Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
woensdag 19 april 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Harry's Volkskrant

Harry maakt spannende avonturen mee op zijn nieuwe toverschool. Het is wel heel wat om te verwerken als je hoort dat je opeens een tovenaar bent.
door Mijn Naam
Hieronder lees je wat voor avonturen Harry heeft meegemaakt en hoe hij zich daarbij voelde.
Harry was een dood normale jongen die bij zijn oom en tante woonde. Zijn oom en tante behandelde Harry aks oud vuil, omdat ze wisten dat Harry een tovenaar was. Harry wist zelf niet dat hij een tovenaar was. Tot hij een brief van een tover school kreeg. De toverschool hete Zwijnstein en hij mocht er voor een hele lange tijd blijven. Hij mocht van zijn oom en tante niet naar de school toe omdat het dan misschien uit zou komen dat Harry een tovenaar was.
Op een gegeven moment kwam er een hele grote dikke man binnen hij zij tegen Harry:"Harry jij bent een tovenaar en ik wil graag dat je mee komt maat Zweinstein." Later ging Harry mee met de man en kwamen ze bij een restaurantje uit. Het restaurant zat vol met tovenaars en iedereen keek Harry vol met bewondering aan.
De man die Hagrid heet vertelde Harry waarom iedereen zo naar hem keek. Hij zij "er waren ooit hele donkere tijden waar een slechte tovenaar die tovenaar vermoorde iedereen die hem in de weg stond. En zo probeerde hij Harry ook te vermoorden maar Harry was de enige die het had overleeft. En die slechte tovenaar hete... Voldemort.
Laster moesten ze naar de trein om naar Zweinstein te komen. In de trein kwam Harry een aardige maar vreemde jongen tegen zijn naam was Ron Wezel. Ze werden goede vrienden in de trein. Er kwam later een beetje vreemd meisje langs haar naam was. Hermelien Griffel. Harry en Ron mochten haar niet gelijk.

Harry zijn avonturen

door Mijn Naam
Ze waren aangekomen op Zweinstein. Het was een heel mooi,groot en oud gebouw. Het zat vol met leerlingen en en vlogen overal spoken. Ze kregen een rondleiding en ze eindigden bij de grote eetzaal. Bij de eetzaal werden ze ingedeeld in vier verschillende groepen. Harry,Ron en Hermelien werden allemaal ingedeeld bij Griffendor dat is de groep voordappere en slimme mensen. Ze kregen nog allemaal informatie over de school en gingen daarna naar de slaapzaal. De eerste dagen ging net allemaal goed, maar op een bepaalde dag waren ze verdwaalt door de school en waarden ze op de verboden verdieping.
Harry Potter en de steen der wijzen
op de verdieping gingen ze een kamer binnen en zagen een heel enge driekoppige hond. Ze renden snel weg en ze wouden daar nooit meed naartoe. Harry zag dat de hond iets beschermde ze wilden er achter komen want dat was. Ze gingen naar Hagrid om informatie te krijgen. Ze kregen een beetje informatie en ze kwamen er achter dat de hond de steen der wijzen verborg. Dat is een steen waarmee je voor altijd kan blijven leven. Ze dachten gelijk dat Voldemort erachter zat maar ze dachten wel dat iemand hem hielp. Ze dachten gelijk aan de gemene docent: professor Sneep
ze wouden Voldemort tegen houden dus ze gingen terug naar de hond en sprongen het Luik in dat de hond beschermde. Ze kwamen in allemaal verschillende kamers en steeds kon iemand niet meer verder. Harry stond er op het eind alleen voor. Hij zag daar heel iemand anders dan Sneep. Hij zag daar professor krinkel. Hij is de meest verlegen en bange docent van de hele school. Hij praatte opeens heel kwaadaardig en deed zijn hoed af. Daaronder zat Voldemortm hij zat vast aan zijn hoofd, omdat Voldemort niet in zijn eentje kon leven. Harry kwam in tover gevecht met Voldemort en dat liep heel goed af!

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
Harry heeft een hele leuke tijd op zijn school gehad en heeft al zin in volgend jaar. Hij vind het alleen jammer dat hij weer naar de Duffelingen moet, maar dat moet hij maar gewoon een tijdje volhouden.

Mijn mening

door Mijn Naam
Mijn menig over het boek:

Ik vond het een heel leuk en pakkend boek. Dat komt omdat ik heel erg van fictie boeken hou. Wat ik er zo leuk aan vond is dat het ook over school ging en dat is iets wat je ook in het dagelijks leven hebt. Ik geef dit boek 4 Sterren.