Als je van actie en avontuur boeken houd dan zal ik het lezen.

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
zondag 15 april 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Dit moet je lezen !!!

Ik heb twee Harry Potter boeken gelezen omdat ik vooral van actie en avontuur filmen houd. De schrijver van de boeken heet Joanne Rowling.
door Mijn Naam
De schrijver van het boek heet Joanne Rowling. Ze is een Britse schrijfster.
Joanne is bekend geworden door haar boeken over leerling-tovenaar Harry Potter.Joanne Rowling begon al heel vroeg met het verzinnen van verhalen.Toen ze 6 was, vertelde ze haar zusje verhalen over een konijn. Op de middelbare school hield ze van Engels en de andere talen. Tijdens lunchpauzes vertelde ze haar vrienden lange vervolgverhalen. Aan Exeter University ging ze Frans studeren.
Harry Potter is een zevendelige fantasyserie geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling. De boeken volgen de puberteit en de adolescentie van leerling-tovenaar Harry Potter en zijn beste vrienden Ronald Wemel en Hermelien Griffel, met wie hij samen studeert aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Het hoofdverhaal concentreert zich op Harry's gevecht tegen de duistere tovenaar Heer Voldemort, die Harry's ouders vermoordde.
De boeken gaan over Harry Potter, die op elfjarige leeftijd ontdekt dat hij magische gaven heeft en op de tovenaarsschool Zweinstein mag studeren. Rowling heeft hiervoor een complete en tamelijk consistente fantasywereld geconstrueerd waarin de verhalen zich afspelen. Er komen veel elementen in voor die ook in andere delen van het boek voor terug te vinden zijn, maar wel op een heel eigen en originele manier
De Engelstalige versies van de serie werden gepubliceerd door Bloomsbury in het Verenigd Koninkrijk en door Scholastic Press in de Verenigde Staten. Allen & Unwin is de uitgeverij van het boek.

De serie boeken bestaat uit zeven delen. Deel zeven werd in het Engels uitgebracht op 21 juli 2007 en in de nacht van 16 november op 17 november in het Nederlands.

De Gevangen van Azkaban

door Mijn Naam
Dit os het derde deel van de serie Harry Potter.

Eenmaal weg van huis gaat Harry op een stoeprand zitten om na te denken over wat hij net heeft gedaan. Hij is ervan overtuigd dat hij van school zal worden gestuurd omdat hij (onbedoeld) magie heeft gebruikt en dus de wet heeft overtreden die stelt dat minderjarigen geen magie mogen gebruiken. Terwijl hij hierover zit te piekeren heeft hij het gevoel dat hij in de gaten gehouden wordt. Hij ziet iets naar hem gluren. Hij schrikt en trekt zijn toverstaf. Doordat Harry zijn toverstaf uitsteekt, komt de Collectebus, een tovenaarsvervoermiddel, hem ophalen. Deze Collectebus roep je namelijk op door je toverstaf uit te steken. In de Collectebus ontdekt hij dat Sirius Zwarts, de gevaarlijke ontsnapte gevangene die Harry al op het Dreuzeljournaal had gezien, in werkelijkheid een duistere tovenaar en volgeling van Voldemort is, en uit de tovenaarsgevangenis Azkaban ontsnapt is.
Dit is de kop voor de foto hieronder
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Mijn Mening

door Mijn Naam
Ik vind de boeken allebei heel erg leuk en spannend om te lezen omdat ik ook echt van actie en avontuur boeken houd. Ik heb ook alle films van Harry apotheek gezien . Die waren ook heel erg leuk om naar te kijken. En ik vind het ook vooral leuk om dan te kijken wat dan het verschil is tussen het boek en de film.

Dus als ik jullie was zou ik het gaan lezen!

de steen der wijzen

door Mijn Naam
Dit is het eerste deel van de serie Harry Potter.

Het huis van de Potters wordt door de teruggekaatste toverspreuk van Voldemort in puin gelegd. Een reusachtige man, Rubeus Hagrid genaamd, haalt even later in opdracht van Albus Perkamentus (het schoolhoofd van Zweinstein, hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus) Harry op uit de resten van het huis. Hij brengt hem met behulp van een vliegende motorfiets (geleend van ene Sirius Zwarts) naar Albus Perkamentus en Minerva Anderling, twee tot nog toe onbekende personages. Beiden wachten Hagrid en Harry op in Klein Zanikem, aan de Ligusterlaan nummer 4. Wanneer Hagrid arriveert geven ze Harry in handen van zijn enige nog levende familieleden: de Duffelingen. Het gezin bestaat uit Harry's oom Herman, tante Petunia (de zus van Lily) en hun zoontje, Harry's neefje Dirk.