slecht voor het mileu

zaak van leven en dood

waarom is roken zo slecht?

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
Dinsdag 18 November 2009

weg met roken!!!

Roken is dodelijk
door Mijn mitchell
stop er nu mee nu je nog leeft
We weten dat het niet goed voor de gezondheid is. We weten ook dat veel mensen roken lekker vinden. We weten ook dat veel mensen verslaafd zijn en we weten óók dat er veel wordt gedaan om mensen te laten stoppen. Maar het lijkt niet te lukken.
Roken is het door middel van inhaleren nuttigen van de rook van smeulende tabak. Er zijn andere genotmiddelen en drugs die ook gerookt kunnen worden, maar indien er geen verdere aanduiding gegeven is, wordt met "roken" het roken van tabak bedoeld. Roken is schadelijk voor de gezondheid; de rookverslaving die optreedt wordt veroorzaakt door de stof nicotine. Het 'trek' hebben in een sigaret is feitelijk een signaal van het lichaam richting de hersenen dat het lichaam nicotine wil.

Tabak is overal ter wereld vrij verkrijgbaar, hoewel er meestal wel hoge accijns op wordt geheven, en ook anderszins het roken tegenwoordig meestal wordt ontmoedigd. In Nederland gebeurt dit bijvoorbeeld via de Tabakswet die sinds 1 januari 2004 iedere werknemer het recht geeft op een rookvrije werkplek (ook in de horeca). In België gebeurt dit onder andere via een gedeeltelijk rookvrije horeca.
Roken kan niet meer in 2010

zaak van leven en dood

door mitchell
Roken is heel slecht voor je gezondheid, vooral voor je longen. Als je longen wel ergens een hekel aan hebben is het aan sigarettenrook inademen. Het is dus niet echt raar dat je van roken moet hoesten.

Ook is het slecht voor je bloedsomloop en conditie. Als het teer in de longen komt en de trilhaartjes raakt kan het zijn dat de trilhaartjes minder goed - of helemaal niet meer - werken. Door dat je longen zo aangetast raken gaat je conditite erg achteruit. Ineens moet je heel hard hijgen als je de trap een keertje op en neer loopt. Hé, dat was eerst toch nog niet?! Door het roken kan je lichaam minder snel zuurstof opnemen en zit je dus sneller zonder adem.

Je kunt snel aan mensen merken dat ze roken. Ze stinken bijvoorbeeld naar rook of krijgen gele tanden. Dat komt omdat er teer in zit. De teer zorgt er ook voor dat je kleren en je adem stinken. Is het je wel eens op- gevallen dat rokers een grauwe huidskleur hebben? Rokers gaan er sneller oud uitzien, dan niet rokers
niet meer roken
roken is niet goed. als je rookt moet je niet binnen roken maar buiten want als je binnen rookt kan je kind als je een kind hebt hebt dan kan hij verstikken
.ROKEN GAAT VOOR NEE

< veelzeggen: ik kan nooit genoeg krijgen

door mitchell
veel zeggen dat je nooit genoeg krijgt van roken. Maar je kunt het overdrijfen net als dezen stumpert hier wereld rekoor roken. hij heeft wel 865 sigaretten in zijn pijp. daar voorzeg ik: Hij leeft niet lang meer

Waarom is roken zo slecht?

door mitchell.samson
Al om is bekend dat roken de nummer 1 oorzaak is bij het krijgen van longkanker maar is er ooit wel een diep onderzoek uitgevoerd naar andere vormen die bijdragen aan het krijgen van longkanker. Ik denk hierbij aan de uitstoot van de auto en de industrie dat neer slaat op de aarde ? Natuurlijk moeten we de vuilverbranding ook niet vergeten, de schoorstenen hebben catalisatoren maar hoeveel gaat er toch nog de lucht in want allles kan natuurlijk niet afgevangen worden. Maar terug naar de horeca daar mag niet meer gerookt worden dus gaan de mensen er niet meer naar toe. Lang leve de werkeloosheid die dit dan weer te weeg brengt en de ene na de andere bar mag de deuren sluiten en dat alles omdat de minister heeft gesproken. Wat is er tegen op een rokersruimte waar men met een sigaret een biertje kan drinken of is de minister er op uit dat heel Nederland stopt met roken. Als dat zo is dan gaat de volgende branche over de kop.