Provincie: Noord-Brabant

Provincie: Limburg

.

Het weer
.
woensdag 14 maart 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Overloon & Ysselsteyn

OORLOGSMUSEUM OVERLOON
.
.
Overloon is een dorp met 3.991 inwoners aan de rand van de Peel, in de gemeente Boxmeer, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog (1944) werd Overloon bijna helemaal verwoest bij de Slag om Overloon
.
Ysselsteyn is een dorp in de gemeente Venray in de provincie Limburg. Het is een ontginningsdorp. Het dorp telde op 2 januari 2018 2.191 inwoners
YSSELSTEYN

Overloon

oorlogsmuseum:
Overloon is een dorp met 3,991 inwoners aan de rand van de peel. Nederlandse provincie: noord-Brabant aan het einde van de tweedenwereldoorlog (1944) werd Overloon bijna helemaal verwoest bij de slag om Overloon. Overloon werd op 14 oktober 1944 bevrijd, maar de aanleiding voor de oprichting van een oorlogsmuseum dat nationaal oorlog-en verzets- museum heette, vervolgens Liberty park en vanaf 2013 oorlogsmuseum Overloon.

verslag Overloon,
Overloon,
smorgen kwamen we aan met de bus bij oorlogsmuseum Overloon, we kregen daar een opdrachten blaadje waar we verder die dag wat mee moesten doen. vervolgens gingen we met een groepje die opdrachten maken en kon je het hele museum zien (als je daar nog niet bent geweest).
Dit is de kop voor de foto hieronder
.
.

FOTO'S YSSELSTEYN

.
.

Ysselsteyn

begraafplaats:
Ysselsteyn is een dorp in de gemeente Venray in de provincie Limburg. Het is een ontginningsdorp. Het dorp telde op 2 januari 2018 2.191 inwoners .De naam heeft niets van doen met het in Utrecht gelegen IJsselstein. Het is vernoemd naar de toenmalige (1921) minister van landbouw Hendrik Albert van IJsselstein, al werd de spelling aangepast om verwarring met het Utrechtse IJsselstein te voorkomen.

Provincie: Limburg
Gemeente: Venray

verslag Ysselsteyn,
Ysselsteyn,
op 28 februari zijn we met aantal klassen naar de begraaf plaats Ysselsteyn gegaan, (bezoeken) die dag was het ijs en ijs koud dus dacht je toen alleen maar aan om naar binnen te gaan maar wat ze daar vertelde was ook wel interessant, ze vertelde over dat er ook al in de oorlog kinderen waren die maar 1 jaar of nog niet eens een dag waren.