Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
dinsdag 9 januari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

ZINLOOS GEWELD!

Zinloos geweld word hier niet geaccepteerd! Wat gaan we doen?
door Masis Melkonyan
Zinloos geweld komt overal voor.
Helaas de afgelopen periode is het niet goed gegaan want Emiel stak toen een bal lek.
Op een avond heeft Sander een klassenfeest. Indra een meisje uit zijn klas zou ook komen. Hij is verliefd op haar, en is dan ook erg teleurgesteld als ze niet komt opdagen. Later blijkt dat ze de ziekte van pfeiffer heeft. Als ze de volgende dag op school komt denken haar klasgenoten dat het een stomme smoes is.
De volgende dag uit school gaat Sander naar Chris en Maarten, ze zijn in het winkelcentrum. Emiel hun nieuwe vriend is er ook. Een eindje verderop is een jongetje aan het voetballen. Als hij de bal niet goed onder controle kan houden, rolt die Emiels kant op. Die pakt de bal en steekt hem lek. Sander word ontzettend boos op hem, wil hem niet meer zien.
Emiels kant op.
Die pakt de bal en steekt hem lek. Sander wordt ontzettend boos op hem, en wil hem niet meer zien. Dat vindt hij niet leuk en hij wil het geld dat hij aan Sander had gegeven, nadat ze een portemonnee hadden gestolen, terug.
Sander krijgt een week de tijd om het terug te geven en anders.... Een week later komt Sander het geld op de afgesproken plaats brengen.In de verte ziet hij Emiel, Chris en Maarten al, ze lopen over het bruggetje. Zo te zien zijn ze dronken. Chris struikelt bijna over een fiets die tegen de bruglening staat. Hij vloekt en trapt de fiets
samen met Emiel in elkaar.
Een meisje dat net langs loopt zegt daar iets van.
Ze duwt een rolstoel met een jongen erin. Emiel vindt dat het meisje haar grote mond moet houden, en trapt de rolstoel om. Het meisje roept om hulp, en al gauw komen er mensen aangerend. Maarten, Chris en Emiel rennen er van door. Sander probeert nog te helpen maar Emiel sleurt hem mee. Als Sander de volgende dag wakker wordt, leest hij het hele gebeuren in e krant. als hij op school komt, is iedereen erg boos op hem.
Mijn naam Masis Melkonyan.ik zit in de BB31 .Titel van het boek is Kappen.


Schrijfster en uitgeverij is Carry Slee en het boek is achttien keer gedrukt.

Fietser in elkaar geslagen!

door Joep Stam
AMSTERDAM - Gisteren is er een fietser in elkaar geslagen door twee jongens, de slachtoffer fietste langs 2 onbekende jongens en die jongens hebben de fietser in elkaar geslagen,
hij moest gelijk met de spoed naar de ziekenhuis.
Fietser mishandeld door Maarten en Sander!
AMSTERDAM - Een paar dagen later gaat Sander met Maarten en Chris een patatje halen. Als ze de snackbar weer uitlopen, komen er twee dronken jongens aan. Sander ziet dat het Emiel en zijn vriend zijn. Hij baalt en neemt zich voor om niks tegen hen te zeggen. Onderweg naar huis lopen ze onder een viaduct door. Er komt een fietser aan. Hij belt en vraagt of hij er langs mag. Maarten, Chris, Emiel en zijn vrined vinden hem te brutaal en slaan hem in elkaar. Gelijk belt Sander de politie Dat pikken ze niet. Sander rent er vandoor.
Naar huis durft hij niet dus gaat hij maar naar Indra. Als hij haar vertelt dat hij wel bij het ongeval met de rolstoel was, is ze erg boos en gooit ze hem het huis uit. Buiten op de stoep wordt hij in elkaar geslagen. het is zo erg dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis moet worden gebracht. Als Indra dat hoort,
beseft ze wat ze gedaan heeft. Als Sander al een paar dagen in het ziekenhuis ligt, komt Emiel op bezoek.
Hij probeert Sander om te praten, maar gelukkig staat er een zuster achter de deur die alles heeft gehoord.
De politie wordt gebeld, en Emiel wordt opgepakt.

door Mijn Naam

Ruzie in de aula!

door Mijn Naam
Als Sander de volgende dag wakker wordt, leest hij het hele gebeuren in de krant. Als hij op school komt, is iedereen erg boos op hem. Dat komt doordat de broek van Heike heeft gezegd, dat hij Sander met nog een paar jongens uit het park zag wegrennen. En dat was na het ongeval met de rolstoel. Sander ontkent hevig, maar toch is hij bang dat hij ontdekt wordt.Er wordt een onderzoek ingesteld. Indra verzint een alibi voor hem, omdat ze weet hoe erg het is als je niet word geloofd. IN de aula op school krijgt ze ruzie met de broer van Heike. Als ze tegen hem zegt dat hij jaloers is op Sander, voelt hij zich beledigd. Waardoor ze ruzie krijgt met Heike.