Alexandra heeft starttaal 1f en 2f behaalt

Zwem mee met Alex

Overlijden advertenties

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
12/01/2011 Alexandra maakt eigen krant

Nederlands: 1f en 2f
Nederlands: 1f en 2f

Tijdens de starttaal uren is het alexandra gelukt om starttaal op niveau 3 af te ronden. 1f en 2f heeft zij met trots behaald
Door Alexandra
Zwolle- ViaStarttaal is een mbo-breed oefen- en toetsprogramma taalvaardigheid Nederlands en werkt volledig online, de deelnemers loggen in met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
De docent kan de resultaten van de oefeningen en toetsen online volgen en opslaan.ViaStarttaal blijkt voor alle betrokkenen een enorm succes te zijn. Het is een mooi voorbeeld van een digitaal instrument dat in de praktijk goed werkt. Het oefent effectief de basale vaardigheden, biedt een automatische uitleg bij de foute antwoorden en zorgt voor een efficiënte toetsing.
ViaStarttaal bestaat uit vijf componenten: 1. instaptoets
2. oefeningen
3. deeltoetsen
4. oefentoets
5. eindtoets . We toetsen in het bijzonder op zes deelvaardigheden: stijl;
woordenschat;
leesvaardigheid;
praktische grammatica; werkwoordsspelling;
algemene spelling.
ViaStarttaal is met ingang van het schooljaar 2010-2011 Meijerinkproof. Het programma kent oefeningen en toetsen drie niveaus:

ViaStarttaal 1F (A2) meestal het startprogramma voor mbo-niveau 1 en 2.
ViaStarttaal 2F (B1) het eindprogramma voor niveau 1, 2 en 3.
ViaStarttaal 3F (B2) het eindprogramma voor niveau 4.
ViaStarttaal digitaal programma Via Studiemeter.nl. De deelnemers kunnen zelfstandig het programma voor ViaStarttaal doorlopen. Zowel de deelnemers zelf als hun docenten kunnen de vordering Via statistieken bekijken. Zo kunnen de deelnemers hun voortgang zelf bijhouden en zelf extra aandacht geven aan onderdelen waar ze moeite mee hebben. Alle oefeningen en deeltoetsen van ViaStarttaal worden automatisch door Studiemeter.nl, nagekeken.

Alexandra loopt voor pure-models

Door Alexandra
Pure Models for Charity. Dat is de naam van een modeshow die in maart 2011 in Coelenhage wordt gehouden. Modellen hoeven niet te voldoen aan de bikkelharde modeleisen. De bekende danser Marcus van Teijlingen bereidt ze in een aantal workshops voor. De opbrengst is voor het goede doel. Het evenement is de opvolger van een modeshow afgelopen zomer. Fotografe Willemijn Roeland en Van Teijlingen werkten daarbij ook al samen. Roeland is hulpverlener en heeft een eigen fotostudio in Genemuiden, Van Teijlingen is bekend van onder meer Dancing with the Stars and Dirty Dancing. Allebei vinden ze het belangrijk dat juist mensen die niet aan het perfecte mode- en reclameplaatje voldoen, meedoen aan de show. "Mensen van alle leeftijden kunnen zich aanmelden als model. Maat en leeftijd maken niet uit. Wij bereiden ze in een aantal workshops voor op de catwalk. De opbrengst is voor het goede doel, namelijk de Stichting Dierproefvrij en de Stichting Geheim Geweld?, legt Roeland uit.
Op 23 april loopt Alexandra een modeshow
Zij bereidt het evenement met een aantal vriendinnen voor. De Hasseltse hoopt vanuit haar achtergrond als hulpverlener dat ook jongeren met een gebrek aan zelfvertrouwen zich aanmelden. "Of bijvoorbeeld jonge meiden die heel graag model willen worden, maar niet aan de belachelijke eisen van de modewereld voldoen. Wij willen 'normale'mensen een kans geven.Volgens Van Teijlingen versterken deelnemers in een aantal workshops al hun uitstraling. Ze komen daardoor zekerder over op het podium.
"Bijna niemand voldoet aan de schoonheidsidealen uit de mode en de reclame. Ik werk liever met echte mensen. Een maatje meer? Graag! Ik hoop dat straks mensen uit alle leeftijdscategorieën op de catwalk in Wezep staan en dat ze volledig zichzelf zijn. Dat is zo gaaf om te zien. Op 20 mei zullen zij schitteren in live 4me op rtl4. De tijd? Dat weten we nog niet.
Voor meer informatie,kunt u mailen naar Alexandralokate@hotmail.com of neem eens een kijkje op www.pure-models.nl

Vader overleden

Door Alexandra
Zwolle - Op 18 mei is mijn vader overleden. Dit door een bedrijfsongeval. Hij werkte in de van de Berg beton in Raalte. Er stonden zwarte betonnen matten tegen een muur. Net op het moment dat mijn vader er langs liep,vielen deze om. Hij was op slag dood. Pas later is hij ontdekt. Hij overleed op 34 jarige leeftijd. Ik was toen net 4. Ik denk nog best vaak aan hem,ook al kan ik me niks meer herinneren. Ik heb alleen nog een beer. Die kreeg ik bij mijn geboorte van hem.

Zwem mee met Alex

Door Alexandra
Zwolle- Elke dinsdagavond zwem ik s avond met een vriendin. De ene week eet ik bij haar,en de andere week zij bij mij. We fietsen daarna samen naar het Hanzebad te Zwolle. We kleden ons om,gaan eerst nog ff dobberen in het water,en daarna zwemmen we een uur actief baantjes. Heen en weer. Daarna rusten we even lekker uit in het kruidenbad. Na lekker uitgerust te zijn. Douchen we even gauw,en drinken daarna nog even wat in het restaurantje. We fietsen daarna samen weg,tot een bepaald punt. Daar splitsen we ons,en fietsen we naar huis. Dit is momenteel de enige beweging die ik heb. Ik wil binnenkort op vrijdag naar Zumba gaan. Dat lijkt me best leuk. Ik heb een pasje van de sportschool,al ben ik daar al een poosje niet meer geweest. Toch zonde van het geld. Ik vind het wel belangrijk om aan beweging te doen,alleen komt het er niet altijd van. Wel fiets ik elke dag naar school en werk. De boodschappen doe ik lopend.