rode kaset

sneeuw

de nieuwe klas krant

Het weer
sneeuw
Temp: -03c°
Wind: N3
13/01/10 woensdag / 't thuisblad / krant 2

mijn naam is geronimo

hallo geronimo is een gewone bange muis . maar iedere dag beleeft ie de gekste avontuuren.op deze pagina kom je meer te weten over geronimo
door Mijn Naam
hier kom je meer te weten over ale dikke boeken van geronimo
Fantasia 1

Dromen jullie nooit over reizen in het fantastische Fantasia?
Zeemeerminnen, aardmannetjes, heksen en feeën ontmoeten? Maar ook reuzen, trollen en weerwolven? Of een ritje maken op de rug van een regenboogdraak?
Zullen we samen naar Fantasia gaan?
Ga maar zitten en hou je goed vast!
We vertrekken!
Dit boek heeft maar liefst 8 ?kras-en-ruik? pagina?s, van rozengeur tot zweetvoeten. Durf jij aan de voeten van een trol te ruiken?
Fantasia II

Florina, de feeënkoningin, roept opnieuw mijn hulp in. Ik moet van haar op zoek gaan naar het Hart van Geluk. Samen met de regenboogdraak en nieuwe leden van de Fantasia Club beleven we de ijzingwekkendste avonturen. Bij de Orken weet ik maar net op tijd het vege lijf te redden en de gemene heks Strega kruist ook weer mijn pad. We bezoeken de schatkamer in Luilekkerland (oh, die heerlijke chocoladegeur?) en ik speel een spannend partijtje schaak met Koning Pretletter
Fantasia III

Eindelijk is het zover! Dit voorjaar verschijnt het verslag van mijn langverwachte derde avontuur in Fantasia.
De regenboogdraak komt mij opnieuw halen om Florina, de feeënkoningin, te redden uit de gemene klauwen van de heks Strega (jullie kennen haar nog uit mijn eerste twee Fantasia avonturen). Strega heeft Florina ontvoert en nu lijdt heel Fantasia onder een alsmaar voortdurende ijskoude winter. BRRR?
Ik aarzel geen moment
Fantasia deel 4 - Het drakenei

Op een nacht in de herfst komen Prulletje Prulschrijver en de Regenboogdraak me opnieuw halen voor een reis naar Fantasia. Dit keer heeft Alys, de prinses van de zilveren draken me nodig. Het laatste drakenei is gestolen en nu dreigen de draken in Fantasia uit te sterven! Natuurlijk moet ik in actie komen, want dat mag niet gebeuren. Dit gi-ga-geweldige nieuwe avontuur in Fantasia

INTEVIEUW MET GERONIMO

door Mijn Naam
Hij is geboren in Rokford, de hoofdstad van Muizeneiland, een wonderlijk eiland in de Zuidelijke Rattenoceaan dat de vorm heeft van een kaaspunt. De natuur is er beschermd en knaagdieren leiden er een gelukkig leven. Geronimo Stilton staat al meer dan twintig jaar aan het hoofd van de Uitgeefgroep Stilton en is de hoofdredacteur van De Wakkere Muis, het grootste dagblad van Rokford. Hij heeft een universitaire graad en beleeft de wildste avonturen. Goedemorgen, Dr. Stilton!

Goedemorgen!

Men kan niet anders zeggen dan dat u een getalenteerde ma?eh, muis bent! We kennen uw bezigheden als journalist en schrijver maar we weten weinig over de muis achter Geronimo Stilton?

Tja, wat kan ik over hem vertellen? Het meeste vindt u terug in mijn boeken. U weet dat ik voor veel dingen bang ben, ik word snel duizelig, wagenziek en zeeziek. Ik haat reizen en verafschuw insecten. Ik heb een nogal ouderwetse smaak, hou van klassieke muziek
mijn naam is stilton geronimo stilton
Wat vinden kinderen het leukste aan uw verhalen, Dr. Stilton?

Mijn verhalen zijn avontuurlijk en spannend, maar ze zijn ook vermakelijk en grappig. Ze maken kinderen aan het lachen. Ze gaan over onderwerpen die kinderen nodig hebben, zoals vriendschap, eerlijkheid, respect voor anderen, liefde en vrede.

Wat wilt u overbrengen aan uw lezers?

De liefde voor lezen. Ik hou ervan om verhalen te schrijven en ik vind het heerlijk als kinderen het leuk vinden om ze te lezen!

OMA STILTON

kobe
OMA STILTON
IS EIGEN LIJK NICHOL VANHOUT.IK WIL HAAR WEL BEDANKEN.WANT DANKZIJ HAAR HEBBEN WE ALES VAN FANTASIA.DUS BEDANKT
MAAR DAT ZIJN NIET ALLE DIKE BOEKEN.

FAMILIE
STILTON

door Mijn Naam
Opa Wervelwind
Zijn naam is Wilhelmus Wervelwind, maar iedereen noemt hem opa. Hij is de grootvader van Geronimo Stilton en de stichter van de Wakkere Muis. Hij heeft een beetje de looks van een rat.

Thea Stilton
Thea, is de zus van Geronimo. Zij is de vliegende reporter van De Wakkere Muis. Thea is helemaal de tegenpool van Geronimo.

Klem Stilton
Klem, de neef van Geronimo Stilton, is de grappenmaker van de familie. En wie zou zijn geliefd slachtoffer zijn om zijn grappen mee uit te halen?

Benjamin Stilton
Benjamin is de kleinste en de meest geliefde door Geronimo

PINKY PUNK
Zij is net 14 jaar oud en heeft reeds schoenmaat 43