Straat-
Kinderen?

Hoe komen ze aan eten?

Wat doet Stichting Straatkinderen ?

Het weer
Zon en zon en zon
Temp: 508 C°
Wind: N3
Dinsdag 17 November 2009 | Straatkinderen | Door Thaissa Ridder

Straatkinderen!

Deze krant gaat over Straatkinderen. Hoe straatkinderen leven en wat stichtingen eraan doen om kinderen een beter leven te laten hebben!
Door; Thaissa Ridder
Deze krant gaat over; Wat zijn straatkinderen? Hoe ziet hun leven eruit? Hoe komen ze aan eten? Wat doet de Stichting Straatkinderen? Hoe en waarom doen ze dat?
Wat is een straatkind?

Een straatkind is een kind dat op straat leeft. De ouders van een straatkind zijn te arm om voor hun kind te zorgen. Of het kind moet geld verdienen op straat. Andere kinderen hebben helemaal geen huis meer, er zit dus niets anders op dan op straat te gaan wonen. Straatkinderen gaan meestal niet naar school, ze kunnen dus niets leren. Er zijn ongeveer 100 miljoen straatkinderen in de wereld.
Hoe komt een straatkind aan eten?

Een straatkind hoort ook te eten om in leven te blijven, straatkinderen doen soort van klusjes op straat. Bijvoorbeeld schoenen poetsen, auto?s wassen, bedelen en in het ergste geval soms stelen. Daarmee hebben ze een beetje geld om eten van te kopen.
Hoe leeft een straatkind?

Een straatkind leeft dus op straat. Een straatkind heeft meestal geen ouders die voor hem of haar kan zorgen. Straatkinderen slapen op straat met een paar dekens, meestal slapen ze met 1 oog open, het is er namelijk erg gevaarlijk: je kan worden weggejaagd, berooft of zelfs worden vermoord. Doordat ze onder slechte omstandigheden leven, worden ze vaak ziek. En omdat ze geen geld hebben om een ziekenhuis te betalen blijven ze langer ziek en/of sterven ze zelfs.

Wat doet de Stichting Straatkinderen?
Wat doet de Stichting Straatkinderen?

De Stichting Straatkinderen helpt kinderen die op straat leven. Ze zorgen dat kinderen weer veilig kunnen slapen en voldoende eten krijgen, schoon water, hulp bij een ziekte en goed onderwijs! Unicef zamelt geld in om (straat)kinderen een beter leven te laten hebben.

Hoe en waarom doen ze dat?

Door; Thaissa Ridder
Hoe en waarom doen ze dat?

Het is natuurlijk vreselijk om op straat te wonen. Ik zou dat zelf liever niet willen! En kinderen die wel op straat leven vinden het vast ook niet fijn. Stichting Straatkinderen zorgt er dus voor dat alle kinderen veilig kunnen leven.