Gloednieuwe tempel gearriveerd

Koop nu uw tickets voor maar 25,-

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
donderdag 15 februari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Romanisering

Pond Du Gard
In de 1e eeuw n.C. werd er een 50 meter lange aquaduct gebouwd (Pond du Gard). Het aquaduct heeft een oppervlakte 35.000 meter. De Romeinen waren de eerste die een boogconstructie gebruikten. De brug
loopt de rivier de Gard vandaar de naam Pond du Gard. De rivier stroomt door twee departementen van de regio Occtanie: de Lozere en de Gard. De brug bestaat uit 3 op elkaar geplaatste bogenrijen (6 bogen in de onderste laag, 11 in de tweede laag en 47 in de bovenste laag). Pont du Gard was ook in de oudheid zeer zeldzaam. het gigantische bouwwerk werd door ongeveer duizend man nodig die 5 jaar lang zich in zetten om het aquaduct te bouwen. De Pont du Gard is het enigste bouwwerk die drie verdiepingen hoof heeft met
Gard is het enige bouwwerk die drie verdiepingen hoog heeft met een boogconstructie en die al 2000 jaar bestaat. Het aquaduct werd rond de 1e n.c gebouwd onder de naam van keizer Claudius.
Het aquaduct gaf de stad nieuwe: fonteinen, thermen, stromend water in de huizen van schone straten die verhoogd waren. Door dat bouwwerk viel er veel neerslag, het gemiddelde was 25 cm per km. In die tijd was dat nog best laag. Het aquaduct voerde onder invloed van de zwaartekracht automatisch 30.000 tot 40.000 m3 water per dag naar de Nimes.
In dit historisch plekje is het hele jaar door evenementen te doen. Je kan langs: monumenten, vuurwerkspektakels, tentoonstellingen, muziekfestivals, circusevenementen, podiumkunsten, feesten en culinaire evenementen.

Romeinse bouwwerken

door Noel
Romienen hadden mooie bouwwerken die typisch Romeins zijn.Ze hadden bijvoorbeeld badhuizen bruggen en amfitheaters.Badhuizen:de Romeinen hadden veel grote badhuizen .Je zou denken alleen maar een warmte bad maar ze hebben ook nog een koud en lauw bad.De badhuizen waren er als eerst om jezelf te wassen.Maar later werden er leuke activiteiten gehouden. Er kwamen bijvoorbeeld sportruimtes.Het water moest natuurlijk ook allemaal warm gemaakt worden dat werd gedaan door hypocautum:hij maakte het water warm door in de kelder een vuurtje te stoken zo ging het door de muren heen en werd het water verwarmd.Het Romeinse huis:het Romeinse huis is een huis waar allemaal normale Romeinen wonen.In de meeste kamers was het erg donker en smerig.Het gebouw bestond uit 4 a 5 verdiepingen.de hogere Romeinen woonde in een veel groter gebouw en de kamers waren daar ook veel beter,schoon en netjes.De Romeinen hadden ook nog hele mooie tempels.Ze waren mooier als die van de Grieken door hun versieringen .
Romeinse pilaren
GLOEDNIEUWE PILAREN KOMEN DE STAD IN!!!

'''De nieuwe pilaren schijnen prachtig te zijn.'' zei Ceasar. Het zijn de nieuwe pilaren. Ze komen rondom
januari in de winkel. Alle beeldhouwers zijn druk bezig om alles perfect te maken. De laatste onderzoekjes worden gedaan om de pilaren veilig te verklaren. De eerste pilaren worden 1 januari bij het paleis geleverd.
Een nieuwe keizer?

Bezoek hem nu 5 maart om 20:00,
u wordt wel gecontroleerd op wapens.
Een kaartje kost $9 met een gratis kippenboutje.
Geniet na afloop nog van het gladiatorengevecht!

Moderne romanisering

Door Tristan.M
Vroeger als landen veroverd werden waren er rijke mensen over, zij kochten een huis met romeinse onderdelen om beter spullen te verkopen. Dit deden ze voor geld met dat geld konden ze slaven, voedsel of een uitrusting betalen. Mensen vonden de romeinse kunstwerken ook heel handig. Dus verplaatsten ze zich graag in een nieuw thema.

Romeinse goden

door Lucia
ROME -Er zijn heel veel goden, ze hebben allemaal hun eigen dingen om over te heersen. Poseidon heerst bijvoorbeeld over de zee, Hades over de onderwereld en Athena over de wijsheid en de oorlog. Zij zijn allemaal Grieks. Maar na de verovering van Griekenland in de 2e eeuw v.C. namen de romeinen als bewondering veel van de Griekse cultuur over. Ook de namen van de goden. Zeus werd Jupiter genoemd en Poseidon werd Neptunus genoemd. Later werden de planeten naar hun Romeinse namen genoemd. Vroeger geloofden we ook dat als je ziek was, dat de goden je dan ziek hebben gemaakt, omdat je iets slechts hebt gedaan. Om de goden te eren werden er tempels en standbeelden gebouwd. Er bestaan nog steeds van die tempels, sommige kun je bezoeken en andere zijn alleen nog maar een hoopje stenen.