Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
donderdag 8 februari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

herrie wagens afgelopen

door Mijn Naam
DEURNE - Een metershoge wand van twaalf grote geluidsboxen braakt dreunende beats uit. Mensen langs de kant trillen mee. Het hoort er al jaren bij op de carnavalswagen van vriendengroep 'Ut zit goe' uit Deurne,
,Het gaat soms hard ja, dat klopt. Ik snap dat er mensen zijn die er last van hebben, maar ik vind dat het een keertje moet kunnen. Het is maar voor drie of vier dagen per jaar", zegt de zestienjarige Jop Kools van 'Ut zit goe'. Meer jongerengroepen denken er zo over.
Waar nodig, draait de vriendengroep de volumeknop terug. Ook reizen ze zoals het hoort niet op de wagen mee tussen twee optochtlocaties. Veiligheid boven alles. Af en toe zit er echter ook een lolbroek tussen die de regels volledig negeert, weet Kools. Soms hebben de vrienden pech met de locatie waar ze zich moeten opstellen. ,,We stonden ooit vlakbij een manege in Helenaveen. Kwamen er klachten dat de paarden op hol sloegen. Werden we weggestuurd."
De herriewagens trekken een scheidslijn tussen carnavalsverenigingen in Deurne. De meeste vinden het prima dat de gemeente ze goed in de gaten houdt. Maar zij vinden het wel zonde dat grote groepen daardoor naar omringende gemeenten trekken. Dreigen met boetes werkt averechts, hoor je ook. ,,De optochten worden zo kapotgemaakt?, vindt voorzitter Peter Otten van CV De Pottenbakkers uit Zeilberg.

Het geeft een kick

door Mijn Naam
Otten is het niet eens met de regels die drie jaar geleden werd ingevoerd. Dit extra toezicht volgde op klachten over met name jongeren die met carnavalswagens en platte wagens buiten de optochten om door de dorpen reden. ,,Ik snap dat het geen zatte bedoening mag worden. De jeugd heeft het deels naar deze situatie gemaakt, maar ze gaat vanwege die regels wel naar dorpen zoals Bakel en dat is zonde?, constateert Otten.

Dat doet 'Ut zit goe' dus ook. Op het plein bij de Willibrorduskerk mag de volumeknop tenminste enkele uren flink open. Misschien is het niet bepaald een traditionele manier van carnaval vieren, al draaien de Deurnese tieners ook de doorsnee carnavalskrakers. Kools: ,,Maar dan wel de hardstyle-versie. Het geeft een kick als je met z'n allen bij elkaar staat en die liedjes hard kunt draaien."
De herriewagens van Deurne en omstreken

Scooterverbod Amsterdam

door Alain School
AMSTERDAM - In amsterdam zijn er sinds dit jaar nieuwe regels betreft scooters. Zo mag je met een 2 takt scooter of een scooter voor het bouwjaar 2010 niet meer in de milieu zone komen. als je denkt dat het toch wel mag dan krijg een dikke vette boete van maarliefst; 90 euro en dat is toch erg jammer van je geld want van 90 euro kun je je scooter toch vaak van tanken of bijvoorbeeld een nieuwe set banden kopen. Het gaat niet alleen over de 2 takt scooter maar ook over de 4 takt scooter van voor 2010.

Vrijdag beslissing over vrijlaten oud-wethouder Jos van Son

door Mijn Naam
ROSMALEN/DEN BOSCH ? Vrijdagmorgen valt de beslissing of oud-wethouder Jos van Son nog langer in hechtenis moet blijven. Van Son is dinsdag opgepakt en in Tilburg in de cel gezet als onderdeel van het onderzoek naar het mogelijk schenden van het ambtsgeheim rond de burgemeestersbenoeming. Tot die tijd zit hij in ieder geval nog vast. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.