Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
dinsdag 13 maart 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Vrouwen ontevreden

Waarom waren de vrouwen in de jaren 60 van 20 eeuw ontevreden? Welke dingen wilden zij nou precies veranderen?
door Mijn Naam
NEDERLAND - Na de eerste feministische golf kregen de vrouwen met moeite het recht om te stemmen. Voor even viel het feminisme stil. Tot dat de vrouwen weer over een aantal zaken ontevreden werden. De
vrouwen werden aan het werk gezet in fabrieken. Dat gebeurde in landen als Engeland en Duitsland. Na de oorlog hoefden de vrouwen niet meer te werken. ze kregen een lagere loon dan de mannen voor precies hetzelfde werk.
In de jaren zestig, zeventig en tachtig kwam het feminisme terug. Beter bekend als de tweede feministische golf. Voor de vrouwen waren er vier belangrijke strijdpunten. Arbeid, onderwijs, politiek en het hele gebied van seksualiteit, huwelijk en gezin.
Vrouwen met kinderen moesten thuis blijven. De vrouw moest zorgen
voor haar kinderen en het huishouden doen. De overheid stimuleerde werkende moeders niet. kinderdagverblijven waren alleen voor noodgevallen. Er waren er niet zoveel. Er kwam meer vraag naar kinderdagverblijven maar de overheid deed er niks aan.
In het onderwijs bestond nog een scheiding tussen jongens en meisjes op scholen.
om je eigen tekst in te voeren. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.
om je eigen tekst in te voeren. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.

Kop artikel linker kant

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Dit is de kop voor de foto hieronder
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Probeer een te leven als een vrouw!

Door: Zainab, Maryem en Fatima
NEDERLAND - Vrouwen die voor de eerste feministische golf leefden hadden het zwaar. Ze werden uitgesloten van politieke rechten (kiesrecht en scholing) en waren verantwoordelijk voor het huishouden en de kinderen. Na de eerste golf veranderde er niet veel. Vrouwen moesten stoppen met werken als ze trouwde en belande weer thuis met kinderen en het huishouden. Vrouwen die verdiende veel minder dan mannen ook al hadden ze dezelfde functie

Feministische aandacht door actiegroepen

Door: Zainab, Maryem en Fatima
NEDERLAND - De eerste feministische golf is in vergelijking kleiner dan de tweede feministische golf, omdat de tweede golf veel thema's hadden in waar Nederland in moest veranderen. Aletta Jacobs was in de eerste golf een van de belangrijkste personen, want zij was de eerste Nederlandse vrouw die afstudeerde en ook nog eens de eerste vrouwelijke arts. Hier kreeg ze veel aandacht door. Wilhelmina Drucker richtte een politieke partijen op genaamd Sociaal - democratische Bond en De Vrije Vrouwen Vereeniging op. In de tweede feministische golf kreeg de actiegroep MVM (Man Vrouw Maatschappij) veel aandacht. MVM functioneerde als schakel tussen feministische actiegroepen, instelling en andere Nederlandse inrichtingen zoals vakbonden. De Dolle Mina is ook een belangrijke actiegroep in de tweede golf. Hun organiseerde veel vergaderingen en acties. Jaarlijks was er een vrouwenfestival.