Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
vrijdag 8 december 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Drie Duitse Vrienden.

dit artikel gaat over het boek drie duitse vrienden. Ik heb dat boek gelezen en ga er nu een artikel van maken
gemaakt door: Jesse Westeneng
het boek speelt zich af in Duitsland in 1943. Hermann is bevriend met zijn neef Otto en de joodse jongen Jacob, die beiden in zijn klas zitten. Maar de sfeer in de klas en op school wordt steeds meer anti-Joods,
ook door de meester die vind dat Jacob eigenlijk op een Joodse school hoort. Jacob wordt steeds meer gepest. Hermann neemt het altijd voor hem op maar Otto laat hem steeds meer in de steek. Langzamerhand begint Hermann de leugens over de joden te geloven en raakt hij er steeds meer van overtuigd dat Hitler het land heel veel goeds heeft gebracht. Hij wil graag bij de Hitlerjugend waar Otto zich inmiddels bij heeft aangesloten. Vader is het helemaal niet met Hitler eens en verbied het.
maar dan wordt Hermann opeens uit de klas gehaald door 2 mannen met een lange donkere jas en een hoed op. hij moet samen met die 2 mannen naar het kamertje van de directeur. als ze daar zijn gaat een van de mannen aan het woord. hij vraagt waarom Hermann niet bij de hitlerjugend zit. als Hermann heeft verteld dat hij niet van zijn vader bij de hitlerjugend mag, zegt een van de mannen dat ze maar eens naar zijn huis moesten gaan. als Hermann later thuis komt hoort hij dat zijn vader is gearresteerd. vanaf dat moment verandert er van alles in Hermanns leven.
sinds die dag mag hij bij de hitlerjugend en wordt hij veel meer gerespecteerd. ook Elsa vind hem leuker. maar als hij al wat langer bij de hitlerjugend zit merkt hij de harde waarheid achter Hitler. sinds toen deed hij steeds voorzichtiger. tot op de dag dat hij op kamp gaat. op dat kamp heeft hij de tijd van zijn leven. zodra hij terug komt is hij weer helemaal blij. uiteindelijk haalt Otto een grap uit bij Jacob door hem varkensvlees te geven. sinds die grap weet Hermann dat hij niet meer met Otto moet omgaan. en dat is maar goed ook.
want een paar dagen later als hij net terug komt van de smid die zijn dolk had gemaakt hoort hij geschreeuw bij de brug. als hij er is zit hij Otto, Heinrich en Gerhard en nog iemand anders die hij niet goed kan zien. maar als Heinrich zijn zaklamp op diegene schijnt ziet hij dat het Jacob is. dan ziet hij dat Jacob vastgebonden is. Heinrich schreeuwt de hele tijd tegen Jacob:"zeg ik ben een rotjood". maar jacob zegt het niet. dan zegt Heinrich:"hou zijn hoofd onder water. maar dan grijpt Hermann in.

Kop artikel linker kant

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Drie duitse vrienden
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

personen

Door: Jesse Westeneng
Hoofdpersoon = Hermann
Bijpersonen = Jacob, Elsa, Otto, Heinrich, Gerhard, Herr Muller, Hitler

Jacob = een jood, goede vriend van Herman.

Elsa= meisje uit Herman's klas.
Otto= neef van Herman
Heinrich= jongen die jacob pest
Gerhard= de vriend van Heinrich
Herr Muller= docent
Hitler= de leider van duitsland

Kop artikel rechter kant

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.