Kerst vieren met Lucas Kramer en Pearl Joan!

Nieuwe CD!

Zingen in de kerk!

Het weer
bewolkt met zon
- ongeveer 6 graden
donderdag 11 januari 2018 | Esmee Blankestijn van het Lambert Franckens College Elburg| Gratis editie voor geheel Nederland

Kerst met Lucas & Pearl

Dit artikel is een recensie over het optreden van Lucas & Pearl waar ik samen met mijn ouders geweest ben. De foto's zijn niet van mijzelf, omdat het te donker was.
door Esmee Blankestijn H41
ELBURG - Om 8 uur 's avonds begon het concert. voordat het begon was er eerst nog andere muziek, en langzamer hand kwam de band binnen lopen. Er kwam eerst een vrouw iets vertellen over Zingen in de kerk
Zingen in de kerk is een christelijke organisatie die mensen helpt in hele armen landen. En ze vroegen dus ook of we dit goeie doel wilde sponsoren voor een klein bedrag per maand. Haar verhaal over zingen in de kerk werd vervolgd door een soort reclame filmpje over dat doel.
Toen Forever Worship begon met spelen kwam Lucas kramer binnen en hij heette iedereen welkom. Daarna begon hij te zingen met het lied ?Mary did You know?? en halverwege dat lied kwam Pearl Joan al zingend binnen. En toen het lied was afgelopen heette Pearl Joan ook eventjes iedereen welkom. En daarna begon echt het concert. Ze hebben in totaal 20 liederen gezongen, het tweede lied was 'Geest van leven'. Dit lied werd gezongen door Pearl. Daarna werden de volgende liederen gezongen: Stille nacht (Pearl en Lucas), O kindeke klein (Lucas), Het kerstverhaal
(Lucas), het licht komt eraan (Lucas en Pearl),' hoor de engelen zingen d'eer' en dat was een samenzang. daarna zong Pearl 'Pi Jesu; en dit is een Opera lied. de laatste twee liederen voor de pauze waren 'Ik kniel aan Uw voeten neer'en 'toen en nu', deze liederen zongen ze samen. Hierna was de pauze van het concert, en toen ging de vrouw van zingen in de kerk weer iets vertellen over die stichting. Ook was er een collecte die bestemd was voor die stichting. En daarna kon je koffie of thee halen met wat lekkers erbij. De pauze duurde een kwartiertje.
Na de pauze zongen ze de volgende liederen: Eer zij God (Lucas), all is well (Pearl), daarna was de samenzang 'komt verwondert u hier mensen'. en vervolgens nog: Nooit meer (Pearl), in de heerlijkheid van God (Lucas), hier bij ons (Lucas), 'Panis Angelicus' dit was een opera lied gezongen door Pearl, komt allen tesamen (Lucas en Pearl), halleluja (Pearl). En als laatste was het lied 'licht in de nacht'. Na afloop kon je nog wat na praten en er was gelegenheid om een cd van Pearl of Lucas te kopen.

Kerstconcert in Kampen

door Esmee Blankestijn
ELBURG - Op 17 december 2017 ben ik naar het kerstconcert van Lucas Kramer en Pearl Joan geweest. Het concert was van hun Kersttour die ze hielden in vier kerken in Nederland.et concert vond plaat in de Nieuwe kerk in Kampen. Het concert werd geheel verzorgt door de stichting Zingen in de Kerk, ook al het geld ging naar dat doel.Tijdens het concert werd globaal het kerstverhaal verteld, en aan de hand van het stukje dat ze vertelde gingen ze een lied zingen. ze zongen soms een lied solo en soms ook samen. Lucas Kramer en Pearl Joan zijn beide christenen. in 2009 verscheen zijn eerste cd, en sinds dien treedt hij vaak op in kerken en hij komt soms ook wel eens bij de EO. Voordat hij zijn eerste cd opnam zong hij ook altijd al in het Christelijke mannenkoor. Hij zingt voornamelijk Gospel liederen. Pearl Joan zingt nog niet zo lang, maar zij is bekend geworden door de Voice of Holland, want daar werd ze tweede. En zij zingt ook voornamelijk Gospel, en ze doet soms ook aan Opera. Ze heeft haar eerste cd uitgebracht in 2013.
Lucas Kramer en Pearl Joan
ELBURG - Op deze foto ziet u Pearl en Lucas tijdens hun Kerst optreden.
Lucas Kramer en Pearl Joan traden niet alleen op, maar samen met de band Forever Worship. Forever Worship is een Christelijk koor. Het koor bestond uit een piano keybord, trompetisten, drummer, zangers en zangeressen enz.

NIEUW! Dichtbij het Kind

door Esmee Blankestijn
Elburg - Lucas Kramer en Pearl Joan zongen tijdens hun optreden liedjes van hun nieuwe kerst cd 'Dichtbij het kind'. Dit is een sfeervolle kerst cd met Lucas Kramer, Pearl Joan en Forever Worship. De cd kost 15,00 euro. Lucas Kramer heeft vooral Nederlandse liederen en Pearl Joan ook, maar zij heeft op deze cd veel Engelse liedjes vertaald naar Nederlands. De cd is te koop op Bol.com of op de site van Lucas Kramer zelf.

'Heel mooi'

****

door Esmee Blankestijn
ELBURG - Ik vond het best wel een mooi en indrukwekkend concert, alleen vond ik het best wel lang duren, want het duurde in totaal twee uur lang. Maar de liedjes die ze speelden en zongen waren wel heel mooi!Ook vind ik het altijd er leuk als er nog een band bij is, want dat geeft toch altijd weer extra pit in zo'n concert. De kerk waar we in zaten was, ook super mooie en alles was perfect geregeld.
Ik geef dit concert daarom ook 4**** (sterren). Ik raad het concert vooral aan voor mensen die van Gospel muziek houden, en voor wat oudere mensen. Het was namelijk meer gericht op wat oudere mensen, maar voor wat jongere mensen kan het ook heel leuk zijn! Kortom vind ik het dus een aanrader, ik zou zeker nog een keer naar een concert van Lucas Kramer en/of Pearl Joan gaan!