Binnenland
2

Buitenland
3

Sport
4

Het weer
Zon en wolken Temp: 18 C Wind: N3
Woensdag 12 September 2001 | De Klok

Aanslagen op het WTC

11 september 2001, een dag vol van woede en verdriet. De hele wereld was in shock van de 2 vliegtuigen die het World Trade Center plotseling doorboorden.
door Tim Ramaker
NEW YORK - De aanslag die gister op het World Trade Center is gepleegd, heeft voor ongeveer 3.000 doden gezorgd, waaronder 19 kapers en de rest werknemers van het World Trade Center. Ongeveer 6.300 mensen
zijn gewond. De aanslag is gepleegd tussen 8:46 en 10:28 's ochtends. Multimiljonair Osama bin Laden, een van de leiders van Al Qaida, wordt door de Amerikaanse overheid voor de aanslagen verantwoordelijk gehouden, alhoewel hij hiervoor niet officieel is aangeklaagd. Alhoewel de kans klein is dat iemand anders de aanslagen heeft de Amerikaanse overheid nog geen conclusie getrokken wie de aanslagen heeft gepleegd. In de wrakstukken wordt nog gezocht naar drugs of wapens wat informatie kan geven over hoe het vliegtuig is gekaapt. Er zijn totaal 470 mensen ingezet om te zoeken na restanten wat kan leiden tot informatie. De Amerikaanse overheid heeft deze zaak uitgeroepen tot een zaak van landelijk belang omdat er veel mensen zijn omgekomen. De kans dat deze terroristen dit bij alleen deze aanslag alleen laten is klein, daardoor zijn er nog meer mensenlevens in gevaar.
zoeken na restanten wat kan leiden tot informatie. De Amerikaanse overheid heeft deze zaak uitgeroepen tot een zaak van landelijk belang omdat er veel mensen zijn omgekomen. De kans dat deze terroristen dit bij alleen deze aanslag alleen laten is klein, daardoor zijn er nog meer mensenlevens in gevaar. Sinds 11 september 2001 in onder andere New York wordt de organisatie in de meeste westerse landen en in India door de verschillende overheden als terroristische organisatie bestempeld. De Europese Commissie heeft Al Qaida niet als terroristische organisatie gekwalificeerd, individuele Europese landen hebben Al Qaida daarentegen wel op de lijst van terroristische organisaties gezet - ook Nederland.
uitgeroepen, want de Amerikaanse Overheid durft nog niet met zekerheid te zeggen dat Al-Qaida verantwoordelijk is voor deze aanslagen. De Amerikaanse overheid heeft er moeite mee om informatie te vinden op het plaats delict, want alles is bedolven onder het puin.
Er moeten eerst graafmachines komen om alle grote puinresten af te voeren. De Amerikaanse Overheid denkt ongeveer in juni 2002 het onderzoek afgerond te hebben. Maar het onderzoek kan nog gemakkelijk van de datum afwijken, aangezien er nog zo veel onduidelijkheden zijn.
Het doel van Al-Qaida is om een islamitisch rijk te maken door middel van terreur, bomaanslagen, zelfmoordaanslagen en guerillastrijd. Het hoofdkantoor van Al-Qaida staat in Afghanistan. Osama bin Laden en Ayman al-Zawahiri leiden deze terroristische organisatie.Veel westerse landen schouwen Al-Qaida aan als een terroristische organisatie, maar ze zijn nog niet uitgeroepen als terroristische organisatie. Al-Qaida wordt financieel gesteund door een paar multimiljonairs.

WTC; een complex verhaal

door Tim Ramaker
ZWOLLE - Het World Trade Center stond bekend om zijn twee 110 verdiepingen tellende torens. Het World Trade Center bestaat uit 7 torens met totaal een oppervlak van 1,42 miljoen m² binnen in het hart van New York. Het World Trade Center was ontworpen door de Amerikaanse architect Minoru Yamasaki en civiel ingenieur Leslie E. Robertson en ontwikkeld door de Port Authority of New York and New Jersey. Alle 7 gebouwen zijn verwoest door de de aanslagen van dinsdag, 11 september 2001. Momenteel wordt gewerkt aan 5 nieuwe gebouwen. 1 World Trade Center ,World Trade Center Tower 2 World Trade Center Tower 3 ,World Trade Center Tower 4 en het World Trade Center Tower 5 , er is ook een gebouw gemaakt voor de aanslagen van 11 september, genaamd; "National September 11 Memorial". Er zijn webcams ter plaatse geplaatst zodat iedereen op de wereld de opbouw van de 5 torens live kan volgen, u kunt ook meekijken op http://www.earthcam.com/cams/new york/groundzero/index.php
De aanslag op het World Trade Center
door Tim Ramaker
Vannacht is er door verschillende landen hulp aangeboden aan de Verenigde Staten, landen zoals Frankrijk, Duitsland en Nederland hebben slachtofferhulp aangeboden. Er word ook een oprichting opgericht tegen het terrorisme, en overal zal strenger gecontroleerd worden, de vliegvelden, metro station etc. worden allemaal beter beveiligd en gecontroleerd. Dat is belangrijk aangezien er kans is dat er nog meer van deze aanslagen komen. Dat feit maakt duidelijk dat iedereen eigenlijk altijd in gevaar is, want wie
herkent er nou eigenlijk allemaal een bom? De minister van Defensie heeft gezegt dat als je een tas erg lang alleen ziet staan op een druk bezochte plek, dat je dan direct contact met hun op kan nemen via: 0800 1122. Ook de oosterse landen zijn geschokt van deze aanslag, zelfs zij hebben bekend gemaakt dat zij hun beveiliging zullen aanscherpen. Ook al is het belangrijker dat de landen in het westen beter gaan controleren, want de terroristen willen hun boodschap duidelijk maken aan het westen, en dat doen ze door aanslagen te plegen.

Veiligheid neemt toe

door Tim Ramaker
ZWOLLE Naar aanleiding van de aanslagen op het World Trade Center heeft de Europese Unie vannacht een spoeddebat gehouden. Hierin is besloten dat de veiligheid op de luchthavens en andere grote toeristenpunten word aangescherpt.
Er zal meer bewaking komen. Als men in de toekomst de grens over wil, moet de bagage gecontroleerd worden op verdachte spullen. Deze wet geld voor elk land binnen de Europse Unie, en hij wordt ingevoerd op 1 oktober.

Goede sfeer reden om bij baas te blijven

door Tim Ramaker
door Tim Ramaker
ZWOLLE - Vrijwel alle werknemers - 94,9 procent - vinden de werksfeer het belangrijkst voor hun betrokkenheid bij het bedrijf, gevolgd door juiste werkdruk en het salaris.
Dit blijkt uit een enquête van Jong Management dat is aangesloten bij werkgeversvereniging VNO-NCW. Drieduizend werkgevers en zesduizend werknemers in vooral kleinere bedrijven werden hiervoor benaderd.
De meningspeiling onder drieduizend werkgevers en zesduizend werknemers, laat zien dat werkgevers andere prioriteiten hebben. Zij noemen achtereenvolgens werkdruk, salaris, het op de hoogte houden van personeel van ontwikkelingen in het bedrijf en het delegeren van bevoegdheden als argumenten om niet van baan te veranderen.
Informatievoorziening wordt door zowel werkgevers als werknemers een belangrijke factor voor loyaliteit gevonden.