.

.

.

Het weer
Sneeuw en vorst
Temp: -3 C°
Windkracht: 11
maandag 11 december 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gemaakt door: Anne Poorterman

Dader Milica van Doorn

Na 25 jaar dader van Milica van Doorn opgespoord. Code rood afgegeven in sommige delen van het land door gevaarlijk weer. Schiphol en NS veel vertragingen.
door Anne Poorterman
.
ZAANDAM | Milica van Doorn werd in juni 1992 dood gevonden in een vijver in Zaandam. Ze was verkracht en vermoord. Uit een DNA test kwam eruit dat de dader van Turkse afkomst was.
De politie heeft aan 133 mannen met Turkse afkomst gevraagd om DNA aftestaan. 125 mannen zijn gekomen om de test aftenemen met 6 was de politie nog aan het nazoeken, en 2 mensen die wouden niet worden onderzocht.
De politie is er achtergekomen doordat een familielid ongeveer het zelfde DNA had; een van de 2 mensen die niet waren gekomen is de dader. De mannen wordt gevraagd wangslijm af te staan.
Het Nederlands Forensisch Instituut kan dat gebruiken om te onderzoeken of de familiekenmerken overeenkomen met het dna-spoor op het lichaam van Milica van Doorn. Na het onderzoek wordt al het dna-materiaal vernietigd.

Schiphol en NS veel vertraging

door Anne Poorterman
door Anne Poorterman
NEDERLAND | Door de sneeuw die er de afgelopen tijd is gevallen hebben Schiphol en NS veel vertraging. Op Schiphol zijn vele vluchten geschrapt en vluchten met heel veel vertraging. Het was erg bewolkt en het was erg glad op de banen. 1 baan werd de hele tijd schoon gehouden en de andere banen zijn gelaten zoals het was. In het vliegtuig naar München zaten mensen 5 uur te wachten om weg te gaan, maar uiteindelijk zijn ze niet vertrokken. Niet alleen in Nederland was er vertraging maar ook in andere delen van Europa. In Engeland waren 80 vluchten geschrapt en waren er wel 100 vliegtuigen met vertragingen.
Bij NS was er ook veel vertraging door de gladde sporen. Ook waren er treinen die niet meer reden. Morgen zou er nog wel vertraging zijn verspelden de mensen van NS; omdat er vele treinen vanavond niet op de goede bestemming waren gekomen aan het eind van de dag.
Dit is de kop voor de foto hieronder
NEDERLAND | Er is code rood aangegeven door het winterse weer; sneeuw en ijs lag er op de weg.
Door de sneeuw zijn er veel ongelukken gebeurd, het meeste was blikschade.
De sneeuw kwam via het zuiden, eerst door België, daarna kwam het naar Nederland toe. In Brussel werden de tunnels al gesloten i.m.v. gevaar.

Het weer

door Anne Poorterman
In het noorden van het land wil het blijven sneeuwen en vriezen. In het oosten stopt het en begint het te dooien. In het westen wordt de vorst steeds erger. In het zuiden begint het heel erg hard te gaan sneeuwen.
Tip! Ga de weg niet op als het niet nodig is vanwege gladheid.

Leraren staking

door Anne Poorterman
NEDERLAND | De leraren van de basisschool zijn voor de 2e keer dit schooljaar aan het staken voor een hogere salaris.
De leraren gaan dan naar Den Haag om te gaan protesteren.
De kinderen van de basisschool zijn dan vrij. Maar de minister die daar over gaat is het er niet mee eens.
Hij vind dat ze al een goede salaris hebben;
daar zijn de leraren het er niet mee eens.