Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
vrijdag 12 januari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Dansen op de vulkaan

samenvatting
Door Mara te Kampe 3B2
Maarten heeft een ongeneselijke stofwisselingsziekte. op school weet alleen zijn beste vriend er van en niemand anders. op de dansschool waar hij heel graag naartoe gaat weet ook niemand het en zelf de leraar niet.
Wanneer de dansschool mee gaat doen aan een danswedstrijd gaat het tijdens het oefenen verkeerd en raakt Maarten buiten adem waardoor hij moet stoppen met dansen voor die dag. als hij na het dansen thuis komt blijkt zijn dansleraar zijn moeder gebeld te hebben aangezien dat hij daar woont omdat zijn ouders gescheiden zijn. Zijn moeder heeft aan de dansleraar verteld dat hij een stofwisselingsziekte heeft en daardoor mag Maarten niet meer komen dansen bij de dansschool omdat de dansleraar dat te gevaarlijk voor hem vind.
Als maarten dat hoor gaat hij naar zijn vader toe. Als hij bij zijn vader komt blijkt zijn moeder hem al gebeld te hebben en alles uit gelegd te hebben. maarten blijft bij zijn vader en doordat hij boos is omdat hij niet meer kan en mag dansen gooit hij alle spullen door zijn hele kamer heen en huilt zichzelf in slaap.
Als zijn school een feest geeft wilt hij daarnaartoe gaan maar dat mag niet van zijn moeder. hij besluit om 's Avonds het huis uit te sluipen en toch naar dat feest te gaan. op het feest komt hij zijn vriend Stefan ook tegen en die geeft hem zijn pillen terug. wanneer hij het weer benauwd krijgt en zijn pillen in wilt nemen denken andere jongens van zijn klas dat het drugs is en de beveiliging ook. hij wordt het schoolgebouw uitgezet en zijn moeder wordt gebeld. als hij met zijn moeder weer thuis is krijgt hij ruzie met zijn moeder en vertrekt weer naar zijn vader.
als hij een week later toch mee gaat doen aan de danswedstrijd met de dansschool gaat het midden in het optreden verkeerd en valt Maarten bewusteloos op de grond tijdens het optreden zijn zijn ouders naar het ziekenhuis gegaan en krijgen ze te horen dat Maartens conditie verslechterd en er is nog steeds geen echte pillen voor zijn stofwisselings- ziekte en hij zou waarschijnlijk niet ouder worden dan 18, 19 of 20 jaar.

mijn mening

Ik vond de film zelf best wel langdradig want er komt niet echt een einde aan want er gebeurt elke keer wel iets en daarom duurt de film ook langer en wil je juist niet meer kijken.
Aan de andere kant vind ik het wel een goede film want de ziekte die ze in de film gebruiken is niet zo bekend dus door deze film kom je er wel meer over te weten en wat de bijwerkingen ervan zijn en wat de doktoren er nu tegen doen.
Kinderen met een stofwisselingsziekte worden meestal niet ouder dan 18, 19 jaar dus het is ook een film met een boodschap want ze vragen aan het einde van de film ook of je een goed doel wilt steunen zodat ze verder onderzoek kunnen doen naar de stofwisselingsziekte zodat ze het misschien kunnen genezen wat je ook ziet aan het einde van de film.
Zelf zou ik de film wel aanbevelen aan andere mensen want dan kan je zien wat kinderen met een stofwisselingsziekte allemaal doormaken en ook wat ze doormaken als ze de voorgeschreven pillen niet innemen of wat er dan kan gebeuren als ze het niet doen of als ze het wel doen.
Dansen op de vulkaan is een Nederlandse film uit 2014
Als kinderen met een stofwisselingsziekte de pillen gewoon in zouden nemen zijn ze gewoon zichzelf op een energieke manier en als ze de pillen niet zouden nemen dan gaat hun gezondheid heel snel achteruit dus de film laat je wel de voordelen en nadelen zien van de pillen die de kinderen met een stofwisselingsziekte moeten nemen dus de film sleept je wel een beetje mee op zijn eigen manier.
* klik hier om dit vlak te wijzigen *

afbeeldingen

De grote afbeelding is een afbeelding van Maarten degene die in de film de stofwisselingsziekte heeft samen met de titel van de film.

Op het plaatje aan de rechterkant zie je de hoofdpersonen.

En op het plaatje aan de linkerkant zie je de ouders van Maarten die bij de dokter te horen krijgen dat Maarten waarschijnlijk niet ouder wordt dan 18, 19 of 20 jaar.

hoofdpersonen

Nils Verkooijen als Maarten is eigenwijs, wordt snel boos als het over zijn ziekte gaat en gevoelig.

Mouna Goeman Borgesius
Als Sofie de Moeder van Maarten is behulpzaam, soms streng maar vooral bezorgd om Maarten.

Marcel Musters
Als Frans de vader van Maarten is creatief, bezorgd en behulpzaam.

Gina van Os
Als Roxanne vriendin van Maarten is bezorgd, vriendelijk en vrolijk.

Bas van Prooijen
Als Stefan beste vriend van Maarten is eerlijk, betrouwbaar en bezorgd.