Het weer in Nederland.

Vakantielanden

Populaire huisdieren.

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
woensdag 12 juli 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Vakantielanden

We hebben opgezocht wat de 4 populairste vakantielanden zijn.
Hiernaast zijn de 4 populairste vakantielanden!
Door Esmée Hulst en Amber Lievers.
1.Frankrijk
2.Duitsland
3.Spanje
4.Italië
Uit onderzoek blijkt dat Frankrijk het meest populairste vakantie land is!
Omdat-
De afstand is niet groot. En de zon schijnt er vaak, vooral in het zuiden. Hier kun je naartoe voor een zonvakantie aan zee, voor een actieve wandel- of fietsvakantie in de bergen, voor een stedenreis of voor een bezoek aan Euro Disneyland.
Op de tweede plaats staat Duitsland!
Hier komen veel mensen naartoe omdat-
Ons oostelijke buurland heeft veel te bieden en is lekker dichtbij huis, met de auto prima te doen. Ook de Duitse taal wordt beheerst door vele Nederlanders. Kortom een prima vakantieplek. Het heeft allereerst de Noordzee met een aantal eilanden voor een strandvakantie. Maar de meesten gaan naar Duitsland voor de oude steden en voor de heuvelrijke, rivierrijke natuur. Zo beschikt het over de steden Berlijn, Keulen, Frankfurt, Düsseldorf en München.
Als derde staat Spanje.
Deze plaats word veel bezocht omdat-
Naar Spanje gaan mensen over het algemeen voor zon, zee en strand. Aan de oostkust bevinden zich de beroemde Costa Brava, Costa Blanca en Costa del Sol met populaire badplaatsen, zoals Salou, L?oret da Mar en Benidorm. Allen rijk aan grootschalige accommodaties en uitgaansgelegenheid, zeer populair bij de jongeren. Maar ook voor mooie steden en geschiedenis kun je terecht aan de Spaanse kust.
Op de vierde plaats staat Italië.
Deze is populair omdat-
De laars van Europa, dat is natuurlijk Italië. Dit is het land van de pizza, de pasta en het schepijs. Maar behalve lekker eten heeft het land nog veel meer te bieden. Het beschikt over een enorme kustlijn met vele eilanden, bergen, meren, vulkanen en prachtige oude steden.

Het weer

Door Esmee Hulst en Amber Lievers
Het word vandaag 11 t/m 18 graden.
En de komende dagen wordt het 18 t/m 25 graden. Donderdag - word het 9 t/m 20 graden. Vrijdag - word het 9 t/m 19 met regen. zaterdag - word het 10 t/m 18 graden met een spatje regen. Zondag - wordt het 15 t/m 24 graden.
Dit is de kop voor de foto hieronder
In de vastenmaand Ramadan is er veel aandacht voor de voordelen van periodiek vasten, maar er zijn mensen die wel heel ver gaan. Op 13 juni van dit jaar werd bekend dat drie leden van een woongroep in Utrecht worden verdacht van het weigeren van zorg aan een medebewoner met de dood tot gevolg.
De groep Contact en Muziek bestaat uit zogeheten Breatharians, die geloven dat ze kunnen leven van lucht en licht - zonne-energie - en geen eten of drinken nodig hebben. Dat geloof kostte uiteindelijk het leven aan een 62-jarige vrouw.
De brandweer aan de westkust van Canada waarschuwt voor zich uitbreidende bosbranden, die al sinds het weekeinde woeden. Sterke wind en blikseminslagen kunnen het vuur woensdag verder aanwakkeren en zich met hoge snelheid richting Williams Lake verspreiden, vrezen de autoriteiten.
De ongeveer tienduizend inwoners van de stad moeten zich er op voorbereiden hun huizen te verlaten. Tot dusver zijn al veertienduizend mensen in de provincie Brits-Columbia geëvacueerd als gevolg van de branden.
In de overwegend landelijke regio bevinden naar schatting zo'n 220 vuurhaarden.

Weetjes

Door Esmee Hulst en Amber Lievers
Wist je dat -
alleen vrouwelijke muggen steken?
en coca cola oorspronkelijk groen was?
of een gemiddelde chauffeur 15250 toetert in zijn hele leven?
of olifanten elkaar van 5 km afstand al elkaar kunnen ruiken?
en dat verdrinken het grootste gevaar is in een woestijn?

Populairste huisdieren

Door Esmée Hulst en Amber Lievers
1.Katten
Katten zijn verreweg de populairste huisdieren in Nederland. We vinden het heerlijk om ze op schoot te hebben, om ze te aaien en met ze te spelen.
2.Honden
We houden zo?n 1,5 miljoen honden als huisdier in Nederland. Honden zijn vooral favoriet omdat ze heel loyaal zijn, maar ook omdat je lekker met ze kunt spelen, knuffelen en wandelen.
3.Vijvervissen
Je verwacht vijvervissen misschien niet zo snel in de top 10, omdat je ze niet vaak ziet. Maar er zijn toch heus 9 miljoen vijvervissen in Nederland. Mensen met vissen houden er gemiddeld 13 tot 14 tegelijk in hun vijver. Hierbij kan je denken aan goudvissen, koi karpers, zonnebaars en windes.