TIps voor het stiekem uitdelen van deze krant

Alles opnieuw opbouwen

Helpen. Hoe?

Het weer
4 augustus 1944

Familie Frank opgepakt

Anne frank ook wel genoemd Anne is met haar gezin rond middennacht opgepakt door de nazi's.
door Brechje van Geel
Amsterdam-De familie Frank is vannacht rond middennacht opgepakt uit het achterhuis door de nazi 's. Er is nog heel weinig duidelijk over de familie. De buren hoorde kabaal maar durfde niet te kijken wat er gebeurde.
Ze hoorde 2 mannen tegen elkaar praten. Maar ze konden het niet verstaan want het was in het Duits. Wij spraken ook nog de beste vriendin van Anne en zij vertelde dat Anne joods is en daarom waarschijnlijk is opgepakt maar veel meer zei ze niet want ze was erg overstuur. Er waren nog wat werknemers van het bedrijf van de vader van Anne die wat wilde zeggen. De ene zei dat hij al een paar keer terwijl hij aan het werk was wel eens wat hoorde ergens in het huis. Maar waar zaten ze dan in dat huis hoe kunnen de medewerkers nooit iets gemerkt hebben ?
Er is dus nog maar weinig bekend over wat er nou echt met de familie aan de hand is.
.
.

Het achterhuis

door Brechje van Geel
Bergen op Zoom- Na wat meer onderzoek is er gebleken dat er een soort van achterhuis zit in het huis. Achter een boekenkast. Waarschijnlijk hebben ze daar zo' n paar jaar gezeten dus inderdaad wat de werknemer zei dat hij wel eens wat geluiden had gehoord dat kan als zij daar natuurlijk allemaal zaten. Maar mensen denken dat ze daar niet alleen waren.
Het achterhuis
Amsterdam - er zijn dus nog heel veel vragen over de familie Frank op dit moment. Bijvoorbeeld waar ze nu zijn ? Of ze er nog wel zijn ? Niemand weet het . Maar dit is niet de enige familie waar dit gebeurd. Het gebeurd nu in Nederland op heel veel plaatsen.
We hopen dat dit snel op houdt. Dit kan zo niet langer!

Zelf rondbrengen

door Brechje van Geel
Pas op met het stiekem rondbrengen van deze krant want de Duitsers letten op !

Strafkamp

door Brechje van Geel
Amsterdam- Toen de familie Frank is meegenomen door de Duitsers zijn ze daarna waarschijnlijk op een trein gezet naar een strafkamp. Naar welke weten we niet. Maar of ze het overleven is nog maar de vraag want als we de Engelse radio moeten geloven komen ze nooit meer terug. Niemand weet waar ze nu zijn. en of ze er nu nog wel zijn.