Wat vind je van mijn krant?

pray for Parijs

Nieuwe regenboog ontdekt

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
zondag 10 december 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Babysit in nood, YOUCA

Op 19 oktober was het YOUCA action day. Dat is een project voor en door jongeren die 1 dag werken voor een goed doel. Dit jaar voor centraal Amerika.
door Sharon Magerman
BLANKENBERGE - Dit jaar ging het geld die we met z'n allen ingezameld hebben naar EL SALVADOR. dit project houd in dat je droomjob kan uitoefenen zonder daar een diploma voor te hebben.
Die dag moet je voor 50 euro werken.
3 weken voor de action day had ik een job om bij mijn tante te werken in een hotel (MALECOT) in Blankenberge. Daar moest dan samen met mijn tante de kelder gaan opkuisen. Maar toen mijn broer (Sven) op 19 oktober belde zat hij in nood en had hij niemand die voor zijn dochtertje van 2 (Liliyana) te zorgen.
Toen wist ik echt niet wat ik moest doen en heb ik gebeld naar de bazin van het hotel. Zij zei dat kindjes voor gaan. Dan heb ik alle papieren terug moeten veranderen en dit op mijn broer zijn naam moeten zetten.
Dan heeft mijn broer 50 euro gestort naar het goede doel. En ben ik dan om 8u50 naar mijn broer vertrokken toe ik toe kwam heb ik eitjes met spek klaar gemaakt voor Liliyana en mezelf dan hebben we samen gegeten en afgeruimd.
Daarna heb ik haar in bad gestopt en gewassen. En volledig klaar gemaakt en gaan wandelen op het strand. Rond 14u belde mijn broer dat hij thuis was en zijn we terug naar huis gegaan.

VERKOPEN WAFELS

door Sharon Magerman
BLANKENBERGE- WERELDKIDS is een project van leerlingen niet-confessionele zedenleer. Wereldkids zet zich in voor zwerf- en straatkinderen uit Mumbai (Bombay) in India. (meer info: zie http://site.wereldkidsonline.be/)

In het Maerlant-atheneum waren er al verschillende initiatieven van de leerlingen N-CZ om geld in te zamelen. Eerder deze maand al door de leerlingen 1ste graad EN 2de en 3de gr.
Dit is de kop voor de foto hieronder

3 dieven

door Sharon Magerman
DE HAAN - Toen ik gisteren eten aan het maken was werd ik heel de tijd achtervolgd door 3 vier voeterens. Zij waren aan het wachten tot er iets viel en dan waren ze er mee weg. Ze werden op heterdaad betrapt.

Eufrásia

door Sharon Magerman
BLANKENBERGE- Eufrásia is een mini onderneming van 5 studenten van het Maerlant Atheneum. Die voor dit project kaarsen moeten verkopen om hun aandeelhouders blij te maken. Ze hebben al veel gemaakt op hum pad maar nu begint alles op zijn plooitjes te komen.