Peeta is verliefd op Katniss!

Katniss neemt de plaats van haar zusje in!

Katniss schiet een pijl uit irritatie!

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
donderdag 30 november 2017

DE HONGERSPELEN!

Het is de dag van de boete, de dag dat de twee tributen voor de Hongerspelen uit district 12 worden uitgekozen.
De Tributen
District 12 - Prim doet dit jaar voor het eerst mee aan het uitkiezen van de tributen.Niemand verwacht het, maar Prim wordt uitgeloot als vrouwelijke tribuut.Katniss offert zich op voor haar zusje en neemt haar plaats in.
Haar tegenstander is Peeta Mallark, een bakkerszoon die Katniss ooit brood gaf tegen de hongersnood.
Na het afscheid van familie en vrienden, waarbij Katniss een broche van een spotgaai krijgt van de burgemeestersdochter en koekjes van Peeta's vader, gaan Katniss en Peeta met de luxetrein naar het Capitool.
Ze maken kennis met hun mentor Haymitch, die de Spelen jaren geleden won maar nu echter alleen maar drinkt en hen pas wil helpen wanneer ze zich waardig hebben bewezen. Ook ontmoeten ze de leidster van district 12, de pompeuze Effie Prul. Katniss en Peeta dragen tijdens de openingsoptocht in de stad indrukwekkende vlammende kostuums en worden meteen geliefd.
Wanneer Katniss bij de kennismaking met de Spelmakers uit irritatie een pijl in een gerecht schiet, levert dat haar een hoge score op en tijdens een live-interview twee dagen voor de Spelen beginnen, biecht Peeta op tv op dat hij verliefd op haar is.

De Spelen

.
De spelen - Na het live-interview ontdekt Katniss dat Peeta's liefdesverklaring nep was, bedoeld om het publiek in te pakken. Ze komen bekend te staan als de 'gedoemde geliefden' en dat zal hen veel sponsorgiften opleveren. Het is de nacht vóór de Spelen beginnen en Peeta biecht aan haar op dat hij bang is om zichzelf te verliezen. De volgende dag worden de tributen losgelaten in de arena, een groot natuurgebied met bos en vallei. Haymitch wilde niet dat ze naar de Hoorn des Overvloeds gaan, een hoorn met grote aantallen bruikbare spullen. Katniss wil een boog en pijlen pakken, maar Peeta leidt haar af en ze vlucht met alleen een rugzak en een mes. Elf tributen sterven al bij de Hoorn des Overvloeds en Katniss trekt zich terug in het bos.. In de avond, wanneer ze in een boom slaapt, hoort ze een groep -Beroepstributen samenwerkende tributen die al voorkennis en - training hebben - een meisje aanvallen. Peeta is bij hen en hij gaat terug om het meisje te doden wanneer ze niet dood blijkt.
Indrukwekkende openingstocht!
Katniss is geschokt dat hij zich bij hen heeft aangesloten, vooral als blijkt dat Peeta de Beroeps naar haar moet leiden. Er verstrijken dagen en Katniss droogt bijna uit. Ze raakt ernstig gewond door een gemanipuleerde brand van het Capitool en wordt gevonden door de Beroepstributen. Ze zit in een boom terwijl zij onder haar op de grond slapen en Rue, de twaalfjarige tribuut uit district 11 voor wie Katniss veel sympathie voelt, wijst haar op een gevaarlijk wespennest. Katniss snijdt het door en doodt daarmee een aantal Beroeps, van wie er één een luxe pijl-en-booguitrusting bezat die Katniss steelt. (Het vervolg->)
Ook zij wordt gestoken door de bijen en kan dankzij een redding van Peeta nog net ontsnappen aan een aanvallende Beroeps. Peeta raakt daarbij gewond. Katniss gaat samenwerken met Rue en ze besluiten de voedselvoorraad van de Beroepstributen te vernietigen. Katniss gaat alleen op pad en ontdekt dat de voorraad gebouwd is op landmijnen. Ze laat deze ontploffen en loopt daarbij gehoorschade op. De Beroeps doden een jongen die hen geholpen heeft en gaan het bos in om Rue te zoeken, die hen heeft afgeleid zodat ze weggingen. Katniss volgt hen en is er nog net getuige van hoe een Beroeps Rue met een speer doorboort.

Rue sterft.

Katniss doodt de
jongen en nadat Rue in haar armen is gestorven, bedekt Katniss haar met bloemen om haar mooier te maken.
Die nacht wordt aangekondigd dat de spelregels zijn gewijzigd: wanneer de beide tributen van één district als enigen overblijven, winnen zij samen de Spelen.

De winnaar!

Katniss en Peeta verwachten als winnaars uit de arena gehaald te worden, maar dan wordt omgeroepen dat de eerdere regelwijziging ingetrokken is en er nu alsnog maar één tribuut kan winnen.
Zowel Katniss als Peeta wil de ander niet vermoorden en ze doen alsof ze zelfmoord willen plegen met giftige bessen om het Capitool voor schut te zetten. Dat werkt: ze worden uit de arena gehaald en apart van elkaar verzorgd en ondergebracht. Katniss ontdekt pas dat Peeta nog leeft bij de overwinningsuitzending op tv en ze gedragen zich opnieuw als een smoorverliefd stel. Iedereen is dol op hen.