Franse leger grens van Nederland over

De Hitler groet
word steeds
meer bekend.

Adolf Hitler krijgt meer en meer macht

Het weer
Zon en wolken
Temp: 16.6 C°
Wind: N3
donderdag 18 mei 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

nieuw concentratiekamp

Er is al wel eens eerder een concentratiekamp geopend, maar dit is toch wel een hele
grote en het is concentratiekamp Amersfoort
door Jeroen Wielaer
Kamp Amersfoort werd in 1939 in gebruik genomen als kazernecomplex voor het Nederlandse leger. Vanuit de kazerne werden onder meer artillerieoefeningen gehouden op de Leusderheide.
Daarnaast werden de militairen die in Amersfoort gelegerd waren ingezet bij de aanleg en de verbetering van de Grebbelinie. Na de Duitse inval werd de kazerne in 1941 onder de naam Polizeiliches Durchangslager & Ertweitertes Polizeigefängnis een doorvoerkamp voor Joden, Roma, Sinti, geestelijken, verzetsstrijders, opgepakte onderduikers en mannen die te werk werden gesteld in Duitsland.
Het kamp was bijzonder berucht vanwege de zware omstandigheden en de wreedheid van de bewakers.
Tussen 1941 en 1945 verbleven er zo?n 35.000 gevangenen in het kamp, waarvan er ongeveer 650 om het leven kwamen. Zij stierven door honger, het harde werk of door mishandelingen en executies door beruchte SS?ers als Hans Stöver, Karl Peter Berg en Josef Kotälla, een psychiatrische patiënt die de bijnaam ?De Beul van Amersfoort? kreeg.
Naast een concentratiekamp voor Joden en andere minderheden werd Kamp Amersfoort ook gebruikt voor het gevangenzetten van Sovjet-krijgsgevangenen.
101 van hen uit Centraal-Azië werden in 1942, na maanden uitgehongerd en mishandeld te zijn, geëxecuteerd. Een andere grote massafusillade vond plaats op 8 maart 1945, toen 49 gevangenen van het kamp werden geëxecuteerd als represaille voor een mislukte aanslagen
Kamp Amersfoort werd op 19 april 1945 overgedragen aan Loes van Overeem van het Rode Kruis, waarna het bevel over het kamp op 7 mei werd overgenomen door de Canadezen. Vlak na de oorlog werd het kamp gebruikt als gevangenis voor NSB-ers, collaborateurs en SS?ers,
voordat het bijna volledig werd afgebroken.

Frans leger komt grens over

door Jeroen Wielaert
sinds gister ochtend is het Franse leger over de grens. heel Nederland hoopt dat het frankrijk zal lukken
150 doden in kamp Amersfoort

Adolf Hitler krijgt meer en meer macht

door Jeroen Wielaert
Adolf Hitler krijgt steeds meer macht en waarschijnlijk duurt dat nog wel even. hij heeft al vier landen veroverd.

België, dat ook door Duitsland is aangevallen, en ons land hebben een beroep gedaan op de geallieerden, die hebben toegezegd alle mogelijke hulp te zullen verlenen.

ook in de lucht wordt Hitler steeds machtiger>

steeds meer joden worden
vergast
(vermoord)
oord
.

door Mijn Naam