Olympische spelen?!2/3

Nederlands word minder belangrijk door robots?!


3

Nieuwe regering?!


4/5

Het weer
Regenachtig
Temp: -99 graden
Wind: W36
| Maandag 26 maart 2018 | De Stentor | gratis editie voor heel Zwolle |

Snuf en de schat
Verborgen schat

Snuf en de verborgen schat is uitgekomen, een boek vol spannende verhalen en avonturen. Hier heb je een samenvatting van Snuf en de verborgen schat.
door Matthijs Weideman
Snuf de hond, veel volwassen weten ervan. Het boek waar we het vandaag over gaan hebben heet snuf de hond en de verborgen schat, dit boek komt uit het jaar 1959, snuf de hond was vroeger best populair voor kinderen.
De jongens Karel van Doorn,
Tom Sanders en Bertus verhoef gaan in dit boek samen met snuf op vakantie. Aangekomen op hun eindbestemming komen ze aan bij hun vakantiehuis schrikken ze van wat ze hebben geboekt. Het is een oud krakkemikkig huis van allemaal versleten hout met meubels met ratten en gaten erin, maar toen kwamen ze erachter dat er een reusachtige tijger binnen was. De reasachtige tijger ging uiteindelijk maar op een tak in het hoekje zitten en liet niks meer van zich horen, de Jongens konden rustig dingen doen in huis.
Even later kwamen ze erachter dat hun oom toevallig daar in de buurt woonde, Hij woonde in een oud hutje naast een groot kasteel, of toch niet zo groot, dit kasteel was helemaal tot de grond afgebrand, Maar er stond nog 1 torentje! Natuurlijk gaan ze daar avonturen beleven, maar ze waren er zogenaamd nog niet helemaal klaar voor, Ze moesten eerst de benodigde spullen bij zich hebben om dat torentje in te gaan. Eenmaal aangekomen bij de toren komen ze erachter dat er ook een kelder is met allemaal vallen.
Van muizenvallen tot berenklemmen, het lag er vol van, Maar dat wisten de jongens niet, Dus gingen Tom, Bertus, Karel, Snuf en hun oom gewoon door de kelder heen, maar niet pijnloos, Want hun oom was tot drie keer toe in een berenklem gelopen, twee keer ontweken maar de derde keer is scheepsrecht, Dus moesten ze met z?n allen hem bevrijden. Het was niet meer zo prettig voor hun oom om te gaan lopen, want ja zo?n berenklem doet wel pijn ja, Dus moesten ze hem tussen alle vallen door dragen.
3 uur later... de jongens, hun oom en hun hond wisten niet meer welke kant ze op moesten, Het was net een doolhof, nergens kwamen ze bij een weg richting de uitgang, gelukkig hadden ze wat eten meegenomen, Opeens kwamen ze bij een plek waar ze nog niet geweest waren, Er was een grote houten muur met een deur met een slot erop,gelukkig hadden de jongens hun gadgets mee, zo konden ze door de deur en gang heen , maar toen kwamen ze iets bijzonders tegen...

Boek en verfilming

door PietJan de knutselaar
Van het boek is er ook een verfilming, maar er zit toch aardig wat verschil in, Want het boek is veeeeelll duidelijker dan het boek, er zijn duidelijke verschillen waarover veel word gediscussieerd, hoe dit komt legt Pieter van Os uit.
Pieter van Os is professioneel op het gebied van verfilmde boeken, hij zegt dat de verschillen duidelijk zijn, Maar gaat niks verklappen, Dus kijken!
De film
Hierboven zie je een plaatje uit de film, Interessant?!
Kijk dan ook de film, deze komt 6 oktober uit in de bioscoop, anderen voor zijn? Koop dan nu de kaartjes!
Er zijn nog weinig over, Dus ik zeg doen!
Op dit plaatje zie je de speler van de film die Tom Sanders speelt met daarnaast ?zijn oom?, ook Snuf de hond zit onderin, te kijken of er ergens avonturen te beleven zijn!

informatie over het boek

door Piet Prins
De schrijver is Piet prins en de illustrator is Jaap kramer, dit boek komt uit 1959

Maak kennis met de spelers uit het boek

door De Enige Echte
Snuf de hond: Snuf de Hond is een speurhond die zijn baasjes allemaal avonturen laat beleven, Deze avonturen hebben allemaal hun eigen boek, benieuwd?, lees dan de boeken van Snuf de Hond!
Karel van Doorn, Tom Sanders en Bertus verhoef: slim, dapper en nieuwsgierig, dit zijn de baasjes van Snuf de Hond, Waarmee ze allemaal avonturen beleven meer weten? Lees dan Snuf de hond