Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
zaterdag 16 december 2017

Harry is een moordenaar

Harry Potter is een tovenaar van 13 jaar oud die op Zweinstein (de Hoge School voor Hekserij en Hocus Pocus) aan zijn derde jaar gaat beginnen.
door Tristan van Kleef
Op 31 Juli is Harry jarig en midden in de nacht is hij aan het werk voor school en merkt hij dat hij al een uur dertien jaar oud is. Voor de eerste keer in zijn leven is hij daar blij mee, want normaal krijgt hij geen brieven maar
nu heeft hij 4 brieven per uil binnen gekregen. Een van die brieven is van zijn beste vriend Ron Wemel die hem feliciteert en meteen schrijft dat hij en zijn familie op vakantie zijn geweest en zijn oudste broer Percy tot Hoofdmonitor (leider van de klassenoudsten, herkenbaar aan zijn zilveren badge) is benoemd op Zweinstein. De tweede brief is van Hermelien Griffel, de beste vriendin van Harry. Zij feliciteert hem in die brief en vraagt of hij iets eerder naar De Lekke Ketel (een hotel in de Dreuzelwereld die alleen de tovenaars en heksen kunnen zien
en ook de weg is naar de Wegisweg) wil komen om aan de Wegisweg (dit is de winkelstraat voor tovenaars in Londen)samen hun boeken te kopen. De derde brief is van Hagrid (hun leraar ?Verzorging van Fabeldieren? op Zweinstein). Daar zit ook een groot pak bij en op het kaartje staat: gefeliciteerd Harry, wat in het pakje zit zal het volgende jaar goed van pas komen. Hij opent het pakje en er zit een dik boek in Het Verschrikkelijke Monsterboek
maar als hij het open wil maken wordt het boek wild en begint te bijten dus Harry bind het boek stevig vast en stopt het veilig weg. De laatste brief is van Zweinstein met een brief waarin staat dat de derde klassen dit jaar naar Zweinsveld (dit dorpje ligt vlakbij Zweinstein en wordt bewoond door Heksen en Tovenaars, het is de enige Dreuzelvrije plaats in heel Engeland) mogen, maar er zit ook een strookje in waarop ouders/verzorgers toestemming moeten geven.
De volgende ochtend komt Harry aan tafel om te ontbijten en de Duffelingen lijken Harry zijn verjaardag helemaal vergeten te zijn en doen alsof er niks aan de hand is. Dan komt Oom Herman ineens met de melding dat Tante Margot komt logeren en hij haar die ochtend nog gaat ophalen. Harry heeft een hekel aan Margot, want zij is helemaal verzot op Dirk maar heeft een hekel aan Harry.

De moord

door Tristan van Kleef
Als Tante Margot er is doet hij zijn uiterste best, zelfs wanneer Dirk een cadeautje krijgt en hij helemaal niets. Aan tafel begint Tante Margot op een gegeven moment dan over de ouders van Harry die inmiddels overleden zijn en vertelt van alles wat ze niet aardig vond aan Harry zijn ouders. Toen werd Harry het zat en roept de zwelbezwering (spreuk die er voor zorgt dat verschillende lichaamsdelen zich gaan opzwellen) op zodat Tante Margot als een ballon tegen het dak aan vliegt en ontploft! Dan rent Harry weg en vertrekt door de Collectebus (noodvervoer voor gestrande heksen of tovenaars) te roepen. Harry weet niet dat de Collectebus bestaat, maar roept hem per ongeluk op door zijn toverhand uit te steken. Hij koopt een rit naar de Wegisweg en als hij daar aankomt, komt hij Cornelius Droebel (de minister van toverkunst) tegen, die blijkt niet boos te zijn over het incident met Tante Margot en zegt dat ze onmiddellijk geholpen is en dat ze haar alles door toverkunst hebben laten vergeten. Hij brengt Harry dan meteen naar de Lekke Ketel waar hij op kosten van het Ministerie van Toverkunst mag overnachten.
Foto: The Daily Prophet
De volgende dag gaat Harry een kijkje nemen op de Wegisweg en ziet dan een prachtige nieuwe bezem ?de Vuurflits? (een adembenemende bezem die in 10 seconden van stilstand naar 250 km/per uur kan komen). Elke dag komt Harry daar terug om de Vuurflits te bewonderen tot de dag dat Ron en Hermelien er zijn en ze hun boeken gaan kopen. Dan merkt Harry dat Ron en Hermelien ook het Monsterboek nodig hebben. Ze gaan wat drinken en dan terug naar De Lekke Ketel voor het eten.
De volgende ochtend als ze gaan ontbijten moeten Harry, Hermelien en Ron zijn familie zich haasten, want ze gaan weer naar Zweinstein en ze zijn allemaal dol enthousiast. Als Percy zijn laatste spullen pakt schreeuwt hij het uit dat zijn zilveren penning (het bewijs dat hij Hoofdmonitor is) weg is van zijn nachtkastje. Hij beschuldigd Ron en later blijkt dat hij het ook gedaan heeft omdat Percy heel erg irritant tegen hem deed. Een uurtje later gaan ze met zijn allen naar perron 9 3/4 naar de Zweinstein Express

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Wat nu?

door Tristan van Kleef
Als ze al een tijdje onderweg zijn komt er ineens een Dementor (bewaker van de gevangenis van Azkaban, de zwaarst bewaakte gevangenis voor tovenaars en heksen, de dementor draagt altijd een lange zwarte mantel met capuchon) binnen en Harry krijgt allemaal koude rillingen in zijn lijf en valt dan flauw. Als Harry bij komt is de man wakker geworden en heeft de Dementor weggejaagd en helpt Harry weer op krachten te komen door hem een stuk chocolade te geven. Hij blijkt hun nieuwe leraar ?Verweer tegen de Zwarte Kunsten?, Professor Lupos. Als ze zijn aangekomen op Zweinstein komt Malfidius (medeleerling en aartsvijand van Harry) binnen met Korzel en Kwast (zijn bodyguards) en lacht hem uit omdat hij was flauw gevallen en snel wist de hele school het.