Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
donderdag 4 januari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Het is oorlog

Deze krant gaat over 2 geweldige oorlogs Boeken. Boeken die je na het lezen van deze krant gelijk wilt gaan lezen!
Oorlog zonder vader
Frank is een twaalfjarige Nederlandse jongen met blond haar, mooi gekleed met een das hemt en een kort shortje. Hij heeft een zus die een bril draagt: Janneke. Frank heeft ook nog een klein broertje Hansje,
een baby waarvan hun vader communist is. Hij is trots op zijn vader met zijn stoer uniform maar eigenlijk voelt hij dat het niet normaal is want hij is tegen oorlog hij is er toch wel ongerust over, een beetje bang.
Hoe meer dat je over Frank leest en nadenkt hoe meer je Frank echt zou kunnen ontmoeten. Hij komt in het boek tot leven; het is ook iemand die echt bestaat. In het begin van het boek is hij nogal stoer en trots en trots vooral vlak. Maar op het moment dat zijn vader gevangen genomen wordt heeft hij die emoties die hem een echte jongen van het dagelijkse leven laten worden
Dan is hij rond je komt op dat moment veel van hem te weten Frank moet daarom ook veel meer aan huishouden moet doen, hij heeft een kinderleven en ook het leven van zijn vader. Frank blijft wel plezier maken met zijn vrinden Kees en Maarten. Hij heeft ook veel moet en doorzettingsvermogen en hij kan af en toe is lachen. Maar hij moest ook wel leven zonder vader.
Frank is een beetje voorspelbaar het is een moedige jongen vooral toen hij wist dat zijn vader in het kamp gestorven was en dat ze zijn spullen in een kistje moeten gaan halen.Hij evolueert doorheen het boek, dynamisch want in het begin was hij met zijn vrienden op stap en toen zijn vader er niet meer was moest hij ook veel meer voor het gezin zorgen.

Jongen in de gestreepte pyjama

John Boyne
1943, Bruno woont samen met zijn zus Gretel, moeder en vader in een groot huis van wel 5 verdiepingen in Berlijn. Bruno is 9 jaar oud en zijn zus Gretel die hij een ?hopeloos geval? noemt is 12 jaar oud. Verder wonen Maria, het dienstmeisje, en ?kokkie? ook nog in het huis. De vader van Bruno is een belangrijke nazi. Omdat de vader van Bruno een promotie krijgt van de furie (Hitler) , die een paar dagen voordat het verhaal begint langskomt, moeten Bruno en zijn familie verhuizen van Berlijn naar Polen. Het verhaal begint als Bruno Maria ziet inpakken voor de verhuis. Bruno haat zijn nieuwe huis in Polen, ?Oudwis?, omdat er geen vriendjes zijn om mee te spelen. Bovendien staat naast hun nieuwe huis een hek dat zo lang is dat je het eind ervan niet kan zien. Bruno denkt dat de andere kant van het hek een boerderij is, hij vindt het alleen wat vreemd dat alle boeren een gestreepte pyjama dragen. In feite is de andere kant van het hek het concentratiekamp Auschwitz. Maar dat weet Bruno natuurlijk niet.
Jongen in de gestreepte pyjama
Bruno wil later ontdekkingsreiziger worden, daarom gaat hij op ontdekkingstocht langs het hek. Op zijn wandeling langs het hek ziet hij in de verte een stip, ?een stip die een vlek werd die een bobbel werd die een figuur werd die een jongen werd?. De jongen heet Shmuel. Ze sluiten vriendschap.
Tijdens hun ontmoetingen vertellen zowel Shmuel als Bruno verhalen over hun vroegere leven. Op een dag zit Shmuel niet zoals gewoonlijk in kleermakerszit naast het hek, en de dag nadien ook niet. Bruno begint te denken dat Shmuel niet meer zou komen. Maar de derde dag is Shmuel er weer. Hij zegt dat er problemen zijn, hij vindt zijn vader niet meer. Bruno zegt dan weer dat hij en zijn familie terug naar Berlijn zullen gaan. Ze spreken af dat ze een van de volgende dagen op ontdekkingstocht zullen gaan, daarna zal Bruno terug naar Berlijn gaan.

mijn Menig over de boeken

Roosmarijn
Zowel oorlog Zonwering Vader en jongen in de gestreepte pyjama Zijl er spanned en leuk on the lezen normal find in lezen heel erg vervelend maar bij deze boeken had ik dat niet ik bond het Allen maar heel leuk om te gaan lezen daarom raad ik beide boeken aan om te gaan lezen

Jongen in de gestreepte pyjama

De jongen in de gestreepte pyjama
Ze zullen Shmuel?s vader zoeken. De volgende dag is het zover, Bruno kruipt onder het hek door naar Shmuel. In het kamp komen Shmuel en Bruno een groep soldaten tegen. De soldaten bevelen Bruno en Shmuel en nog een grote groep anderen op mars te gaan. De groep van Bruno en Shmuel gaat een barak binnen en de soldaten doen de deur van de barak op slot. Bruno krijgt het heel benauwd en neemt Shmuels hand vast. ?En toen werd de ruimte heel donker en op de een of andere manier , ondank de verwarring die daarop volgde, merkte Bruno dat hij nog steeds Shmuels hand vasthield en niets ter wereld had hem kunnen bewegen die los te laten.