Druk je krant af en deel hem uit!


3

Waar wonen de 'boze witte mannen', alias PVV-stemmers, in de grote stad? En waar de stedelingen met een migratieachtergrond, alias Denk-stemmers? Klopt het dat de VVD-stemmer vaak naast de D66-stemmer woont? En hebben de GroenLinks-stemmers zich inderdaad allemaal in het centrum van de stad gevestigd, liefst zo dicht mogelijk bij goede openbaar vervoer-verbindingen?

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
zondag 15 april 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Gemeenteraadverkiezing

Dit is de intro tekst voor het eerste artikel van de krant. Vertel hier iets over het artikel dat hieronder volgt.
Dit is een voorbeeld, je kan de tekst zelf aanpassen.
door Mijn Naam
AMSTERDAM - Dit is het eerste artikel. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op
'Zo, drukke boel hier', zegt burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch als hij vrijdag de Leuvenzaal van het gemeentehuis in komt om de definitieve verkiezingsuitslag bekend te maken. Zeventien partijen hebben om de gunst van de kiezer gestreden, veertien zijn er in de raad gekomen. En dat op een totaal van 39 zetels.

Volgende stap
Na het opmaken van de verlies- en winstrekening zijn de politieke partijen toe aan de volgende stap: het vormen van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.Verder lezen?
Kuzu voor Denk in de Rotterdamse Raad - en ander opvallend verkiezingsnieuws
Nu in steeds meer gemeenten de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend raakt, wordt ook meer duidelijk over de bezetting her en der. Hier een greep uit de opmerkelijkste verkiezingsnieuwtjes.
23 maart 2018 POLITIEK
De Trumpiaanse raadscampagne van een 22-jarige VVD'er uit Enschede
De Trumpiaanse raadscampagne van een 22-jarige VVD'er uit Enschede
De 20-jarige student Jochem Stoeten wilde met behulp van microtargeting voor de VVD in de gemeenteraad komen. Een onlinemarketeer beloofde hem dat het een eitje zou worden. Maar gebruik van big data blijkt geen garantie voor succes, en heeft sinds het Cambridge Analytica-schandaal een luchtje . 12 juni 2017. Student Jochem Stoeten, kandidaat-raadslid voor de VVD in Enschede, krijgt een telefoontje.

De methode-Zwijndrecht: formeren doe je met de hele raad in het openbaar

door Mijn Naam
Het nieuwe formeren dwingt partijen naar elkaar te luisteren
ARTIKELNu de uitslag van de raadsverkiezingen bekend is, begint het formeren. Traditioneel krijgt de grootste partij het initiatief. Maar de onafhankelijke informateur raakt in zwang, zoals met Hans Wiegel in Den Haag. Relatief nieuw is de methode-Zwijndrecht.
Dit is de kop voor de foto hieronder
SP raakt kwart stemmers uit 2014 kwijt, vooral daar waar ze ging meebesturen
De partij zelf ziet geen causaal verband
ARTIKELBij de eerste verkiezingen onder leiding van Lilian Marijnissen leverde de SP woensdag zetels in, vooral in de gemeenten waar ze vier jaar geleden is gaan meebesturen. De partij zelf ziet geen causaal verband.

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
Het zal deels te wijten zijn aan de gemiddelde leeftijd in de studentenstad. Uit een peiling vooraf van onderzoeksbureau I&O Research bleek al dat jeugdigen onder de 35 jaar kritischer zijn over de nieuwe wet. Omdat jongeren zich meer dan ouderen in digitale sferen begeven, zijn zij zich bewuster van de risico's, stelt onderzoeker Laurens Klein Kranenburg van I&O Research.

CDA Dalfsen wil hertelling