Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

veiligvrijen

dit is school krant over veiligvrijen
youssef
AMSTERDAM - Dit is het eerste artikel. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op
Veilig vrijen

Vrijen is vooral fijn en leuk! Het is de bedoeling dat je er plezier in hebt. Toch moet je wel een paar dingen weten voordat je gaat vrijen. Het is meestal niet de bedoeling dat je (of je vriendin) gelijk zwanger wordt of dat je een ziekte oploopt. Als je vrijt, vrij dan veilig!

Veilig vrijen is zo vrijen dat je geen kans loopt op een ziekte of een zwangerschap. Bij ziektes kun je denken aan Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA's), een verzamelnaam voor allerlei lastige en vaak ernstige ziektes. Het is niet leuk om daaraan te moeten denken als je wilt vrijen, maar helaas wel noodzakelijk. Datzelfde geldt voor een zwangerschap. Je wilt wel vrijen, maar meestal geen kind krijgen of verwekken. Daarom vrij je met een voorbehoedsmiddel.
Er zijn verschillende soorten voorbehoedsmiddelen. Sommigen beschermen je tegen zwangerschap, anderen beschermen je tegen ziektes en sommigen beschermen je tegen allebei.
Als je de pil slikt, ben je beschermd tegen zwangerschap. Maar de pil beschermt niet tegen ziektes. Daar heb je andere voorbehoedsmiddelen voor, zoals een condoom.
Seks en de rest

Seks kan heel leuk zijn, je kan er veel plezier aan beleven. Seks heeft ook veel minder leuke kanten. Zo zijn er geslachtsziekten of soa's zoals ze tegenwoordig genoemd worden. Dit zijn ziekten die je met orale seks en neuken over kan brengen. Deze zijn soms zeer besmettelijk. Voor je het weet besmet jij een ander. En die ander weer een ander, en ...
Een ander risico van onveilig vrijen is dat je zwanger kan worden of iemand zwanger kan maken. Daar zit je vast niet op te wachten in je pubertijd. Je kan de vlam van je dromen hebben ontmoet. Kindertjes met hem of haar krijgen past vast (nog) niet in jullie toekomstplan. Als dat wel zo is is het goed om je daar goed op voor te bereiden.
Verdere informatie over veilig vrijen
De Informatielijn: 0900-9398 of 0900-Rutgers
www.rutgersnissogroep.nl
www.soa.nl
www.coc.nl
www.ggd.nl
www.aids.nlEen geslachtsziekte kun je alleen krijgen van iemand die besmet is. Je kunt dus niet jezelf besmetten bij het masturberen. Vrij je met iemand die nog nooit sex heeft gehad, dan hoef je ook niet bang te zijn voor een soa. Je hoeft je dan alleen te beschermen tegen zwangerschap. Maar als je partner voor jou andere lovers heeft gehad of als je dit niet weet, moet je voorkomen dat je een soa oploopt. Wat is veilig en niet veilig om te doen?
Veilig:
· Zoenen (wel kans op herpes als iemand een koortslip heeft)
· Strelen/massage
· Knuffelen
· Elkaar met de hand bevredigen (vingeren, aftrekken)
· Met kleren aan de lichamen tegen elkaar aanwrijven
Niet veilig:
· Het bloot tegen elkaar aanwrijven van de geslachtsdelen
· Neuken
· Orale sex
· Anale sex
· Het gebruiken van de sexspeeltjes van een anderom je eigen tekst in te voeren. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.

Kop aan de rechterkant van de pagina

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Dit is de kop voor de foto hieronder
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop voor een artikel aan de linker kant van de pagina

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.