De Grijze Jager De Ruïnes van Gorlan deel 1

Biografie

John Flanagan

Word vriend van de Grijze Jager
http://
degrijzejager.
hyves.nl/

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

DE GRIJZE JAGER

Duik samen met Will en Halt in onverwachte avonturen, geheime missies en dappere aanvallen!
door mevrouw Luijk
ETTEN-LEUR - Het verhaal begint als Will 15 is. Hij is een wees in het weeshuis van kasteel Redmont. Hij gaat samen met zijn jaargenoten naar de kasteelheer. Daar mogen ze een beroep uitkiezen mits de meester die
je dat gaat leren het goed vindt. Will zou graag naar de krijgsschool gaan maar daarvoor komt hij niet in aanmerking. Er is geen enkele meester die Will wilt hebben. Dan komt Halt de jager met een brief over Will, die Will niet mag lezen. Will gaat uit nieuwsgierigheid de brief stelen maar wordt betrapt door Halt. Dan blijkt dat Halt hem als zijn leerling wil. Will krijgt van Halt een speciale jagersmantel, jagerswapens en jagerspaard genaamd Trek.
De grijsgroen gevlekte mantel zorgt ervoor dat je bijna niet meer te zien bent,
de wapens zijn een kort werpmes, een zogenaamd Saksisch mes, een lang mes en een kleine houten recurve boog. Normaal schieten jagers met een grote houten boog, maar daar is Will nog te klein voor. Het paard is een speciaal ras dat heel hard en lang kan rennen, maar het is wel kleiner dan een gewoon paard. Het paard kent allerlei andere manieren van draven en kan waarschuwen bij onraad. Als Will al een tijd bij Halt woont en in de leer is, gaan ze naar een jaarlijkse bijeenkomst voor jagers. Daar ontmoeten ze de oude leerling van Halt: Gilan. Gilan is de enige Jager met een Zwaard.
Op die bijeenkomst komen ze erachter dat er oorlog dreigt en dat de bijeenkomst niet door gaat. Er wordt besloten dat Will, Halt en Gilan op jacht gaan naar Kalkara's. Dat zijn grote wezens die heel sterk zijn en moeilijk te verslaan, ze hebben niet veel hersens en moeten na iedere opdracht die ze hebben uitgevoerd terug om een nieuwe te krijgen. Ze vinden het spoor van de Kalkara's en gaan ze achterna. Na een tijdje besluit Halt dat ze niet sterk genoeg zijn met hun drieën en hij stuurt Will erop uit om hulp te halen bij het kasteel waar hij is opgegroeid.
Hij rijdt op zijn eigen paard en op dat van Gilan. Hij rijdt steeds om de beurt op elk paard om ze zo min mogelijk te vermoeien. Aangekomen op het kasteel gaan de kasteelheer en de krijgsmeester, de trainer en aanvoerder van de ridders, met hem mee. Bij de Kalkara's aangekomen, blijkt dat ze achter Halt aanzaten. Ze kunnen er eerst een makkelijk doden, doordat die al zwaar verwond is door Halt, maar bij de tweede raken Halt, de kasteelheer en de krijgsmeester zwaargewond. Lukt het Will om de laatste Kalkara te doden?

Aanbieding
De Grijze Jager - serie

speciaal voor Grijze Jager lezers
ETTEN-LEUR -


SPECIALE BOEKHANDEL ACTIE:

LEVER DEZE BON IN EN ONTVANG

* EEN MOOI GESIGNEERD EXEMPLAAR VAN DE GRIJZE JAGER DEEL 1 VOOR MAAR 9,95

OF

*DRIE DELEN UIT DE GRIJZE JAGER-SERIE VOOR DE PRIJS VAN TWEEKOM SNEL NAAR DE BOEKHANDEL EN MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN
DE GRIJZE JAGER VAN JOHN FLANAGAN
ETTEN-LEUR - John Flanagan debuteerde in Nederland met De ruïnes van Gorlan. Het is het eerste deel in de spannende serie over Will en zijn vrienden van Kasteel Redmont. Geboren: 22 mei 1944 te Sidney (Australië) Werk: Hij werkte jarenlang in de reclamewereld en is momenteel fulltime schrijver. Thuis: Hij is getrouwd, heeft drie kinderen, twee dochters en een zoon, en is inmiddels opa. Eerste boek: In Nederland: De ruïnes van Gorlan (2007)
Bijzonderheden: Flanagan begon aan het schrijven van zijn boeken over De Grijze Jager om zijn zoon aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk kan zijn en dat helden niet altijd groot en gespierd hoeven te zijn.
In zijn geboorteland Australië is John Flanagan een bekend schrijver van vooral televisieprogramma´s. De serie ´De Grijze Jager´ telt inmiddels in het Engels al zeven delen, waarvan een aantal in het Nederlands is vertaald. De serie heet in het Engels ´Ranger´s Apprentice´ en is in Australië razend populair.

Word HYVES vriend van de Grijze Jager

door mevrouw Luijk
Word lid als je het boek leuk lijkt, het boek hebt gelezen, of omdat je gewoon lid wil worden .

Will heeft er zijn hele leven van gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij wordt afgewezen voor de ridderschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze jager wiens grootste talent het is zich onopvallend door het rijk te verplaatsen.

DE GRIJZE JAGER DEEL 1

door mevrouw Luijk
ETTEN-LEUR -

In het eerste deel ontmoet de lezer de 15-jarige weesjongen Will in een middeleeuwse fantasy-omgeving vol ridders, kastelen en monsters . Hij wordt opgeleid tot een zogenoemde Grijze Jager: een spion van de koning, die nagenoeg onzichtbaar door het land trekt met een pony, slechts bewapend met pijl en boog om het koninkrijk Araluen te beschermen tegen het rijk van de boosaardige Morgarath. Zijn vriend Arnaut leert voor ridder, wat Will eerst jaloers maakt en hun vriendschap op de proef stelt.
Het is een serie spannende avonturenverhalen die zich afspelen in een magische wereld over vriendschap en volwassen worden rond thema´s als identiteit, oprechtheid en respect.