strip

strip

strip

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
donderdag 15 maart 2018

eerste school dag

de middelbare school. altijd eng als het je eerste keer is op zo een grootte school. maar deze uitleg laat het een stuk minder eng zijn
Esmee Vogelezang
VLAARDINGEN - middelbare school de mavo vos. geeft ons wat informatie over de eerste keer op de middelbare school
De eerste dag op een nieuwe school. De eerste dag is altijd de spannendste dag. Alles gaat anders, nieuwe mensen. Maar het is allemaal niet zo eng als je denkt. De eerste week ga je kennis maken met elkaar. Op de eerste dag zal je elkaar dus ook al beter gaan leren kennen. Je leert je docent kennen.
Je mag vragen aan je docent stellen om meer over hem/haar te weten te komen. Daarna kan het zijn dat bv de docent zegt dat je in groepjes gaat werken leer je elkaar ook beter kennen. In de eerste week ga je ook wat leuks doen. Je gaat bv bowlen. Dan ga je er met zijn alle heen. Alss je daar bent kan je aan een tafel gaan zitten. Dan krijg je wat te drinken en te eten. Daarna mag je zelf een groepje vormen. En ga je met dat groepje bowlen daarna mag je weer naar huis. Na een week ga je wel echt aan de slag. Dan krijg je je rooster. En ga je al je vakken krijgen.
Dan ga je er met zijn alle heen. Als je daar bent kan je aan een tafel gaan zitten. Dan krijg je wat te drinken en te eten. Daarna mag je zelf een groepje vormen. En ga je met dat groepje bowlen daarna mag je weer naar huis. Na een week ga je wel echt aan de slag. Dan krijg je je rooster. En ga je al je vakken krijgen.
Laptops
Op deze school heb je een laptop nodig. Ook op de eerste school dag is dat erg handig. Dat kan er 1 van thuis zijn maar ook van school.
Als je een school laptop neemt moet je die wel betalen. Maar de komen we wat dingen bij. Aan het einde van deze school mag je de laptop mee naar huis nemen is die ook echt van jou. Het is ook zo gaat jou laptop kapot kan je hem laten maken dan moet je hem ergens bij ons op school inleveren. Maar als je een laptop van thuis mee neemt geld dat niet. Je hebt iedere dag wel je laptop nodig omdat je er iets op moet opzoeken je boeken staan er op je kan er dingen in bij houden een verslag typen. Niet al je boeken staan op je computer. Alleen de boeken die je niet krijgt staan er op. Als je laptop van school bv kapot is kan je hem dus inleveren om te laten maken. Maar dan heb je dus kans dat je heel lang geen laptop heb. Dus dan kan je een leen laptop vragen. Dan kan je die laptop lenen tot dat je je eigen laptop weer heb. Om je laptop veilig op te bergen aan het einde van de dag heb je een laptop lokker.
je er iets op moet opzoeken je boeken staan er op je kan er dingen in bij houden een verslag typen. Niet al je boeken staan op je computer. Alleen de boeken die je niet krijgt staan er op. Als je laptop van school bv kapot is kan je hem dus inleveren om te laten maken. Maar dan heb je dus kans dat je heel lang geen laptop heb. Dus dan kan je een leen laptop vragen. Dan kan je die laptop lenen tot dat je je eigen laptop weer heb. Om je laptop veilig op te bergen aan het einde van de dag heb je een laptop lokker.

kwt

Esmee vogelezang
Kwt is een afkorting voor keuzen werk tijd. Kwt heb je 3x per week. 1 x kwt is 2 uur. Je kan dan kiezen uit verschillende vakken. Je kan kiezen uit bv wiskunde, frans en Engels. Er komt ook nog een extra dingetje bij. Dat is stilte uur. Dat is een uur stil en dan kan je aan je vakken werken waar je aan wil werken maakt niet uit wat. Je mag alleen 2 vakken niet doen. De vakken cultuur en bcp. Die mogen niet. Kwt is over het hele gebouw. Je komt als eerste klasser meestal alleen op de 2de en 1ste verdieping. Maar met kwt heb je ook kans dat je op de 3de of 4de komt. Je moet je voor kwt wel inplannen dat doe je zelf. Via magister. Magister is een website van de school waar je informatie kan vinden. Over rooster waar je lokaal is wat je cijfers zijn. Je kan dan bv als je veel huiswerk heb voor Nederlands je daar inplannen. Als je dat vergeet om je inplannen word je door iemand die hier op school werkt ingepland.
kantine de mavo vos
hier boven zie je de kantine van de mavo vos
tijdens de pauze

Schoolreisje

door Mijn Naam
Met de eerste klas ga je voor kennis maken naar de Efteling. Een schoolreisje dus. Dit ga je met alles 1ste klassers doen. Je mag dan los over het park heen lopen. Je gaat er met de bus naar toe. Dan spreek je een tijd af met de docenten wanneer je gaat eten. En je krijgt ook nog de tijd te horen wanneer je weer naar de bus moet. In de 2de klas is op schoolkamp 3 dagen lang naar een kamp huis. 3de klas kan je kiezen om naar Schotland te gaan. en in de 4de ga je naar Barcelona toe.

Pauze

Esmee Vogelezang
Pauzes zijn hier wel wat anders. Je hebt om de 2 uur pauze dat duurt 15 min lang. Je hebt ook 1 langen pauze die duurt 25 min. Die is om 11:50 tot 12:15. Je hebt dus na het 1ste en 2de uur pauze 4de en 5de uur 6de en 7de uur pauze. De 1ste en de 2de klassers hebben samen tegelijkertijd pauze en de 3de en de 4de klassers hebben samen pauze. Je hebt ook een corvee rooster. Er woord iedere week een klas gekozen die corvee heeft. Dat moet je na de pauze samen met de mensen uit je klas de kantine opruimen. Dat doe je meestal in een groepje van 5 tot 8 mensen. Dan kom je wel later in de klas maar daar heb je dan toestemming voor. Als je je corvee niet doet kunnen ze dat zien want je moet als je klaar bent je afmelden. Als je het niet doet heeft dat consequenties. Dan krijg je een sanctie kaart dan moet je 2 uur na blijven.