Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C┬░
Wind: N3
donderdag 16 november 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Check je wachtwoord!

Nederland ? De politie introduceert een nieuw middel in de strijd tegen cybercriminaliteit
door Jitske & Sanne
Cybercrime-beveiliging online
Opnieuw een stap om de burger weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit?, vindt Ron de Milde, programmadirecteur Nieuwe Media en Digitale Dienstverlening bij
de politie. Hij heeft het over de mogelijkheid om vanaf vrijdag 28 juli op www.politie.nl te checken of een e-mailadres voorkomt in data die het korps in beslag heeft genomen. Als dat het geval blijkt te zijn, ontvangt de gedupeerde burger meteen per e-mail een bevestiging dat de computer inderdaad geïnfecteerd is (geweest), plus een advies wat hem of haar te doen staat. De Duitse politie introduceerde deze werkwijze een paar weken geleden. Nederland is nu het tweede land dat dit soort service biedt.
Botnets
Tijdens onderzoeken neemt de recherche geregeld servers vol data in beslag. De Milde: ?Daar zitten uiteraard ook e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden van burgers tussen. Criminelen achterhalen die door in te breken in computers en websites. Dat gebeurt onder meer via speciale computernetwerken ? de zogenaamde botnets. Zonder dat je het beseft, worden deze data ingezet voor uiteenlopende vormen van oplichting waaronder phishing of om een website plat te leggen.?
Vanzelfsprekendheid
De door de politie achterhaalde gegevens zijn nu verzameld in een eenvoudig te doorzoeken database, die volgens De Milde al ruim zestigduizend e-mailadressen bevat: ?En dat is natuurlijk nog maar het begin, want we vullen dit databestand voortdurend aan. Mensen vinden het doodnormaal om regelmatig de bandenspanning en het oliepeil van hun auto te controleren. Het zou mooi en vooral heel nuttig zijn als burgers met dezelfde vanzelfsprekendheid om de zoveel tijd checken of hun internetgegevens wellicht in verkeerde handen zijn gevallen. Dat kan je veel narigheid besparen en helpt om criminelen de voet dwars te zetten.?
verkeerde handen zijn gevallen. Dat kan je veel narigheid besparen en helpt om criminelen de voet dwars te zetten.?

Bredenaar betrapt voor de 15de keer

door Jitske & Sanne
Een Bredanaar is op de Oranjeboomstraat voor de 15e keer vanaf 2008 betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij reed in een gehuurde Renault Clio.

Een agent zag de auto rijden maandag 13 november 2017 iets voor het middaguur en herkende de bestuurder waarvan hij ambtshalve weet dat ie geen rijbewijs heeft. De verdachte reageerde opstandig. Hij weigerde aanvankelijk uit de auto te komen en beledigde de agenten door ze hoeren te noemen. Nadat hij uitgestapt was en hoorde dat hij was aangehouden riep hij dat dat niet wilde en werkte tegen. Pas toen de agenten pepperspray ter hand namen en hem voor de laatste keer waarschuwden, werkte hij mee. Er wordt proces-verbaal tegen de hardleerse Bredanaar opgemaakt ter zake het rijden zonder rijbewijs en belediging.
Overval op McDonalds in Breda
Bij de McDonald?s op de Veldsteen vond zondagavond 12 november een gewapende overval plaats. De dader wist te ontkomen. De politie doet onderzoek.


De overvaller kwam iets voor 22.00 uur de zaak binnen, bedreigde het personeel met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens verliet de dader kort hierop het pand met een onbekend geldbedrag. Niemand raakte gewond.
De politie onderzoekt de overval. Zij sprak direct na het incident aanwezige getuigen en startte een zoektocht naar de dader. Diezelfde avond werd er via Burgernet een bericht verspreid met het signalement van de dader. Tot op heden is er niemand aangehouden. Het gaat om een man 1.70 slank postuur donkere huidskleur donkere kleding en AH tas. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 112.

Met helft aangiftes doet politie niks.

door Jitske & Sanne
De politie neemt minder dan de helft van alle aangiftes die jaarlijks worden gedaan in behandeling. Dat bevestigt de Nationale Politie zaterdag na berichtgeving hierover in het AD. In 2016 registreerde de politie 930.000 misdrijven, zo?n 511.000 zaken legde de politie af, bijvoorbeeld omdat er geen dader in beeld was.

Grote politie inzet en traumaheli

door Jitske & Sanne
Op vrijdag 3 november 2017 omstreeks 18:20 uur kreeg de politie de melding over een verwarde man, welke voor problemen zorgde in de wijk Meerzicht.

De verwarde man was erg agressief tegen omstanders en de collega?s waarop meerdere eenheden van politie Zoetermeer ter plaatse gestuurd werden. Aan het bureau van politie Zoetermeer werd voor deze persoon een ambulance en het MMT opgeroepen.

Aangehouden, ingesloten en onderzoeken

De verwarde man is na onderzoek in het ziekenhuis aangehouden en ingesloten. De recherche van politie Zoetermeer zal de zaak verder onderzoeken.