook socialistische kanten kende, het socialisme was immers een populaire filosofie na de Eerste WereldoorloDe crisis bleef voortduren in Duitsland en de aanhang van de NSDAP bleef groeien. In 1930 haalde de partij zelfs 107 van de 577 zetels in de Rijksdag en werd daarmee de tweede grootste partij van Duitsland. Na een aantal tegenslagen werd Hitler in 1933 benoemd tot rijkskanselier. Het duurde echter niet lang voordat Hitler alleenheerser van Duitsland werd, want in 1934 roeide Hitler in de nacht van de lange messen al zijn politieke tegenstanders uit waarna heel Duitsland voor het naziregime moest zwichten.g.