Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
woensdag 13 december 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Vooroordelen en racisme

''alle belgen zijn dom'' is een bekend voorbeeld wat totaal niet waar is. er zijn natuurlijk ook wel domme Belgen, maar: een domme Nederlander, daar kent iedereen er een van.
Zoë Draaijer
Racisme gaat af op huidskleur, afkomst of cultuur van de mensen. bij racisme wordt de ander ook als minder waard gezien. zoals bij de joden in de 2de wereldoorlog.
Allochtonen komen bij ons vaak negatief in het nieuws. En iedereen denkt dan gelijk aan Marokkanen of moslims. Maar in de brugklas leerden we bij aardrijkskunde de definitie van allochtoon. Dat betekent dus dat ik allochtoon ben, met een vader uit Amerika. Ik kan je vertellen dat je dan wel anders naar het nieuws kijkt. En dat het opvalt hoeveel vooroordelen er en zo`n objectief stukje journalistiek zitten. Op school worden er ook vaak flauwe racistische opmerkingen gemaakt over jongens en meisjes, afkomst en huidskleur.
Ik heb zelf een heel slecht handschrift er wordt om een of andere reden verwacht dat alle meisjes een net handschrift hebben. Als een donkere jongen te laat is mag hij meteen een briefje halen, maar de witte meisjes dat vlak daarna binnenkomt, mag wel gewoon binnenkomen zonder briefje. Vooroordelen kunnen dus tot racisme leiden. Hoe zit dat met discriminatie? Het verschil tussen die twee is dat racisme gedachtes zijn en discriminatie terugkomt in het gedrag: op basis van vooroordelen worden dingen ontzegd aan een bepaalde groep mensen
Dat kan op racisme berusten, maar ook op andere vooroordelen, denk maar aan het verschil tussen mannen en vrouwen in het bedrijfsleven. Vrouwen krijgen over het algemeen minder betaalt en hebben meestal een lagere rank dan mannen, want ja, mannen kunnen altijd zo goed organiseren.
om je eigen tekst in te voeren. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.

Homoseksuele asielzoekers afgewezen

Zoë Draaijer
Volgens D66 moeten ze goed kunnen aangeven dat ze homoseksueel zijn, en niet veilig zijn in hun thuisland. Als ze wel worden geweigerd is het niet veilig als ze terug worden gestuurd. Het proces moet zorgvuldiger gedaan worden. Ze moeten vragen stellen zoals, welke dag werd die gene homoseksueel, want dat gebeurd niet van de een op de andere dag.

Wie als vluchteling binnenkomt in Ter Apel, hoort of hij in Nederland mag blijven of niet. Voor een oorlogsvluchteling ligt die beslissing eenvoudiger dan voor een homo, want de vraag is of de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) zijn verhaal gelooft.

De tweede kamer wil een beter proces voor homoseksuelen en transgenders, maar ook voor bekeerde christenen
Dit is de kop voor de foto hieronder
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Zelfmoordaan
slag op britse premier

Kristy Gunnink
De Britse premier Theresa May lijkt te zijn ontsnapt aan een aanslag op haar leven. Twee mannen die van plan waren May te vermoorden, zijn vorige week opgepakt, heeft veiligheidsdienst MI5 bevestigd.

De verdachten zouden bij de ambtswoning van May in Downing street een explosie hebben willen veroorzaken en haar in de drukte daarna hebben willen doden. Het plan zou zijn opgezet als zelfmoordactie.

De verdachten werden op 28 november opgepakt en verschijnen 6 december voor de rechter.