Mel Wallis de Vries is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de universiteit Groningen.

Geboren 8 februari 1973 te Leiden.

Het weer
vrijdag 16 maart 2018 | Eigen krant gemaakt over het boek 'Vals' door Femke van Gemerde en Kelly Vermeir.

Vals- Mel Wallis de Vries
Vals

Het boek gaat over vier Amsterdamse vriendinnen die met Kerst op vakantie gaan naar de Ardennen. Ze denken dat ze alles weten van elkaar, maar dat is slechts een illusie...
door Femke vG en Kelly V
BUGGENOUT - Personages:
Feline: Is de stilste en rustigste van de 4. Zij haat Pippa.
Pippa: Is een echte bitch, arrogant en zelfverzekerd. Tegen iedereen doet ze onaardig, behalve tegen Abby.
Het is kerstvakantie en Pippa, Kim, Abby en Feline gaan op vakantie naar de Ardennen. Ze gaan er met de auto naar toe en Pippa rijdt, omdat die als enigste van de vier meiden een rijbewijs heeft. Na een paar uur rijden komen de meiden aan. Als de meiden net een dag in het huisje zitten, is het zo hard gaan sneeuwen, dat ze zijn ingesneeuwd. Hierdoor hebben ze geen elektriciteit meer, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop.
De meiden trekken zich van alles niet zoveel aan en zijn van plan om hierdoor hun vakantie niet te laten verpesten. Maar dan is Kim opeens verdwenen nadat ze ruzie heeft gehad met Pippa. Ze krijgen van haar een sms?je dat ze met de jongens, die de meiden ontmoet hadden, mee terug is naar Amsterdam. Als Feline dan ook opeens verdwijnt worden ze steeds bezorgder.Alleen Pippa en Abby zijn nog over, en ze kunnen geen kant op! Wie heeft het op de meiden gemunt?
Ondertussen gebeurt er van alles in het huis, bijvoorbeeld dat de stoppen doorgeslagen zijn. De meiden willen zo snel mogelijk weg uit het huis, ze pakken hun spullen en graven de auto uit de sneeuw. Ze zitten in de auto, en starten hem, maar dan komen ze erachter dat ze echt geen kant op kunnen, iemand heeft de benzine uit de auto laten lopen.Ze zijn weer terug naar het huisje gelopen. Dan vinden ze de sjaal van Feline, en er staat met bloed op geschreven: ?JULLIE GAAN ERAAN!?
Ze barsten in huilen uit, maar dan weet Abby dat haar vader ergens een jachtgeweer in huis heeft en ze gaan hem samen pakken. Abby gaat naar buiten op weg naar het dorp om hulp te halen, maar dan hoort Pippa die binnen zit opeens een schreeuw, Pippa gaat naar buiten.Dit heeft hij gedaan omdat hij bang was dat Pippa het over hun aan Abby ging vertellen. En opeens probeert hij Pippa te wurgen. Maar dan schiet Abby Casper neer met het jachtgeweer. Nadat Abby naar de alarmlijn heeft gebeld, staat er allemaal politie in de tuin van het huisje. En alles loopt gelukkig goed af.

Interview met Pippa

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Foto boekcover
Foto boekcover
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Recensie

door Mijn Naam