Politie: Bel ons niet meer over kiptekort KFC alsjeblieft

door zware storm 3 doden

Is dat nou een kratje bier?

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
donderdag 11 januari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

J-kranten

De griep in Nederland heeft grote gevolgen voor de economie
door Telegraaf
.
De griepgolf waar ons land sinds half december mee kampt, is een flinke schadepost voor de economie. Medewerkers die met griep of een verkoudheid thuiszitten, kosten hun werkgever gemiddeld 241 euro per dag, berekende onderzoeksbureau TNO in 2016.
Jaarlijks zijn Nederlandse bedrijven gemiddeld 1,3 miljard euro kwijt aan de winterse griep- en snotterepidemie, zo valt te berekenen op basis van die TNO-gegevens.

Volgens TNO waren griep en verkoudheid in 2015 de oorzaak van 44 procent van alle ziekteverzuimgevallen. Elk jaar valt 13,2 procent van de werkenden uit door griep of verkoudheid. Dat zijn ruim 1,1 miljoen zieken per jaar. Een door griep of verkoudheid gevelde medewerker blijft bijna een hele werkweek gemiddeld 4,7 dagen ziek thuis.
.
.

Politie: bel ons niet meer over kiptekort KFC

door Telegraaf
LONDEN - De Britse politie wordt er gek van: voortdurend gaat de telefoon om mede te delen dat er bijna geen kip meer te krijgen is bij fastfoodketen Kentucky Friend Chicken (KFC). ?Het is niet onze zaak dat je favoriete eetgelegenheid niet het menu heeft dat je graag zou willen?, aldus een politiewoordvoerder op Twitter.
.
Telefoons en andere apparatuur van de Chinese fabrikanten Huawei en ZTE zijn niet te vertrouwen, stellen Amerikaanse geheime diensten deze dagen plotseling in koor. Wat is er aan de hand?
Niet eerder hebben Amerikaanse diensten zo eensluidend en zo expliciet een negatief koopadvies gegeven over apparatuur van Huawei en ZTE. De directeuren van onder andere de FBI, CIA en de NSA deden dat deze week in een door de Senaat georganiseerde hoorzitting. FBI-directeur Chris Wray zei volgens CNBC 'zeer bezorgd' te zijn over de risico's van een telecombedrijf dat banden heeft 'met een buitenlandse regering die onze waarden niet deelt'.

De angst is dat Chinese bedrijven onder druk van de Chinese overheid achterdeurtjes in hun apparatuur inbouwen die China's geheime diensten in staat te stellen om te spioneren.

Is dat nou een krat bier?

door Mijn Naam
Een kratje bier dat door een drone wordt thuisbezorgd. Het lijkt toekomstmuziek, maar Grolsch is er serieus mee bezig. Vlak evenmin Domino's Pizza uit. Ook dat bedrijf wil de lucht in.

Zware storm , 3 doden

door Mijn Naam
De zware storm die over het land raast heeft in Olst, Vuren en Enschede aan drie mannen van in de zestig het leven gekost. Twee van hen kwamen om het leven door vallende takken en bomen. De laatste door een val door plexiglasconstructie. Vanochtend begon de storm bij de kust van ons land, met een windkracht 11 gemeten bij Hoek van Holland en IJmuiden. Vrachtwagens waaiden om, veerdiensten werden stilgelegd en talloze snelwegen werden afgesloten. De NS legde al het treinverkeer in Nederland stil en ook het vliegverkeer werd tijdelijk geschrapt. Volg alle ontwikkelingen hierover in ons liveblog