Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Bewolkt met zon
Temp: 1 graden
Wind: N3
13 november 1888

Revoluties

De mensen komen weer terug naar de stad uit de mooie buitenhuizen.
door Michaëla Rogge
AMSTERDAM - De rijke Amsterdamse gezinnen gingen in de zomer een paar maanden weg van de drukke en vies ruikende stad naar hun mooie buitenhuizen.
Maar ze zijn weer terug. Met nog mooiere pruiken en nog mooiere hoepeljurken. Het was namelijk uitverkoop bij Chanel. De rijke mensen hebben dure maar mooie pruiken en jurken gekocht, in de uitverkoop!
Het is ongeveer 95 jaar geleden dat Lodewijk XIV is gestorven. In januari 1793. In de guillotine. Een vallende bijl die het hoofd het meteen af hakte van de romp. Zijn lichaamsdelen en hoofd zijn nu op de markt te koop!
Nu alles 50 % korting in de nieuwe winkel de Albert Heijn. Er is een nieuwe winkel dus daarom ook al meteen alles afgeprijsd. Lees meer over de winkel onder aan de pagina!
Vandaag is het in het Noorden van het land een stuk frisser dan in het zuiden van het land. Het wordt in het noorden ongeveer -2 graden en in het midden van het land ongeveer 1 graden en in het zuiden van het land ongeveer 2 graden. In de ochtend is het nog bewolkt maar in de loop van de middag komt de zon tevoorschijn. In de avomd schemering komt er waarschijnlijk een druppeltje regen.

De verlichting

door Michaëla Rogge
Mensen beginnen te twijfelen. Bestaat God eigenlijk wel? Doet God echt straffen als het stormt of is het gewoon de natuur. Deze twijfels komen omdat er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken zijn gedaan. Eerst moest in Frankrijk iedereen katholiek zijn. Maar verlichte denkers vinden dat mensen dat zelf mogen bepalen of ze katholiek zijn of niet.

Ben jij het er mee eens dat je zelf mag bepalen of je een katholiek bent of niet?

Laat het weten op de site!
De verlichting
Hier zitten allemaal mensen met hoge pruiken en mooie hoepeljurken.
Allemaal verlichte denkers zitten hier.

Nieuwe winkel

door Michaëla Rogge
Er is een nieuwe winkel gekomen. De Albert Heijn. De winkel is vernoemd naar de oprichter zelf Albert Heijn. Hij was de grondlegger van de gelijknamige supermarktketen. Op 27 mei 1887 nam hij de kruidennierswinkel van zijn vader Jan Heijn over. De winkel is een supermarkt waar je van alles kunt krijgen. De winkel is in Amsterdam in de Kerkbuurt van de Oostzaan. Dus ga hem gauw bezoeken!

Geschiedenis over Napoleon

door Michaëla Rogge
We kennen hem allemaal nog wel Napoleon. Er is meer onderzoek naar uit gedaan, waardoor we er nu meer over weten. Hij leefde van 1769 tot 1821. Toen hij 19 was brak de revolutie uit. In 1796 deed Napoleon een veldtocht naar Italië leiden. Hij won in 2 weken 6 veldslagen. Door Napoleons heftige optredens werd hij erg populair bij het volk en de soldaten. Hij won veel veldslagen, maar vanaf 1812 werd hij meerdere keren verslagen. Toen hij bij de Waterloo werd verslagen werd hij verbannen naar een eilandje tussen Zuid-Afrika en Amerika. In 1821 overleed hij daar.