zaterdag 2 september 1939

duitsland valt polen binnen met nieuwe tactiek: blitzkrieg

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
2 september 1939| Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Duitsland valt polen aan

Gister was het zover. Duitsland viel polen onverwachts binnen.
aan de grens was er meteen strijd. maar Duitsland overwon
door mirte en Nida
het Duitse legen kwam zonder moeite op 1 september 1939 de grens over in polen.
POLEN- gister tijdens de inval op polen zijn er gelijk 66 duizend doden gevallen en 133.700 gewonden. Het was allang bekend dat Hitler tijdens zijn nachtschap zich niet aan het verdrag van Versalles zou houden. Toen Hitler aan de macht kwam bleek het zo te zijn, bijhield zich niet aan het verdrag van Versailles. Hitler bouwde een groot leger waarmee hij gisteren vrijdag 1 september polen mee binnen viel. Polen verwachte dit niet.
polen vraagt nu om hulp bij Frankrijk en Groot-Brittanie. ze reageerde alle 2 op de inval en zeiden dat ze binnenkort de oorlog zullen verklaren aan Duitsland.
De Duitsers zijn in het uniform van het polsen leger de grens over gegaan. waarom de grenswachters dachten dat het Poolse leger aankwam.
huizen, cafe's, winkels en dorpen zijn verwoest. gezinnen zijn uit elkaar gevallen en familieleden zoeken elkaar onder het puin. de schade in polen is heel groot. het gaat veel geld kosten om alles weer op de bouwen. hoe polen dit gaat aanpakken is nog niet duidelijk. wel weten ze dat er nog steeds honderden mensen onder het puin verstopt liggen.
het Duitse leger zou polen binnenvallen via 3 richtingen:
1. de belangrijkste aanval kwam via het vasteland van de west-poolde grens
2. de tweede route kwam vanuit het noorden, vanaf de exclave van oost-pruisen
3. de derde aanval kwam door Duitse en Slowakeese eenheden van het grondgebied van het slowakeese gebied.
alle aanvallen gingen direct naar Warschau.

augustus 1939

door Mirte en Nida
De inval op polen
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Frankrijk en Groot-Brittanie reageren

door Mijn Naam
Frankrijk en Groot-Brittanie zijn woedend over het feit dat polen is binnengevallen. winston reageert:'wij zullen polen bijstaan en als het moet de oorlog verklaren aan de Duitsers.
Frankrijk staat polen ook bij en wilt Groot-Brittanie hier ook bij helpen.

duitsland stopt niet

door Mirte en Nida
DUITSLAND- de Duitsers hebben nog niet heel polen veroverd. hitler heeft aangekondigd dat hij niet stopt tot hij heel polen heeft veroverd, lokaal komt hij dan in oorlog met Groot-Brittanie en Frankrijk. hij is niet bang voor die 2 landen hij denkt dat zijn Duitse leger hun makkelijk aan kan, aldus Hitler.