Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
donderdag 20 april 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Vluchtelingen uit Syrië

Omdat het is Syrië lang oorlog is, is het erg gevaarlijk. Daarom vluchten veel mensen naar andere landen omdat het daar beter is en veiliger.
Door Laura
 Er is in Syrië al meer dan 5 jaar oorlog. Vanaf 2011 was er oorlog in Syrië. Stichting Vluchteling helpt vluchtelingen over de hele wereld. Ze zorgen voor slaap plaatsten, eten en medicijnen. Het is voor Stichting Vluchteling erg moeilijk om iedereen te helpen. Ook zorgen ze voor schoon drinkwater en voedselpakketten.  Er zijn ongeveer 18 miljoen vluchtelingen uit Syrië.
Vluchteling erg moeilijk om iedereen te helpen. Ook zorgen ze voor schoon drinkwater en voedselpakketten.  Er zijn ongeveer 18 miljoen vluchtelingen uit Syrië. Mensen uit Syrië vluchten omdat er oorlog is in hun land. Daarom is het er erg onveilig, mensen schieten er met wapens, steken steden in brand en er veel slechte stoffen vrijkomen die slecht zijn voor de gezondheid van mensen. Ook is er is heel weinig eten en er zijn amper medicijnen. Er zijn veel te weinig dokters om alle mensen te helpen. Dat komt omdat meer dan de helft van alle dokters zijn gevlucht. Ook zijn 60% van de ziekenhuizen beschadigd en 93% van alle ambulances. Er overleiden dan ook heel veel mensen omdat er niet genoeg apparaten zijn om mensen te helpen. 
Ook zijn 60% van de ziekenhuizen beschadigd en 93% van alle ambulances. Er overleiden dan ook heel veel mensen omdat er niet genoeg apparaten zijn om mensen te helpen. 
Syrië is één van de gevaarlijkste plekken op de wereld voor kinderen. Van de ongeveer 5 miljoen mensen die heel ernstig gewond en ziek zijn, is de helft een kind. Heel veel kinderen kunnen niet naar school, omdat er te weinig leraren zijn omdat die ook allemaal vluchten. Ook kunnen ze niet naar school omdat hun ouders geen geld hebben. Heel veel kinderen moeten werken, omdat hun ouders bijvoorbeeld erg ziek zijn en niet kunnen werken. Of omdat kinderen geen ouders meer hebben. De vaders van kinderen moeten vaak het leger in, dus
kinderen kunnen niet naar school, omdat er te weinig leraren zijn omdat die ook allemaal vluchten. Ook kunnen ze niet naar school omdat hun ouders geen geld hebben. Er is dus niet moeten werken, omdat hun ouders bijvoorbeeld erg ziek zijn en niet kunnen werken. Of omdat kinderen geen ouders meer hebben. De vaders van kinderen moeten vaak het leger in, dus dan moeten de moeders van kinderen vaak alles alleen doen. Als er geen stroom is zijn er veel baby's die overlijden in een couveuse. Dat gebeurt best vaak... Het is voor vluchtelingen in Syrië heel moeilijk om een plek te vinden waar ze kunnen blijven.
moeilijk om een plek te vinden waar ze kunnen blijven.  Er zijn namelijk heel erg veel vluchtelingen en alle kampen waar ze kunnen blijven zijn vaak al vol of bijna vol. Er zijn ook veel te weinig spullen voor iedereen. Sommige mensen zijn ook bang dat ze overleiden tijdens de reis. Ze moeten namelijk op hele slechte boten over zee. Als er een keer storm is, kan het zijn dat de boot kapot gaat en zinkt. Verder is er in hun eigen land en in de buurlanden weinig vervoer, omdat bijvoorbeeld de taxichauffeurs ook zijn gevlucht. 

Vluchtelingen uit Griekenland

door Pien
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Dit is de kop voor de foto hieronder
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Vluchtelingen in Griekenland

door pien
ar zijn er ongeveer 820.320 vluchtelingen de middellandse zee overgestoken met rubberen of houten bootjes, op weg naar het Griekse vasteland en naar het Griekse eiland Lesbos. Ze zoeken nar veiligheid, naar een plek zonder oorlog. In Griekenland worden ze opgavangen. Ze hebben daar tekort aan water, eten,Begin dit ja onderdak en medische zorg. Veel vluchtelingen moeten buiten slapen en hebben er zijn er ongeveer 820.320 vluchtelingen de middellandse zee overgestoken met rubberen of houten bootjes, op weg naar het Griekse vasteland en naar het Griekse eiland Lesbos. Ze zoeken nar veiligheid, naar een plek zonder oorlog. In Griekenland worden ze opgavangen. Ze hebben daar tekort aan water, eten, onderdak en medische zorg. Veel vluchtelingen moeten buiten slapen en hebben soms niet eens een wc. Sommige hebben geluk en kunnen binnen slapen en hebben een wc en wel genoeg eten en drinken. 
In Juli 2015 is er een record van ongeveer 50 duizend vluchtelingen aangekomen op de Griekse eilanden. 
De meeste vluchtelingen komen uit:  Afghanistan, Syrië, Somalië, Eritrea en Irak. 
dat zijn landen waar het niet veilig is. 
     
   
 

Kop artikel rechter kant

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.