Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
donderdag 11 januari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Pro-Zwarte-Piet-actiegroep valt basisschool in Utrecht binnen

Dit is de intro tekst voor het eerste artikel van de krant. Vertel hier iets over het artikel dat hieronder volgt.
Dit is een voorbeeld, je kan de tekst zelf aanpassen.
door Mijn Naam
AMSTERDAM - Dit is het eerste artikel. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op
Een actiegroep die Zwarte Piet zwart wil houden, is gistermiddag een basisschool in de Utrechtse wijk Zuilen binnengevallen. De actievoerders, gekleed en geschminkt als klassieke Zwarte Pieten, werden door leerkrachten weer de school uitgezet. De school heeft aangifte gedaan. De circa zes actievoerders deelden in de klaslokalen en op het schoolplein stickers uit en strooiden met pepernoten
De Zwarte Pieten Actiegroep schrijft op Facebook dat ze naar de school zijn gegaan, omdat "sinds 2015 Zwarte Piet is verboden bij alle scholen van de SPO in Utrecht".
De actievoerders zelf noemen het geen inval in de school. Ze zeggen dat ze vrolijk verkleed als pieten binnen wandelden om pepernoten uit te delen. Ze spreken van een gezellige actie die ze willen voortzetten in winkelcentra en andere scholen. Ze ontkennen ook dat ze de school zijn uitgezet. Toen een leerkracht bezwaar tegen onze aanwezigheid maakte, zijn we weggegaan, zegt een van hen.
.De Stichting openbaar Primair Onderwijs (SPO) Utrecht besloot twee jaar geleden om Sinterklaas op meer dan veertig openbare basisscholen in de stad zonder Zwarte Piet te vieren.

Jeugdcriminaliteit

Dit is geschreven door Adjay
Het merendeel van de jongeren gedraagt zich meestal keurig. Maar er zijn ook jongeren die probleemgedrag vertonen. Zij veroorzaken overlast of zetten hun eerste stappen op het slechte pad. Jongeren plegen dan misdrijven zoals geweld, diefstal of mishandeling. De politie wil zo veel mogelijk voorkomen dat jongeren in aanraking komen met justitie.
Dit is de kop voor de foto hieronder

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

Adjay

energie drankjes verbieden

door Mijn Naam
Energiedrankjes zijn niet onschuldig en daarom zou de verkoop ervan aan kinderen onder de achttien jaar verboden moeten worden. Dat zegt de Leeuwardense kinderarts Brita de Jong-Van Kempen maandag namens de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK).