Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
5 februari 2018
Het is 2 graden
Informatie krant
maandag 5 februari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Willem Holleeder Proces

Willem Holleedee werd drie jaar geleden aangehouden. Nu heeft na veertien zittingen is Holleeder terug in Amsterdam bij een rechtspraak
door Olaf Benneheij
Deze week is het megaproces tegen Willem Holleeder gestart. De aanklagers Sabine Tammes en Lars Stempher vinden onder meer dat het beeld van Holleeder als topcrimineel of knuffelcrimineel klaar moet zijn.
De advocaat van Holleeder, Sander Janssen nam de verdediging die hij samen met Robert Malewicz wilde uitvoeren: het beeld dat Holleeder de oppermachtige crimineel was die heerste in het criminele milieu en rivalen uit de weg liet ruimen, is betrekkelijk recent ontstaan. In het verleden werden sommige liquidaties waarvan eerst Holleeder werd verdacht, naar andere groepen verwezen.
In de middag liep rechtbankvoorzitter Frank Wieland met Holleeder losjes door de verklaringen die hij heeft afgelegd: 127 handgeschreven vellen en tien verhoren bij de onderzoeksrechter.
Holleeder had een antal jaar gelden Heineken ontvoerd.
In vogelvlucht scheerden ze van de Heinekenontvoering in 1983 langs de jaren negentig waarin Holleeder Heineken losgeld zou hebben laten betalen. Al het losgeld heedt hij in Willem Endstra belegd. Bijelkaar zou dit gaan over zo'n 8 miljoen gulden.
Holleeder ging samen met Endrstra steeds op zakenrijs. Hij vond dat gezellig. Hij had geen afspraken met Endrtra over zijn belegging. Holleeder is nu bijna 60 jaar en dacht in 2002 dat alles goed zou komen.
Holleeder bschrijft dat Sam Klepper in oktober 2000 geliquideerd werd omdat Klepper en Mieremet een soort groep waren. Ze zouden de Egyptenaar Magdi Barsoum hebben geript. Het slachtoffer eiste een tien miljoen boete. Klepper wilde die niet betalen. Volgens Holleeder js dat de reden dat Klepper werd geliquideerd.

Het gaat nu weer de kant op als Fortuyn

door Olaf Benneheij
Wat een domme uitspraak van onze minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, dat Thierry Baudet 'een grotere bedreiging voor Nederland is dan Wilders'.

Het is het demoniseren van een gekozen Kamerlid door de overheid.

Als Baudet een grotere bedreiging voor Nederland is dan Wilders, die alweer een grotere bedreiging was dan Pim Fortuyn, vraag je je af of de minister dan geen strenge maatregelen tegen Baudet moet nemen.

Hoe erg moet een bedreiging trouwens zijn voordat je als minister ingrijpt?

Pim Fortuyn heeft destijds Wim Kok opgeroepen te stoppen met demoniseren. Kok ging door. Toen Fortuyn aanpassingen van de Grondwet voorstelde (Artikel 1), ging D66'er Thom de Graaf uit het dagboek van Anne Frank citeren.
Dit is de kop voor de foto hieronder
Wanneer Baudet straks beveiligd moet worden, aan wie moet hij dat dan vragen? Aan Kajsa Ollongren, de minister van Binnenlandse Zaken? Dat is dan de minister waardoor Baudet beveiligd moet worden. Hoe gaat dat dan precies? Wie garandeert die beveiliging dan?
Subtekst: als Fortuyn zijn zin krijgt, is het of de nazi's ons land weer bezetten en moeten we wederom onderduikers huisvesten.

Justin Timberlake naar Amsterdam

door Olaf Benneheij
De popster treedt op 15 juli op in de Ziggo Dome in Amsterdam en is op 24 augustus in Gelredome in Arnhem te zien. De concerten zijn onderdeel van de Europese tour die Timberlake maandag aankondigde.

Ronald Koeman nieuwe bondscoach Nederlands elftal

door Olaf Benneheij
Koeman is de opvolger van Dick Advocaat, die Oranje niet naar het WK van komende zomer in Rusland wist te brengen. De verwachting is dat Kees van Wonderen en Patrick Lodewijks de nieuwe bondscoach bij de nationale ploeg gaan assisteren. De KNVB presenteert dinsdagmiddag de gehele nieuwe technische top. Naar verwachting zitten ook Nico-Jan Hoogma (technisch directeur) en Aloys Wijnker (hoofd voetbalontwikkeling) achter de tafel. De voetbalbond wil geen namen bevestigen voor de persbijeenkomst.