puppy's geboren

straathonden helpen?

zwangere slang gevonden

Het weer
zon en wolken
3 graden
donderdag 8 februari 2018 | Animal News

Tijgers en leeuwen

Tijgers en leeuwen belanden op borden in restaurant
https://www.volkskrant.nl
De politie heeft een illegale slagerij ontdekt in Bangkok. Mannen slachtten er beschermde dieren in opdracht van een restaurant.
Toen de politie binnenviel waren vier slagers bezig met het uitbenen van een vierhonderd kilogram zware tijger. Zeven mannen werden opgepakt, schrijft de Duitse krant Die Welt. De mannen waren van plan nog een tijger, olifanten en krokodillen te slachten. 'We vermoeden dat de slagerij in opdracht van een restaurant werkte', zegt Norasak Hemnithi van de politie die nog op zoek is naar een achtste man. Dat zou de eigenaar van een restaurant zijn, dat uitpakt met exotische dieren op de menukaart.
De arrestanten gaven toe dat een deel van het vlees naar China verscheept werd. De politie vond in de koelkast van het restaurant ook vlees van pas geslachte dieren. Vermoedelijk ging het om tijgervlees maar ook om stukken olifant, zebra en leeuw. De politie kwam de zaak op het spoor toen ze afgelopen weekeinde een man met bebloede handen oppakte. Hij bracht de politie naar de illegale slagerij in een huis.
De mannen riskeren nu tot vier jaar gevangenis. Thailand zou een knooppunt zijn voor de internationale handel in beschermde dieren. Het is een van de dertien landen waar nog tijgers in het wild leven.

Politie treft zwangere slang aan in auto

https://www.volkskrant.nl
Een slang van bijna 2 meter. Die troffen agenten van de Rotterdamse politie gisteravond aan, toen zij in de Wilgenplaslaan een bestelauto doorzochten. De boa bleek bovendien zwanger, meldt de politie vandaag.
De bestelauto was van een 28-jarige Rotterdammer. Hij wordt verdacht van diefstal uit een woning en zit vast. De slang zat in een doos, tussen de spullen die vermoedelijk uit de woning waren ontvreemd. Waar de slang vandaan komt, is nog onduidelijk. De dierenopvang heeft zich over het reptiel ontfermd.
puppy's geboren
HAPS- er is vandaag een nestje puppy's geboren. Het gaat om witte duitse herders. In totaal zijn er 9 puppy's geboren.
* klik hier om dit vlak te wijzigen *

alweer een hond mishandeld

door Jeany van de Lokkant
AMSTERDAM - Zaterdagmiddag heeft een persoon een dode hond aangetroffen. nadat de dierenambulance hem heeft opgehaald hebben ze hem na de dierenarts gebracht. Hier zijn ze tot conclusie gekomen dat de hond zwaar mishandeld is met gevolg dat de hond dood is.

veel straathonden geholpen!

door Jeany van de Lokkant
In roemenie zijn weer veel straathonden geholpen. Verschillende organisaties zijn de honden aan het laten neutraliseren. Dat betekent dat ze gecastreerd en gesteriliseerd worden. Zo kunnen ze niet meer straathonden maken. Ook hebben ze verschillende honden meegenomen om ze te verzorgen en te verkopen. Deze honden worden naar Nederland gebracht en krijgen hier een nieuw leven. Je kan er zelf ook een adopteren. Dit kan je doen via verschillende organisaties. De straathonden waar geen plaats voor is krijgen wel voedsel en worden verzorgd door de organisaties. Dus wilt u de straathonden in roemenie helpen doneer dan geld aan een van de organisaties.